به گزارش ایرنا، طرح سامانه دوم آبرسانی اصفهان با هدف آبرسانی به ۱۴ شهرستان استان اصفهان (۷۳ شهر و ۷۸ دهستان) از سال ۸۸ آغاز شد و قرار است با اجرای آن، آب مورد نیاز اصفهان بهطور مستقیم از دریاچه سد زایندهرود در چادگان و از خروجی تونل در نزدیکی شهر تیران، منتقل و تامین شود.
نعمتالله اکبری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته سه هزار میلیارد ریال از محل ریاست جمهوری و یکهزارو ۸۰۰ میلیارد ریال از محل منابع استانی برای اجرای سامانه دوم آبرسانی به اصفهان تامین شد.
وی با بیان اینکه بحث تصفیه خانه و انتقال آب از محل تیران و کرون به سمت کلانشهر اصفهان از سال ۹۸ شروع شد، اظهار داشت: با تامین اعتبارات مالی مورد نیاز برای سامانه دوم آبرسانی به اصفهان در سالهای از محل استانی، ۲۷ کیلومتر تونل ایجاد شد.
اکبری تاکید کرد: اعتبارات آبرسانی در اصفهان در چند سال اخیر به طور کامل و حتی در برخی موارد بیش از مقدار تعیین شده، تخصیص یافته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصفهان با اشاره به طرح تونل و سد کوهرنگ سه نیز گفت: اعتبارات این طرح از سال ۹۶ تا ۹۸ بصورت استانی و سال ۹۹ ملی بود.
وی با بیان اینکه اعتبارات طرح کوهرنگ سه زمانیکه از محل استانی بود به میزان ۱۰۰ درصد تخصیص یافت و برخی سالها تخصیص آن بیش از ۱۰۰ درصد بود درحالیکه نگرانیهایی بابت عدم جذب کامل آن وجود داشت، خاطرنشان کرد: پیشرفت این طرح از ۲۰ درصد در سال ۹۶ به ۶۰ درصد رسیده است.
اکبری با اشاره به اینکه در پنج سال حدود چهار هزار میلیارد ریال تامین اعتبار برای این طرح شده است، اضافه کرد: علاوه بر آن نزدیک به چهار هزار میلیارد ریال اعتبارات توسط شرکت فولاد مبارکه برای سد کوهرنگ سه از طرف دولت تضمین شده است تا شرکت مذکور این اعتبار را متناسب با پیشرفت کار تامین کند.
استان اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت در سالهای اخیر بهدلایل مختلف مانند کمبود منابع آبی، خشکسالی و کاهش بارندگی با معضلات بسیاری مواجه شده است.
تابستان امسال به دنبال گرمای شدید هوا و افزایش مصرف آب، مشکلات زیادی برای توزیع آب آشامیدنی در کلانشهر اصفهان و سایر شهرهای بزرگ استان ایجاد شد به طوریکه برخی از مناطق با افت فشار آب مواجه هستند و آبرسانی سیار برای آنها صورت میگیرد.
نیاز آبی اصفهان بزرگ (شامل ۵۶ شهر و ۳۴۰ روستا با حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در دمای ۳۸ درجه سانتیگراد حدود ۱۵ متر مکعب بر ثانیه است اما به دلیل کاهش منابع آبی و خشکی زاینده رود و چاه های فلمن در روزهای گرم سال با کمبود سه تا چهار متر مکعب آب مواجه است.
اکنون میزان آب انتقالی از طریق سامانه کنونی آبرسانی اصفهان (بابا شیخعلی) ۱۰.۵ متر مکعب بر ثانیه است اما در صورت تکمیل و بهره برداری از طرح تصفیه خانه سامانه دوم آبرسانی، زمینه انتقال آب آشامیدنی برای شهرها و روستاهای اصفهان فراهم خواهد شد.
تصفیهخانه بابا شیخعلی آب آشامیدنی ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا و جمعیتی افزون بر چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را در استان اصفهان تامین میکند.
نظر شما