۱۷ مرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۱۲
کد خبر: 84430321
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مقامات قضایی روز خبرنگار را تبریک گفتند

۱۷ مرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۱۲
کد خبر: 84430321
مقامات قضایی روز خبرنگار را  تبریک گفتند

تهران - ایرنا - مقامات عالی رتبه قضایی در پیام‌های جداگانه‌، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید والامقام محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، فرارسیدن ۱۷ مرداد روز خبرنگار را به اصحاب رسانه و خبرنگاران تبریک گفتند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق معاون اول محترم قوه قضاییه در پیام تبریک روز خبرنگار اظهارداشت: اینجانب روز ۱۷ مردادماه که روز خبرنگار نام گرفته است را به همه خبرنگاران و سربازان عرصه اطلاع رسانی تبریک و تهنیت عرض کرده و یاد شهدای این عرصه را از دوران انقلاب اسلامی تا کنون گرامی می دارم.
وی افزود: خبرنگاران طلایه داران جبهه های آگاهی و چشم بینا و زبان گویای مردم هستند. بی تردید تکریم شأن خبرنگاران به عنوان صفوف مقدم مبارزه با معضلات و آسیب ها در راستای آگاهی بخشی به جامعه به ویژه در دوران کرونا، احترام به ارزش های اسلامی و احترام به جایگاه رفیع عدالت است.

ذبیح الله خدائیان معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در پیام تبریک روز خبرنگار اظهارداشت:‌«هفدهم مرداد، روز خبرنگار و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بزرگوار « محمود صارمی» و شهدای خبرنگاری است که با سلامت قلمشان و با شفافیت و تن ندادن به بازی‌های قدرت به جایگاه مقدس خبرنگاری ارزشی دو چندان افزودند.»

وی افزود:‌ «سرعت، دقت و صحت سه اصل مهم در کار خبری است که سایه داشتن علم و دانش ، تجربه و جسارت زمینه لازم برای تحقق یک خبرنگار خبره و کار آزموده را فراهم می‌سازد که در توفان اتفاقات و بحران ها می تواند نقش چراغ و راهنمای جامعه را بر عهده داشته و با روشنگری، نقش بی‌بدیل در آگاهی بخشی به جامعه داشته باشند.»

خدائیان گفت:‌ «اینجانب ضمن قدردانی و سپاس از همکاری صمیمانه و همیشگی فعالان رسانه‌ای با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که در مسیر پیشرفت و اعتلای خدمات ثبتی و نیز اجرای سند تحول قضایی همواره در کنار این سازمان بوده اند ، فرا رسیدن هفدهم مردادماه و روز خبرنگار را به جامعه رسانه کشور تبریک و تهنیت عرض نموده و از خداوند سبحان توفیق روز افزون در تمام شئونات زندگی برای این عزیزان خواستارم.»

مقامات قضایی روز خبرنگار را  تبریک گفتند

یاری اصحاب رسانه در برخورد با ترک فعل‌ها
حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پیامی به مناسبت روز خبرنگار اظهارداشت:‌ «گردش صحیح اطلاعات، آگاهی مردم از حقوق خود و انعکاس ضعف‌ها، قوت‌ها و برقراری ارتباط دوسویه بین مردم و مسئولان، رسالتی عظیم و مؤثر در پیشرفت امور و بهبود شرایط کشور است و خبرنگاران، تصویربرداران، روزنامه‌نگاران و در یک کلام اصحاب شریف رسانه این بار سنگین را به دوش دارند.»

درویشیان افزود:‌ «هفدهم مرداد که مثل بسیاری دیگر از مناسبت‌های مذهبی و میهنی ما به برکت وجود شهدا مفتخر است، فرصتی برای پاسداشت تلاش شما عزیزان و مجاهدان جبهه فرهنگ و رسانه در «جنگ تبلیغاتی» با بدخواهان نظام اسلامی است و همان‌گونه که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در سخنرانی اخیرشان فرمودند: «اگر افکار عمومی یک ملت در اختیار بیگانه قرار گیرد، آن ملت طبق میل بیگانه پیش خواهد رفت و باید در این مسائل قوی‌تر و هوشمندانه‌تر عمل کرد»

وی تصریح کرد: «سازمان بازرسی کل کشور همواره به همراهی شما تلاشگران عرصه خبر و رسانه در رصد و برخورد با کوتاهی‌ها، ترک فعل‌ها و سوء جریانات در دستگاه‌های اجرایی کشور نیازمند است و امید دارد با نقدهای شما عزیزان، گام‌های مؤثرتری در دوران تحول و تعالی قوه قضاییه بردارد.»

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشن کرد: «این روز را با گرامیداشت یاد شهیدان عرصه خبر و رسانه و همچنین جان‌باختگان یک سال اخیر از اصحاب رسانه تبریک عرض نموده، از خداوند سبحان دوام توفیق و بهروزی‌تان را خواستارم.»

مقامات قضایی روز خبرنگار را  تبریک گفتند

دعوت رئیس سازمان زندان‌ها از خبرنگاران برای بازدید از زندان‌ها و سرکشی از خانواده زندانیان
محمدمهدی حاج محمدی رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور نیز اظهارداشت:‌«چه زیباست اندیشه‌ای که قلم را همچون سلاحی مقدس در خدمت نیل به حقیقت و اصلاح امور به کار بندد. قلم زدن، به واقع، قـدم زدن درسرزمین آرمان خواهی انقلابی است و اعتقاد ما این است که خبرنگاران، همچون سیمرغ­‌های عاشقند که بی‌ادعا تا قاف آرزوهای ناب انسانی پر می گشایند. خبرنگار را امانت دار آن چه هست می دانیم برای ثبت در حافظه تاریخ، غایت خبرنگاری، نیل به شهرت نیست، بلکه حفاظت از حقیقت برای آگاهی بخشی به جامعه و اصلاح به سوی زندگی متعالی تر و رفع معایب است.»

حاج محمدی خطاب به خبرنگاران افزود:‌« شما عزیزان؛ طلایه داران جبهه آگاهی و چشم بینا و زبان گویای مردمان هستید و هم اینجاست که رسالت بی­نام و نشان شما به گونه ای اعجاب آور با رسالت زندانبانی، گره می خورد. آری زندانبانان نیز مجاهدان و مربیان گمنام عرصه اصلاح و تربیت و رفع آسیب و فرهنگ سازی در محیط زندان ها هستندبه نحوی که اهالی در بند را مشفقانه و همچون طبیی دوّار، مراقبت می نمایند تا ایشان را به مسیر صلاح رهنمون و باز اجتماعی و احیاء نمایند.»

وی اضافه کرد:‌ «ما در مأموریت خطیر زندانبانی ظرفیت عظیم خبرنگاری هوشمند و انقلابی و منصف را فرصت مغتنمی می‌دانیم که توان بی نظیری برای معطوف سازی اذهان نخبگان و آحاد جامعه به سوی اهداف زندانبانی اسلامی با هدف بازپروری و اصلاح و تربیت، در خویش دارد و می تواند یاریگرمان در این عرصه برای خدمت به مددجویان و خانواده های عزیز آنها باشد؛ به واقع عرصه زندان ها، سرشار از گنج های نهفته ای برای عبرت آموزی، سوژه پردازی فرهنگی و اجتماعی و آسیب شناسی و رفع آسیب هاست.»

رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: «هفدهم مردادماه و روز خبرنگار را به نوبه خویش به شما خبرنگاران خدوم و گمنام میهن­مان تبریک عرض نموده و ضمن سپاس از همه همراهی ها و همکاری های مخلصانه تان، دعوت می کنم ما را در بازدید از زندان ها و سرکشی از خانواده زندانیان همراهی و عموم مردم و جامعه نخبگانی را بیش از پیش به مسئولیت اجتماعی خود در قبال اصلاح و تربیت زندانیان و بازگشت به آغوش خانواده آگاه و دغدغه‌مند سازید.»

مقامات قضایی روز خبرنگار را  تبریک گفتند

خبرنگاران زبان گویای مردم در بیان حقایق و مطالبات جامعه هستند
جمال انصاری معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در پیام تبریک به مناسبت روز خبرنگار اظهارداشت: «۱۷ مردادماه سالروز شهادت خبرنگار متعهد و انقلابی، شهید محمود صارمی یادآور جانفشانی ها و ایثار قشری از جامعه است که جز برای مردم نمی‌نویسند و به همین مناسبت این روز، روز خبرنگار نامیده شده است.»

وی افزود:‌ «در بیان ارزش، جایگاه و اهمیت خبرنگاران همین بس که زبان گویای مردم در بیان حقایق و مطالبات بوده و همواره بدون چشم داشت برای طلوع حقیقت می‌کوشند. خبرنگاری هم تعهد است و هم تخصص و از آن بیشتر، عشق است و هنر؛ هنر مردم داری و مردم سالاری دینی و عشق به خلق الله.»

انصاری گفت:‌ «اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره خبرنگاران جان بر کف در راه خدمت به مردم به ویژه خانم مهشاد کریمی و خانم ریحانه یاسینی؛ فرارسیدن روز خبرنگار را به تمامی اصحاب رسانه و خبرنگاران در حوزه مکتوب و تصویری تبریک و تهنیت عرض نموده و از خداوند متعال برای یکایک این عزیزان سلامتی و تندرستی و توفیق روز افزون در مطالبه حقوق شهروندی را مسألت دارم.»

بها دادن به جایگاه مطبوعات و رسانه یکی از شاخص‌های مردم سالاری است

سید مجید تفرشی معاون امور بین‌الملل ستادحقوق بشر با بیان اینکه بها دادن به جایگاه مطبوعات و رسانه یکی از شاخص‌های مردم سالاری است، گفت: رسانه همانطور که از اسمش پیداست بلندگوی مطالبات ملت و انعکاس دهنده ایفای تعهدات حاکمیت است.

وی ضمن گرامیداشت یاد "شهید محمود صارمی" و دیپلمات‌های شهید ایرانی، روز خبرنگار را به تمام خبرنگاران کشورمان تبریک گفت و در ادامه به سئوالات مطرح شده در این زمینه پاسخ داد که اهم آن به قرار ذیل است. 

در زمینه شناسایی، تضمین و اجرای حقوق خبرنگاران از جمله حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات، جمهوری اسلامی ایران تاکنون چه اقداماتی را انجام داده و پیشنهادات شما در زمینه حمایت از این حقوق چیست؟
وی گفت: حق آزادی بیان در زمره حقوق مشروط مندرج در ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است. از جمله شروط شناسایی، تضمین و اجرای این حق این است که به حقوق دیگران لطمه نزده و مخل امنیت ملی و اخلاق حسنه جامعه نباشد. جمهوری اسلامی ایران در فصل سوم قانون اساسی، ضمن شناسایی حقوق ملت از جمله حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات، موضوعات مهمی چون صیانت از جایگاه مطبوعات را نیز مورد توجه قرار داده است. پر واضح است اجرای این حقوق در هر نظام مردم‌سالاری مطلق و لجام گسیخته نبوده بلکه مشروط به الزاماتی است که در قانون مقرر شده است.

نقش آموزش، توانمندسازی و اطلاع رسانی به فعالان عرصه رسانه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
وی افزود: رسانه همانطور که از اسمش پیداست بلندگوی مطالبات ملت و انعکاس دهنده ایفای تعهدات حاکمیت است. دانش و آگاهی رسانه از حق‌های بشری ابتدایی‌ترین و اساسی‌ترین شرط انعکاس مطالبات مردمی است. رسانه‌ای که از حقوق بنیادین مردم بر اساس قانون اساسی و همچنین اسناد بین‌الملی آگاهی نداشته باشد، بالطبع نمی‌تواند تصویرگری مناسب از حقوق و مطالبات مردم  باشد. از طرف دیگر دولت‌ها که تماما متعهد و مکلف به تضمین و اجرای حقوق بشر هستند، موظفند تا در ارتباط با رسانه جلوه‌های ایفای تعهدات خود را به مردم نشان داده و از طریق رسانه گزارشات جامعی را به سمع و نظر مردم برساند.

به گفته وی در حقیقت رسانه پویا نماد ارتباط‌گیری به موقع و موثر با دستگاه‌های اجرایی و انعکاس دستاوردهای حقوق بشری و همزمان نقاط ضعف و کاستی‌های موجود است. ترتیباتی که خروجی آن کمک شایان توجهی به حمایت و ارتقاء حقوق بشر خواهد کرد.

انعکاس حق آزادی بیان در گزارش‌های گزارشگران بین‌المللی را چگونه ارزیابی می‌فرمایید؟ اقدامات جمهوری اسلامی ایران در رابطه با مقابله با این اتهامات را تشریح فرمایید.

تفرشی افزود: یکی از عرصه‌های ادغام حقوق بشر با سیاست ادبیات مندرج در گزارش‌های گزارشگران ویژه کشوری و بعضا دبیرکل سازمان ملل است، به عنوان مثال موضوع حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات یکی از اصلی ترین محورهای درج شده ذیل گزارش گزارشگر ویژه ایران است. در سیاست‌زدگی این گزارش همان بس که ایشان با وارونه جلوه دادن واقعیت، و علیرغم ارسال مستندات فراوان به دلیل فشار دول غربی و ساختار و ماهیت سیاسی و نه حقوق بشری جایگاه خود، به کرات و عامدا قاعده عدالت و انصاف را فراموش کرده است.

وی گفت: باعث تأسف است گزارشگر علیرغم ادعای صداقت و مطالبه‌گری در تنظیم گزارش خود قریب به ۹۰ درصد از منابع کسب خبر خود را به رسانه‌های غیر موثق و معاند اختصاص می‌دهد. رفتاری کاملا غیر حرفه ای با اصول و موازین تهیه گزارش و البته نماد برخورد سیاسی با مقوله حقوق بشر. بعنوان مثال تحریم‌های غیرقانونی و آثار سوء آن بر معیشت مردم حتی تحریم‌های ظالمانه، یکجانبه و ثانویه در حوزه غذا و دارو که نمادهای بی‌بدیل جنایت علیه بشریت می‌باشند، در گزارش وی مورد توجه قرار نمی‌گیرد! آیا این واقعیت نماد برخورد سیاسی با حقوق بشر نیست؟

ستاد حقوق بشر چه اقداماتی در زمینه آموزش و توانمندسازی رسانه‌ها و ارتباط‌گیری موثر با آنها انجام داده است؟
معاون امور بین‌الملل ستادحقوق بشر ادامه داد: اراده ستاد حقوق بشر تلاش در مسیر ارتباط‌ مستمر با اصحاب رسانه و خبرنگاران بوده که شخصا معتقدم در دوران فراگیری ویروس‌ کرونا دچار افت شده است. بدیهی است انعکاس اخبار حقوق بشری کشورمان به طور صحیح و دقیق و حتی در بستری از مطالبه‌گری و شفاف‌سازی یکی از سازوکارهای منتج به کسادی بازار بنگاه‌های دروغ پراکن خارج از کشور بوده و می بایست به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: سیاست کلان ستاد حقوق بشر افزایش سطح کمی و کیفی تعامل با کلیه رسانه‌ها بوده لذا تبیین موضوعات حقوق بشری و برگزاری کارگاه‌های آموزشی اعم از  جلسات حضوری و غیر حضوری با اصحاب رسانه و خبرنگاران از جمله اقداماتی است که می‌بایست شاهد افزایش آن باشیم.

تفرشی گفت: جایگاه رسانه و مطبوعات در هر کشوری نماد مردم سالاری آن کشور محسوب می‌شود. بدیهی است دعوت از رسانه و همکاری مستمر با این قشر از جامعه نخبگان ضمن ارتقاء رشد و تعالی کشور، کاهش حداکثری فساد و سوء مدیریت را به همراه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، ۱۷ مردادماه در تقویم رسمی کشور به روز خبرنگار نامگذاری شده است، مناسبتی که به دنبال به شهادت رسیدن محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در ۱۷ مرداد سال ۱۳۷۷ در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به ثبت رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha