دکتر مسعود مردانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا افزود: در حال حاضر برخی پزشکان در گرگان مدعی شده اند که با کالبدشکافی بر روی چند بیمار کرونایی مشاهده کردند که این بیماری میکروب است البته این ادعا را چندی پیش پزشکان ایتالیایی نیز بیان کردند اما این مطالب نادرست است و کرونا ویروس زنده بود و پایه علمی ندارد.
وی تاکید کرد: پزشکان باید مردم را تشویق و ترغیب به رعایت پروتکل های بهداشتی کنند، نه اینکه با برخی مطالب غیرعلمی و غیر مستند، در اذهان عمومی اضطراب و نگرانی ایجاد کنند.
رئیس مرکز بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: کرونا ویروسی است که دائما در حال تغییر جهش بوده و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت بیماری پاندمی در پاندمی است، در حالیکه چگونه میکروب می تواند چنین جهشی داشته باشد.
به گفته مردانی، اکنون شرایط خاصی در دنیا و ایران از لحاظ وضعیت کرونا حاکم بوده و حتی علاوه بر واکسیناسیون رعایت اصول بهداشتی از جمله ماسک زدن، پرهیز از تجمعات، شست وشوی دستها یا ضدعفونی کردن، رعایت فاصله گذاری اجتماعی ضروری است.
وی تاکید کرد: درصد بالایی بیماران کرونایی بصورت خانوادگی به کرونا مبتلا شده و به مراکز درمانی مراجعه می کنند و سرعت سرایت پذیری دلتا بسیار بالاست.
مردانی ادامه داد: مردم هر نوع واکسن کرونا که در دسترس است باید تزریق کنند و همچنان به رعایت پروتکل های بهداشتی ادامه دهند.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: همه قشرهای جامعه باید یکدیگر را به رعایت مسائل بهداشتی ترغیب کنند و شایعات و مطالب غیر علمی و ثابت نشده فقط نگرانی ها را در مورد کرونا افزایش می دهد و کارآیی ندارد.
به گزارش ایرنا، طی روزهای اخیر اخباری در فضای مجازی مبنی بر اینکه کرونا ویروس نیست بلکه میکروب است منتشر شده است.
اپیدمی کرونا از اوایل اسفند ۹۸ در ایران آغاز شد و تا کنون ۹۴ هزار و ۱۵ نفر از هموطنان را به کام مرگ کشانده است.
روز گذشته(یکشنبه) تلفات کرونا طی ۱۹ ماه گذشته به رکوردی جدید دست یافت و طی ۲۴ ساعت مرگ ۵۴۲ نفر طی یک روز به ثبت رسید.
ایران اکنون در خیز پنجم کرونا که از ابتدای تیر ماه از جنوب کشور به مرکز کشور آغاز کرد قرار دارد و ۳۳۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
از ابتدای شیوع کرونا در کشور تا کنون، این ویروس پنج خیز برداشته و روز ۱۵ مرداد جاری نیز در خیز پنجم ۴۵۸ نفر را به کام مرگ کشاند.
همچنین تا کنون ۱۲ میلیون و ۵۸۹ هزار و ۵۸۷ نفر دُز اول واکسن کرونا و سه میلیون و ۷۲ هزار و ۳۷۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۵ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۹۵۸ دُز رسید.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی با استناد به یک برآورد بین المللی هشدار داد اگر به رعایت پروتکل های بهداشتی بی اعتنایی شود تعداد تلفات ویروس کرونا به ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید.
1071
نظر شما