به گزارش ایرنا، موج پنجم شیوع کرونا در کشور با آمار بی سابقه و حجم بالای مبتلایان و بیماران بستری در بیمارستان ها مواجه شد، به طوریکه با بالاترین ارقام شناسایی بیماران جدید و مرگ و میر روزانه مواجه هستیم و هر روز رکورد جدیدی در این زمینه ثبت میشود.
استان اصفهان نیز از حدود یک ماه گذشته وارد موج پنجم کرونا و قرمز شدن وضعیت همه گیری بیماری کووید ۱۹ شد و در زمان حاضر تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستان ها به رقم بی سابقه سه هزار رسیده که در مرز شکنندگی بخش درمان استان است.
درحالیکه در موج چهارم و در فروردین امسال، حداکثر دو هزار و۸۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانها بستری شدند این شاخص در ماه مرداد امسال به سه هزار بیمار رسید که آستانه تحمل بخش درمان استان محسوب میشود.
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در موج جدید ویروس کرونا با گونه جهش یافته دلتا مواجهیم که موجب سیر سریع بیماری در استانهای درگیر شده و مرداد ماه سختی در حوزه درمان است.
بهروز کلیدری از وضعیت فوق بحرانی کرونا در استان خبر داد و گفت: بیماران کرونایی در فهرست انتظار قرار گرفتهاند و باید اتاق عمل و راهروی بیمارستانهای استان را هم به بخش بستری تبدیل کنیم.
وی تاکید کرد: اگر محدودیتها اجرا نشود و روند بیماری به همین روند ادامه یابد بطور قطع باید منتظر بیماران بر زمین مانده پشت درِ بیمارستانها باشیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به نقطه شکنندگی ساختار درمان ، خاطرنشان کرد: پیشتر درخواست قرنطینه کامل داده شد اما با آن موافقت نکردند و ما امروز باردیگر این درخواست را از متولیان امر داریم و در صورت عدم تعطیلی کامل، بهطور قطع آسیب جدی بر پیکره شهر وارد میشود.
نیاز مبرم بیمارستانهای اصفهان به پرستار
درحالیکه آمار و اطلاعات موجود حاکی از شدت گرفتن همه گیری بیماری کووید ۱۹ در استان اصفهان و تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان هاست، به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مراکز درمانی نیاز مبرمی به نیروی پرستار برای ارائه خدمات به بیماران هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به کمبود پرستار اعلام کرد: نیاز جدی به ۲۵۰ پرستار داریم که با استفاده از توان بیمارستانهای کوچک توانستیم کمبود یکصد پرستار را جبران کنیم.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز با تاکید بر اینکه با سه هزار بیمار کرونایی بستری در بیمارستان ها در مرکز شکنندگی بخش درمان استان قرار داریم، گفت: ما نیاز مبرمی به نیروی پرستار برای بکارگیری آنها در بخش های جدید کرونا داریم.
شیما صفازاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ما موظف به ارائه خدمات به همه بیماران کرونایی و غیر کرونایی هستیم، افزود: کادر درمان و پرستاران در ۲ سال گذشته بی وقفه برای ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تلاش کردند که این امر به خستگی و فرسودگی روحی آنها منجر شده است.
وی خاطرنشان کرد ، اگر سایر اداره ها در برخی روزها تعطیل بودند اما نیروهای درمان و پرستاران در بیمارستان ها مشغول کار بودند و تعطیلی نداشتند.
صفازاده با بیان اینکه بی تفاوتی برخی افراد به دستورهای بهداشتی مقابله با کرونا و شیوع این ویروس به افزایش تقاضای درمان منجر می شود، تصریح کرد: پرستاران در شیفت های کاری فشرده فعالیت دارند، به طوریکه در برخی بیمارستان ها با ۳۵ تا ۴۵ شیفت کاری در ماه، روزی استراحت ندارند.
وی با تاکید بر اینکه نیروهایی که شیفت های متوالی به سر کار می آیند دارای توان و انرژی کافی نیستند، خاطرنشان کرد: بدلیل مراجعه زیاد بیماران، تخت خالی در بیمارستان نداریم و ناچار به افزایش تخت و بخش جدید هستیم به عنوان مثال اگر بخش جدیدی در یک بیمارستان ایجاد شود ناچار به کاهش پرستاران بخش های دیگر به منظور تامین نیروی انسانی بخش جدید هستیم
به گفته وی، از طرف دیگر بیماران انتظارات و توقعاتی از کادر درمان و پرستاران دارند که باید پاسخ داده شود و بدلیل کمبود نیرو ممکن است در برخی موارد به تنش منجر شود.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه در این شرایط فوق حاد با کمبود نیرو و تجهیزات مواجهیم، گفت: راه اندازی بخش جدید مراقبت های ویژه ICU در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان به سه برابر نیروی بخش های عادی، پرستار نیاز دارد زیرا بیماران بستری در این بخش، شرایط بدتری دارند.
کمک گرفتن از دانشجویان و نیروهای بازنشسته برای تامین پرستار
صفازاده با اشاره به تأمین نیروی پرستار، اظهار داشت: ما حتی از دانشجویان پرستاری، بازنشستگان، پرستاران شاغل در بخش خصوصی و پرستارانی که در خانه هستند درخواست کمک کردیم.
به گفته وی در این شرایط حتی نیروهای بخشهای دیگر مانند ماماها، بهیاران و کارشناسان اتاقهای عمل نیز برای خدمترسانی در بخشهای کرونا به کار گرفته شدند.
وی بابیان اینکه درمجموع در استان حدود ۴۰۰ پرستار و یکصد کمک پرستار در شرایط فوق حاد موج پنجم کرونا نیاز داریم، افزود: در بیمارستانهای الزهرا(س) و امین اصفهان دستکم به ۲۰۰ پرستار و ۳۰ کمک پرستار برای راهاندازی ۳۰۰ تخت مراقبتهای ویژه ICU نیاز داریم که تعدادی از آن با جابهجا کردن پرستاران از بیمارستانهای دیگر مرتفع شد.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل جدید، برخی بیمارستانهای استان به دلیل اینکه فضای کافی برای بستری بیماران کرونایی ندارند باید کلینیکهای سرپایی برای تزریق دارو ایجاد کنند که همین موضوع نیز به حدود یکصد پرستار نیاز دارد.
صفازاده با تأکید بر اینکه امروز جنگ در حوزه سلامت است و باید از همه ظرفیتهای موجود استفاده کرد، گفت: مردم در این زمینه یاریرسان باشند، اگر امکان فعالیت در بیمارستانها رادارند و دورههایی مانند هلالاحمر را گذراندند به کمک بیایند، اگر توانایی مالی دارند برای حمایت از کادر درمان کمک کنند و با در خانه ماندن از انتشار ویروس جلوگیری کنند.
وی همچنین از مردم خواست تا امسال مراسم عزاداری ماه محرم را در خانه انجام دهند و با کادر درمان در مقابله با بیماری کووید ۱۹ همکاری بیشتری داشته باشند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز اعلام کرد: با توجه بهشدت یافتن موج پنجم بیماری کووید ۱۹ و نیاز به افزایش تعداد تختهای بیمارستانی در مراکز مهم کرونا مانند بیمارستانهای الزهرا(س) و امین، این مرکز به دنبال بهکارگیری کادر پرستاری از روشهایی مانند کار دانشجویی، استفاده از خدمات سایر دستگاهها برای انجام خدمات در خارج از ساعات موظف اداری و بهکارگیری بازنشستگان دانشگاه و سایر دستگاههاست.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در زمان حاضر بیش از سه هزار بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستانهای تحت پوشش علوم پزشکی اصفهان بستری هستند.
در استان اصفهان، امور بهداشتی و درمانی ۲۲ شهرستان با حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی کاشان است.
نظر شما