به گزارش ایرنا، سید حسین حسینی روز سهشنبه در نشست میز خرمای استان بوشهر در دشتستان افزود: فروشگاههای زنجیرهای، نهادهای حمایتی مانند آستان قدس رضوی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و مرکزهای نظامی میتوانند با قراردادن خرما در بسته معیشتی به رونق بازار خرید این محصول کمک کنند.
وی بیان کرد: تنها ۳۰ درصد از مجموع خرمای تولیدی کشور صادر میشود که این نشان میدهد بیشتر فعالیتها برای رونق بازار خرما باید با تمرکز در بخشهای داخلی صورت گیرد.
حسینی ادامه داد: همچنین رسانه ملی میتواند با فرهنگسازی نسبت به ارزش غذایی محصول خرما میزان سرانه مصرف آن را در سطح کشور افزایش دهد زیرا خرما محصولی سلامت محور است که افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن از دیگر مزایای آن است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در ارتباط با تعیین قیمت نگهداری خرما در سردخانههای استان بوشهر اظهار کرد: در این زمینه نرخی از سوی سازمان حمایت اعلام شدهاست که در سال گذشته نیز اجرای آن با مقاومتهایی از سوی نخلداران همراه بود.
وی بیان کرد: در این ارتباط میطلبد با رایزنی و دستیابی به یک توافق ضمنی نسبت به حل این مشکل اقدام کرد تا از ظرفیت سردخانهای استان بوشهر بخوبی برای نگهداری مناسب از خرما استفاده شود.
حسینی اظهار داشت:باتوجه به افزایش هزینههای تولید و سرمایهگذاری، قیمت سازمان حمایت برای سردخانهداران منطقی نیست که با این شرایط تنها با یک توافق بین نخلداران و سردخانهداران میتوان به حل این موضوع و نرخگذاری مناسب برای سردخانهها اقدام کرد.
وی افزود: درصورت حصول این توافق علاوه بر تولید کننده سردخانهداران نیز منتفع میشوند و بخوبی میتوانند با یکدیگر تعامل کنند.
در استان بوشهر بیش از ۶ میلیون اصله نخل وجود دارد که سالانه بیش از ۱۶۰ هزارتن محصول خرما تولید میکنند.
نظر شما