به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علیرضا آقایی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ضریب بالای ابتلا به ویروس کرونا دلتا و احتمال همهگیری آن در بین عزاداران سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) در ماه محرم افزود : برگزاری مراسمهای حاشیهای در عزاداریها به جد ممنوع است.
وی خاطرنشان کرد: غذاهای بیرون بر نیز با رعایت تمامی شیوهنامههای بهداشتی و بدون هرگونه تجمع و با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی بین عزاداران باید توزیع شود.
آقایی از همه عزاداران و رییسان هیاتهای مذهبی،مداحان ،هیات امنای حسینیهها و تکایا خواست تا مردم و عزاداران سیدالشهدا را به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک ملزم کنند تا با کنترل این ویروس بعد از ۱۳ محرم شاهد کمترین آمار مرگ و میر مرتبط به ویروس کرونا در بین عزاداران باشیم .
وی به مردم ،هیات های مذهبی و تشکل های دینی توصیه کرد که عزاداری را در فضای باز مطابق دستورالعمل ستاد یادشده انجام دهند و تا حدامکان از عزاداری در مکان های سرپوشیده پرهیز کنند.
سال های گذشته قبل از شیوع کرونا مراسم محرم از جمله نخلبرداری در محلههای مختلف میبد قبل از نخستین روزهای دهه اول محرم در محلههای مختلف شهر از سوی هیات های مذهبی برگزار میشد.
به همین مناسبت عصر آخرین روز از ماه ذیالحجه یک نخل از امامزاده میر شمسالحق بر روی دستان عزاداران حسینی و با شور و حال خاصی با عبور از خیابان های مسیر به امامزاده سید صدرالدین قنبر انتقال مییافت ، ۲ نخل کوچکتر هم همان روز از محلههای دیگر مرتبط به هیات متحدین بر روی دستان مردم به امامزاده انتقال می یافت.
مردم نخلی را هم در شهرک شهدا از سعیدآباد به حسینیه ابوالفضلی تین شهرک انتقال می دادند.
همچنین در سال های قبل از شیوع ویروس کرونا یک روز مانده به محرم نیز این اثر چوبی از جنب آتشنشانی میبد به فیروزآباد انتقال مییافت، روز بعد هم نخل هیات حسینیه فاطمیه کاشف آباد همراه با نوحه خوانی پس از عبور از خیابان سلمان فارسی به حسینیه منتقل میشد.
همزمان با عصر نخستین روز ماه محرم بر اساس یک سنت تاریخی که قدمت آن به چهار قرن میرسد، هیاتهای مذهبی با همراهی مردم محل نخل«حسینیه بزرگ » فیروزآباد را با شکوه خاصی به حسینیه بزرگ محله فیروزآباد انتقال میدادند.
این مراسم معنوی ۱۸ دیماه ۹۶ به شماره ۱۵۰۶ در فهرست آثار ملی ثبت شد و گفته میشود،پیشینه آن به حکومت صفویه در ایران میرسد .
مراسم نخلبرداری در دیگر محله های میبد در مسیرهای مختلف انجام میشد و بعد از پایان عزاداری دهه اول تا روز ۱۳ محرم همه نخلها را به مکانهای قبلی خود منتقل می کردند.
نخلها به مکان های عزاداری آورده میشد تا مردم بعد ار پایان مراسم نخلگردانی در صحن امامزاده و حسینیه ها را انجام دهند.
مردم محلههای مختلف میبد نسبت به برگزاری مراسمهای نخلبرداری حساسیت خاصی دارند، امید می رود امسال برای حفظ سلامتی عزاداران برای برگزار نشدن این مراسم با مسوولان ستاد یادشده همکاری کنند.
نخل وسیلهای چوبی است که ۲ طرف آن به صورت مشبک، از چوب ساخته شد و با چوبهای دیگر به هم مرتبط شده و بر روی چهار تیر چوبی قرار دارد.
مهمترین واقعه سال ۶۱ هجری قمری شهادت امام حسین (ع)، امام سوم شیعیان در جریان واقعه کربلا روز عاشورا( دهم محرم) ست.
امروزسه شنبه ۱۹ مردادماه ۱۴۰۰ شمسی برابر اول ماه محرم سال ۱۴۴۳ هجری قمری است.
مرکز این شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما