به گزارش ایرنا از خبرگزاری کوبا، «کاریسا اتینه» مدیر این سازمان منطقه ای در یک ابتکار عمل بیش از ۲۰ کشور قاره آمریکا، میزان تقاضای خود را به منظور تحقق مصونیت بخشی به جمعیت خود طی سه ماه آخر ۲۰۲۱ و ابتدای سال ۲۰۲۲ را ارائه داده اند.
صندوق گردان سازمان بهداشت پان امریکا سازوکاری است که برای این کشورها امکان دستیابی به واکسن کرونا به قیمت های مناسب را فراهم می کند و تضمین می کند که واکسن هایی با کیفیت بالا در اختیار همگان قرار گیرد.
کاریسا اتینه در یک کنفرانس مجازی خاطرنشان کرد که صندوق گردان این سازمان باید برنامه دریافت میلیون ها دوز واکسن را نیز علاوه بر موارد دریافتی، از طریق سازوکار کوواکس در دستور کار خود قرار دهد.
با این وجود، مدیر این نهاد منطقه ای با بیان اینکه تعهدات کوواکس و سازمان جهانی بهداشت باید ۲۰ درصد جمعیت جهان را پوشش دهد، ابراز تاسف کرد که تنها ۱۵.۷ درصد جمعیت جهان برنامه کامل واکسیناسیون را داشته اند. حدود ۸۷ درصد دوزهای تجویزشده در کشورهای ثروتمند متمرکز بوده و در کشورهای توسعه نیافته تنها حدود ۱.۱ درصد مردم واکسن دریافت کرده اند.
در همین راستا، اتینه با بیان اینکه ما هنوز به کمک های بیشتری نیاز داریم و اینکه کوواکس به تعهدات اولیه خود عمل کند، بر دسترسی عادلانه به واکسن ها به عنوان اولویت های اصلی سازمان بهداشت پان آمریکا تاکید کرد.
با این وجود، وی با ابراز ناخرسندی از اینکه کمتر از ۲۰ درصد مردم آمریکای لاتین و کارائیب به طور کامل مصون شده اند و این میزان در برخی کشورها حتی کمتر از پنج درصد اعلام شده است، تصریح کرد: هیچ امیدی برای بهبود هیچ کشوری وجود ندارد تا زمانی که همسایگان آن کشور همچنان بر اثر کرونا آسیب دیده اند و سویه های این ویروس در جریان هستند و تکثیر می شوند.
به گفته وی، به همین منظور صندوق گردان با هدف بهبود همه کشورهای قاره به ویژه بر کشورهایی متمرکز شده است که منابع و امکانات مذاکره ای مناسب برای تامین واکسن مورد نیاز و محافظت از جمعیت خود را ندارند.
قاره آمریکا که جزء آسیب پذیرترین مناطق جهان بر اثر این بیماری همه گیر بوده است که تنها در هفته گذشته بیش از ۱.۳ میلیون مورد ابتلا به کووید ۱۹ ثبت کرد و شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا از ۱۹ هزار نفر فراتر رفت.
نظر شما