به گزارش ایرنا، اخیرا طرح توسعه شهرک های صنعتی توس و ماشین سازی و همچنین توسعه هفت هکتاری پارک علم و فناوری خراسان برای استقرار واحدهای دانش بنیان و هایتک مورد تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان رضوی قرار نگرفت و خواسته واحدهای دانش بنیان مبنی بر استقرار در اطراف مشهد تحقق نیافت.
علی بهرامی زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرحهای توسعه شهرک صنعتی ماشین سازی، شهرک صنعتی توس و پارک علم و فناوری که مورد مخالفت دستگاه های ذیربط در شورای برنامه ریزی و توسعه استان قرار گرفت، یک موضوع ۱۰ ساله است که در دستگاه های مختلف تخصصی و کارگروه های فنی بررسی شده است و مصوبه هیات وزیران دولت وقت را نیز دارد.
وی ادامه داد: در این راستا شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی متعهد شده است که صنایع غیرآلاینده با فناوری هایتک و دانش بنیان در بخش توسعه یافته شهرکهای مزبور مستقر شوند تا از یکسو توسعه صنایع دانش محور و هایتک را دربرداشته و هم فاقد آلایندگی باشند.
بهرامی زاده اظهار داشت: پیگیر می شویم تا دوباره موضوع توسعه شهرکهای صنعتی ماشین سازی، توس و پارک علم و فناوری در دستور کار کمیته های تخصصی و فنی و کارگروه امور زیربنایی قرار گیرد و دلایل فنی و توجیهی آن منطبق بر ضوابط زیست محیطی و مربوط به سفره های آبهای زیرزمینی، توسعه ترافیکی تهیه و تدوین شود.
وی از دستگاه های متولی، مدیریت شورای برنامه ریزی و توسعه استان و کارگروه های تخصصی مربوطه در این خصوص خواست که با دید منطقی تر و فنی تر موضوع توسعه شهرکهای صنعتی توس، ماشین سازی و پارک علم و فناوری را دنبال کنند که هم مورد تقاضای واحدهای تولیدی و هم در راستای فرمایش مقام معظم رهبری در سال مزین به نام "حمایت از تولید و مانع زدایی از آن" است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد که اعضای کارگروه امور زیربنایی و شورای برنامه ریزی و توسعه استان به توسعه شهرکها که مورد تقاضای واحدهای دانش بنیان است، کمک کنند.
بهرامی زاده ادامه داد: در مورد طرح توسعه ۱۰۰ هکتاری شهرک صنعتی کلات که در نشست هفته جاری کارگروه امور زیربنایی استان مطرح و نماینده این شرکت در آن نشست حضور نداشت، مطالعات فنی این طرح انجام شده و در کمیته فنی کارگروه مزبور با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی ذیربط به تایید رسیده است.
وی بیان کرد: نماینده شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در این نشست حضور نداشت و من نیز در نشست سامد که همزمان با کارگروه امور زیربنایی برگزار شده بود، حضور داشتم و متاسفانه طرح توسعه ۱۰۰ هکتاری شهرک صنعتی کلات از دستور کار کارگروه امور زیربنایی استان خارج شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: تلاش داریم که موضوع توسعه شهرک صنعتی کلات بویژه واحدهای تولیدی و کارگاهی در نشست بعدی کارگروه امور زیربنایی خراسان رضوی مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، توسعه صنایع در مشهد طی سالیان گذشته بیشتر به سوی غرب این شهر و روی آبخوانهای حیاتی آن بوده است که پس از گذشت سالها دیگر زمینی برای استقرار واحدهای جدید صنعتی باقی نمانده و این موضوع سرمایه گذاران را با چالش کمبود زمین مواجه کرده است.
بخش غربی مشهد تا قوچان مملو از واحدهای صنعتی پراکنده مستقر در اطراف یا در قالب شهرکهای صنعتی است که در طول سالهای گذشته به تدریج توسعه یافته و همزمان با گسترش شهر به بخش جدایی ناپذیر آن تبدیل شده است، در حالی که منابع آب شهر نیز در همان بخش واقع شده و مسوولان، استقرار واحدهای جدید را در این بخش مضر می دانند.
این در حالی است که تمایل عمده سرمایه گذاران بویژه صنایع دانش بنیان و هایتک در خراسان رضوی، استقرار در اطراف مشهد بویژه مناطق توسعه یافته ای است که برای اجرای طرح خود دغدغه انشعاب برق و آب و گاز نداشته باشند لذا شهرکهای صنعتی توس و ماشین سازی واقع در غرب مشهد را بهترین گزینه برای استقرار واحد خود می دانند.
هم اکنون غرب مشهد محل استقرار هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی، چندین شهرک صنعتی و به ویژه شرکتهای دانش بنیان و نوپایی است که توسعه یافتهاند و برای افزایش تولید و اشتغال خود به قرار داشتن در مجاورت این شهر و استفاده از زیرساختهای آن نیاز دارند و حاضر نیستند به دلیل توسعهای که در غرب مشهد اتفاق افتاده است در شهرکهای صنعتی دیگر خراسان رضوی استقرار یابند.
نظر شما