مرجان منوچهری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این طرح تحقیقاتی، الگوی غذایی خانوارهای ۲۲ شهرستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قبل و حین دوران همهگیری بیماری کووید-۱۹ بررسی و از نتایج آن برای طراحی برنامههای مداخله ای مناسب استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کشورمان از حدود ۲ سال گذشته درگیر شیوع ویروس کرونا شده است، اظهار داشت: این موضوع تاثیر منفی بر امنیت غذایی جامعه داشته و به تغییر الگوی غذایی خانوارها منجر شده است.
این کارشناس با بیان اینکه دوران کرونا تاثیر زیادی بر جامعه بویژه بر سبک زندگی مردم گذاشته است، اضافه کرد: تحرک مردم در این مدت کاهش یافته و از طرف دیگر مصرف مواد غذایی و تنقلات فاقد ارزش غذایی افزایش یافته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه آمار و ارقام مشخصی از چگونگی الگوی غذایی مردم در ۲ سال گذشته نداشتیم، طرحی تحقیقاتی مذکور را برای مشخص کردن تغییرات الگوی تغذیه مردم طراحی و اجرا کردیم.
منوچهری گفت: با اجرای این طرح می توانیم تغییرات الگوی تغذیه و میزان خانوارهایی که در زمینه امنیت غذایی دچار مشکل شدند را شناسایی و با جلب مشارکت سیاستگزاران و برنامهریزان استان و شهرستان ها، برای بهبود وضعیت موجود، برنامهریزی و اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه در دوران کرونا برخی از خانوارها بدلیل مسائل اقتصادی ناشی از این شرایط و تاثیر آن بر اشتغال و گروه های آسیب پذیر با مشکلاتی مواجه شدند، اضافه کرد: تغذیه مردم بویژه کودکان، مادران باردار و شیرده و سالمندان بسیار مهم است و در این طرح تحقیقاتی می کوشیم تا تغییرات آن در ۲ سال اخیر را بررسی کنیم.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: از نتایج این طرح تحقیقاتی در هر شهرستان برای تامین نیازهای اولیه خانوارها بویژه گروه های آسیب پذیر اقدام و نسبت به رفع مشکلات موجود، برنامه ریزی خواهد شد.
منوچهری با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح تحقیقاتی از پرسشنامه آنلاین طراحی شده توسط انستیتو تحقیقات تغذیه کشور استفاده شد، اظهار داشت: علاقه مندان برای شرکت در این طرح می توانند با مراجعه به نشانی https://survey.porsline.ir/s/bQne۸ZA برای تکمیل پرسشنامه اقدام کنند.
همهگیری بیماری کووید-۱۹ از اسفند سال ۹۸ در اصفهان آغاز شد و امروز این استان در موج پنجم کرونا و وضعیت قرمز قرار دارد.
در استان اصفهان، امور بهداشتی و درمانی ۲۲ شهرستان با حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
نظر شما