به گزارش ایرنا، مریم بیدخام روز جمعه با بیان این مطلب ضمن تبریک فرا رسیدن ۲۲ مرداد روز ملی سازمان های مردم نهاد، افزود: سمن ها تشکلهای اجتماعی حقوقی، غیردولتی، غیرانتفاعی و غیر سیاسی هستند که برای اهداف داوطلبانه در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی عام المنفعه و بر اساس اساسنامه مدون و رعایت قوانین مربوط فعالیت می کنند.
وی اظهار داشت: سمن ها به درستی بازوان توانمند دولت در فرهنگ سازی، ارتقای سرمایه اجتماعی، پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی به شمار می روند.
بیدخام با بیان اینکه تشکلها بیشتر حول موضوعاتی فعالیت می کنند که متولی خاصی ندارند یا از دید مسوولان مغفول مانده اند، افزود : در سالهای اخیر اهتمام ویژه ای در جهت حمایت از داوطلبان و فعالان اجتماعی جهت فعالیت در چارچوب قوانین و تاسیس سمن صورت گرفته است به طوریکه بیش از ۱۰۰ تشکل مردمی در موضوعات مختلف فرهنگی و اجتماعی در استان تأسیس شده یا مجوز آنها تمدید گردیده است.
این مسوول با تاکید بر ضرورت فعالیت تشکلها در چارچوب قوانین مدون اضافه کرد: از تشکلها انتظار می رود نسبت به برگزاری مجامع در موعد مقرر، ارایه گزارش عملکرد به دبیرخانه شورای توسعه، تعامل با دستگاه تخصصی و تمدید پروانه فعالیت خود اقدام کنند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین با اشاره به روند افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی به سمت مدرنیته و زندگی ماشینی، اظهار داشت: مداخلات انسانها در طبیعت و منابع طبیعی هر روز بیشتر شده و افراد به بهانه های مختلف به منابع بکر طبیعی و محیط زیست دست اندازی می کنند.
دبیر شورای توسعه و حمایت از تشکلهای مردم نهاد استان افزود: با مداخلات انسانها به منابع طبیعی زیان های جبران ناپذیری به طبیعت وارد می شود درحالیکه محیط زیست و منابع طبیعی، ثروت های خدادادی هر منطقه محسوب می شود که تنها متعلق به نسل امروز نیست بلکه آیندگان نیز در آن سهیم هستند و ما نیز وظیفه داریم با حفاظت و پاسداری خود، آن را به آیندگان تحویل دهیم.
وی به نقش تشکلهای محیط زیستی در این زمینه اشاره کرد و گفت: در این میان تشکل های زیست محیطی گامی فراتر نهاده و با تمام ظرفیت در جهت فرهنگ سازی و صیانت از منابع طبیعی تلاش می کنند و حفاظت از آن را به عنوان دغدغه و هدف اصلی خود می دانند.
بیدخام وظیفه اصلی تشکل های مردمی را آگاهی بخشی به مردم و دولت برشمرد و تصریح کرد: تشکل های زیست محیطی از سرمایه های اجتماعی جامعه هستند که ساماندهی گروه های علاقه مند و داوطلبان از مهمترین وظایف این تشکلها است.
وی انجمن های زیست محیطی را سربازان دلسوز حفظ منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست معرفی کرد و عنوان داشت : این تشکل ها بدون هیچ چشمداشتی در مقابل متجاوزان حریم طبیعت مقابله می کنند.
بیدخام هدف اصلی تشکل های زیست محیطی را تغییر نگرش جامعه نسبت به حفظ محیط زیست ذکر کرد و افزود: تشکلها باید اهتمام داشته باشند تا جایی که دغدغه های زیست محیطی به اولویت جامعه و شهروندان تبدیل شود.
این مسوول نقش سمنها برای داشتن محیطی سالم و پاک را مهم ارزیابی کرد و افزود: برای فرهنگ سازی و حفاظت از محیط زیست به همکاری مردم و مسوولان به خصوص تشکلهای مرتبط نیاز مبرم داریم.
وی استان قزوین را دارای جاذبه های متعدد زیست محیطی، منابع طبیعی و گردشگری دانست و اظهار کرد: از منطقه حفاظت شده باشگل و جاذبه های طبیعی این منطقه گرفته تا مناطق بکر طارم، آوج و الموت همه دارای ظرفیت های سرشاری هستند که تشکلهای حوزه محیط زیست می توانند در شناسایی، پژوهش و معرفی این مناطق به علاقه مندان و گردشگران جهت جذب توریست نقش آفرین باشند.
این مسوول یادآور شد: امسال به جهت شیوع کرونا و محدودیت های اعمال شده همایش سمن ها را به صورت یکجا نخواهیم داشت ولی این هفته به صورت مستمر نشست های تخصصی سمنها را در حوزه های مختلف بهداشت و سلامت، زنان و خانواده، اشتغال و کارآفرینی و مد و لباس با حضور نمایندگان تشکل ها برگزار خواهیم کرد.
قزوین - ایرنا-مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: حفاظت از محیط زیست مختص به یک نهاد و دستگاه نیست و خوشبختانه مشارکت در حل مشکلات زیست محیطی به دغدغه اصلی تشکلهای مردم نهاد استان تبدیل شده است.
نظر شما