پیشکسوت رسانه: فضای مجازی خلاقیت خبرنگاران را کمرنگ کرده است

کرمان - ایرنا - خبرنگار پیشکسوت رسانه‌های کشوری و مدیرمسئول روزنامه حدیث کرمان گفت: خبرنگاران و عکاسان باید چشم و گوش جامعه و نتیجه فعالیت‌هایشان نیز آیینه تمام‌نمای جامعه باشد اما سهولت کار در فضای مجازی خلاقیت و ابتکار را در خبرنگاران کمرنگ کرده است.

مهدی شجاعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تبریک مناسبت روز خبرنگار (۱۷ مرداد) افزود: گرچه کار انتشار اخبار به لحاظ نرم افزاری با ورود انواع پلتفرم ها و فضای مجازی سرعت گرفته است، اما نسبت به گذشته که کار رسانه ها توام با دقت و خلاقیت بیشتر بود، امروز بیشتر کپی کاری و بی نظمی را در رسانه های جدید می بینیم.

وی که سابقه خبرنگاری حوزه ریاست‌جمهوری و نخست وزیری در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی را نیز در تهران دارد بیان کرد: خبرنگاران در گذشته سوژه ها و اخبار را اغلب به صورت حضوری و میدانی دنبال می کردند که همین امر باعث صحت و دقت بیشتری در کار رسانه ای بود، اما در زمان کنونی خبرنگاران کمتر در متن جامعه حضور دارند.

مدیرمسئول روزنامه حدیث کرمان گفت: در گذشته بین خبرنگاران و رسانه ها در پوشش و انعکاس اخبار و گزارش ها در عین رفاقت و دوستی صمیمی، رقابت وجود داشت اما اکنون این رقابت حرفه ای را کمتر می بینیم و این در حالی است که وظیفه رسانه ها تبلیغ هنرمندانه نقاط قوت و بیان منصفانه و منتقدانه نقاط ضعف است.

ضرورت به روزرسانی دانش تخصصی

شجاعی تاکید کرد: خبرنگاران امروز باید در کنار به‌روزرسانی دانش تخصصی خود و بهره گیری از فضای دیجیتال، با مشاهدات و نگاه ژرف و تخصصی به همه ابعاد جامعه، در کمال صداقت، سرعت و دقت همراه با امانتداری و آزادگی، افکار عمومی جامعه را هدایت کنند.

این کارشناس رسانه افزود: رسانه ها بویژه رسانه های مکتوب نسبت به چند دهه قبل با تغییرات زیادی همراه شده اند و در بعد نرم افزاری و سخت افزاری پیشرفت های گسترده ای داشته اند و به طور کلی کارها آسانتر شده است.

وی با اشاره به سرعت نشر اخبار در رسانه های جدید افزود: امروزه مشاهده می کنیم سرعت انتشار اخبار در بعد داخلی و حتی جهانی با ورود ابزارهای پیشرفته و دیجیتال تقریبا به لحظه شده است و خبرها در قاب های مختلف در مدت زمان اندکی در تمام دنیا بسرعت منتشر می شوند.

پیشکسوت رسانه ای کرمان و کشور اظهار داشت: در دهه های گذشته اخبار به لحاظ فنی درتر به دست مخاطبان می رسید، اما با نشر سریع اخبار ما شاهد پوشش گسترده ای بین مخاطبان هستیم که باعث تاثیرگذاری قوی تر و وسیع تر نیز می شود.

معضل کپی در رسانه ها

وی تاکید کرد: فضای مجازی به لحاظ سهولت و سرعت بالا در انعکاس اخبار به صورت متن و تصویر در هر لحظه و هر مکان، فرصت بی نظیری در اختیار خبرنگاران و اصحاب رسانه قرار داده است که استفاده صحیح از آن اثرگذاری این پدیده جدید را افزایش می دهد، هر چند نباید رسانه ها و خبرنگاران به کپی کردن محتواهای تکراری و بدون منبع خود را محدود کنند.

شجاعی با بیان اینکه حدود ۵۰ سال است که کار در نشریه و مطبوعات را از دوران دبیرستان آغاز کرده تصریح کرد: در این مدت با نشریات داخلی، خارجی و مطبوعات سراسری و رسانه های مختلف همکاری کردم و از سال ۶۴ امتیاز روزنامه حدیث کرمان را از وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت کردم که انتشار آن تا به امروز ادامه دارد.

وی با اشاره به تکثر مطبوعات و رسانه ها در قالب های جدید و متنوع تصریح کرد: رسانه ها و مطبوعات زیادی در استان کرمان فعالیت دارند که به لحاظ کمی با سال های گذشته قابل مقایسه نیست، اما تولید محتوای اثرگذار مهمتر از کمیت‌گرایی است که رسانه ها باید به آن توجه بیشتری کنند.

۱۷ مردادماه سال ۱۳۷۷ محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در مزارشریف افغانستان به همراه برخی دیپلمات های کشورمان به دست طالبان متحجر به شهادت رسید که این مناسبت در سالنامه رسمی جمهوری اسلامی به عنوان روز خبرنگار ثبت شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha