به گزارش ایرنا راه اندازی ۵۵۰ باغچه خانگی در روستاهای آذربایجان غربی مصداق بارز اقتصاد پویا است و میتوان با اتخاذ تدابیری هوشمندانه و مدبرانه، شکوفایی اقتصادی خانوارهای این دیار را رقم زد.
با بررسی های اندک می توان فهمید که چند سالی است مقام های کشور تاکید بر نهادینه کردن اقتصاد پویا و مقاومتی دارند که این مساله نشان از اهمیت این موضوع در پیشبرد سیاست های دولت در موضوع خودکفایی است.
در همین راستا، سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اجرای طرح باغچه های خانگی اعلام کرد، این طرح ظرفیتی در اختیار بانوان خانه دار یا دیگر اعضای خانواده قرار می دهد که می توانند با کمی خلاقیت سبب تولید محصولات متنوعی برای بهره وری اقتصادی خانواده و تامین نیازهای خانوار شوند.
براساس اظهارات کارشناسان، راه اندازی باغچه های خانگی روستایی طرحی است که با ترویج تغذیه سالم توسط زنان میتواند نقش مهمی در سلامت جامعه، به ویژه جامعه روستایی و عشایری ایفا کند از این رو توانمندسازی زنان در این راستا که مدیریت تغذیه اعضای خانواده را بر عهده دارند بسیار حائز اهمیت است و از این رو از سال ۱۳۹۷ در دستور کار این نهاد قرار گرفته است.
حرکت زنان خانه دار به سمت اشتغالزایی باغچه ای زمینه تولید ثروت است
زن خانه دار و کشاورز اهل ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این زمینه گفت: پیشنهاد می کنم، زنان خانه دار به سمت اشتغالزایی باغچه ای روی آورند چرا که باغچه ها ظرفیت خوبی برای ایجاد ثروت به شمار می روند.
نرگس محمدی با بیان اینکه در حیاط روستایی منزلشان به مساحت ۳۰۰ متر مربع اقدام به کشت داروی گیاهی بادرشبو کرده است، افزود: کشت گیاهان دارویی در باغچه های خانگی، باعث تولید ثروت و در نتیجه کمک به اقتصاد خانواده می شود.
وی با بیان اینکه چهار سال به صورت مستمر در باغچه خانه خودم به کشت گُل خَتمی و بادرشبو پرداخته ام، گفت: هر سال تجربیات بیشتری کسب کرده ام و با آموزش های سازمان جهاد کشاورزی، بهره وری بیشتری را از باغچه کسب و این مدل را به خانم های همسایه خود پیشنهاد کرده ام.
این بانوی خانه دار بیان کرد: با برنامه ریزی و آموزش، می توان از ظرفیت باغچه های خانگی در جهت تولید محصولات مورد نیاز خانواده مانند سبزی استفاده کرد.
این تجربه موفق، به خوبی نشان می دهد که بانوان خانه دار هم با کمی خلاقیت و ذوق می توانند باغچه های خانگی را به محیطی درآمد زا برای خانواده خود تبدیل کنند و انتظار می رود این مدل در بین سایر خانواده ها و باغچه داران خانگی ترویج پیدا کند.
مشاغل خانگی فضایی امن برای کسب و کار بانوان و دختران است
ربابه نوری یک بانوی کشاورز ارومیه ای که اقدام به کشت سبزی و صیفی و گیاه نعنا فلفلی در باغچه ۲۰۰ متری خود کرده است در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: سودآوری کشت سبزی و صیفی جات و گیاه نعنا فلفلی بالاست و از بازار فروش مطلوبی برخوردار است؛ کشت این محصول میتواند زمینه اشتغال بسیار خوب و با امنیت بالا برای بانوان و جوانان و نوجوانان روستایی و حتی شهری به وجود آورد.
کمال محمدی معروف به عمو کمال همسر این بانو که در حاشیه جاده منتهی به دره شهدای ارومیه مشغول فروش این گیاه دارویی است از عرضهکنندگان مستقیم گیاه در ارومیه به شمار می رود و در این باره معتقد است که امسال نعنا فلفلی در بازار با کمبود مواجه است و بازار خوبی دارد.
این کشاورز افزود: قیمت این محصول اغلب در آخر هفته به علت استقبال خانوادهها از عرقگیری در ایام تعطیل افزایش مییابد و هماکنون هر لیتر عرق آن ۳۵۰ تا ۶۰۰ هزار ریال عرضه میشود.
۵۵۰ باغچه خانگی توسط زنان روستایی راه اندازی شد
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال ۵۵۰ باغچه خانگی توسط زنان روستایی با هدف استفاده بهینه از منابع در تولید سبزی و صیفی و با رعایت موارد بهداشتی ایجاد شده است.
بیتا احمدیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه افزایش مصرف میوه و سبزی و دریافت کافی فیبر غذایی از نتایج و اهداف راه اندازی این باغچه های خانگی توسط زنان آذربایجان غربی است گفت: اصلاح الگوی غذای خانواده ها، حمایت از تولید محصولات گواهی شده با تکیه بر مدیریت مصرف آب و خاک از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به برنامه ریزی و برگزاری ۱۴۶ دوره آموزشی در ۲ سال گذشته، ادامه داد: توانمند سازی زنان روستایی و عشایری استان، ایجاد باغچه های خانگی و طرح بهبود تغذیه از اهداف این دوره های آموزشی بوده است.
احمدیان اضافه کرد: ۱۳۰ دوره آموزشی برای سه هزار و ۲۵۰ نفر از زنان روستایی و عشایری استان آذربایجان غربی برای ایجاد یک هزار و ۲۵۵ باغچه خانگی در دست اجراست.
وی با اشاره به اجرای طرح توانمندسازی زنان روستایی در تولید فرآورده های زنبور عسل نیز در سالجاری، گفت: این دوره برای ۱۸ نفر از زنان فعال در حوزه زنبور داری شهرستان خوی در شمال آذربایجان غربی برگزار میشود.
وی ادامه داد: این طرح توسط مشاور فنی استان در قالب کارگاه های عمل آوری فراورده های زنبور عسل شامل ژل رویال، موم، تولید زهر برای گروه هدف برگزار خواهد شد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: شرایط کنونی، برگزاری دورهها را محدود کرده است و با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت شیوه نامه های (پروتکلهای) بهداشتی، علاوه بر دوره های حضوری بیشتر دورههای آموزشی به صورت مجازی و با ارائه فیلم آموزشی، توزیع بروشور و نشریه با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار میشود.
به گزارش ایرنا چند سالی است که رهبر معظم انقلاب تاکید زیادی بر نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی دارند که این مساله نشان از اهمیت این موضوع در پیشبرد سیاست های نظام است.
استان آذربایجان غربی دارای ۲۳۵ هزار بهره بردار بخش کشاورزی است که می توان گفت: ۵۰ درصد آن بانوان روستایی هستند.
نظر شما