اسدالله حاتمی روز شنبه به رسانهها اظهار داشت: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، مقرر شد از چهار مغازه آهنگری شهرستان بیرجند بازدید شود و متاسفانه در این بازدیدها تعداد ۲۵ عدد تله آهنی که به قصد فروش ساخته شده بود، کشف و ضبط شد.
وی افزود: این تلههای آهنی به عنوان یک روش ناجوانمردانه و غیرانسانی برای شکار حیات وحش به کار میرود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بیرجند گفت: تلهگذاری در کنار چشمهها، آبشخورها و شکار حیوانات وحشی به وسیله تلههای فلزی روش ناجوانمردانه است که در آن حیوان تشنه که برای نوشیدن آب به کنار چشمه میآید در تله به دام افتاده و ساعتهای طولانی را با درد ناشی از گیر افتادن پا در تله، تشنگی، گرما، آفتاب و استرس سپری میکند.
وی تلهگذاری در محیطهای طبیعی به ویژه در کنار چشمهها را برای امنیت زیستگاه و حیات وحش نامطلوب دانست و اضافه کرد: با به دام افتادن یک جانور، حیات وحش با مشاهده صحنه، منطقه را ترک کرده و به جایی دیگر کوچ میکنند.
حاتمی گفت: پهن کردن تلههای فلزی برای صید و شکار جرم محسوب شده و برای فرد متخلف حتی در صورت اقدام به شکار، پرونده قضایی تشکیل میشود.
وی بر لزوم خودداری قشر آهنگر از ساخت و فروش این تلهها تاکید کرد و افزود: چنانچه در زیستگاهها و سطح مناطق تحت مدیریت، هرگونه حیوان وحشی در تلههای کار گذاشته شده، گرفتار و سازنده تله آهنی مشخص شود، فرد خاطی به عنوان مجرم برای پیگیریهای حقوقی به دادگاه معرفی خواهد شد.
استان خراسان جنوبی هفت منطقه حفاظت شده و سه پناهگاه حیات وحش دارد که توسط حفاظت محیط زیست مدیریت میشود.
نظر شما