۲۴ مرداد ۱۴۰۰، ۷:۵۱
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84437124
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نظارت بر تجویز منطقی دارو در اصفهان تشدید شد

۲۴ مرداد ۱۴۰۰، ۷:۵۱
کد خبر: 84437124
نظارت بر تجویز منطقی دارو در اصفهان تشدید شد

اصفهان - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: نظارت بر رعایت دستورالعمل‌های تجویز منطقی دارو توسط پزشکان در اصفهان با هدف جلوگیری از تجویز بی‌رویه دارو بویژه در این روزها که با موج پنجم کرونا مواجه هستیم، تشدید شد.

ابوالفضل اصلانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره وضعیت دارو و تجویز آن در استان افزود: کمیته های بررسی نسخه های پزشکی و تجویز منطقی دارو در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعال است و مقرر شد فعالیت آن در این روزها بیشتر شود.

وی با بیان اینکه همه پزشکان ملزم به رعایت دستورالعمل‌های (گایدلاین) تجویز منطقی دارو هستند، اظهار داشت: در این نظارت ها، نسخه همه پزشکان در بخش دولتی و خصوصی بررسی می شود.

اصلانی ادامه داد: افرادی که دستورالعمل های تعیین شده درباره تجویز منطقی دارو را رعایت نمی کنند، فراخوانده شده و پس از صحبت و ارشاد به آنها تذکر داده می شود اما اگر بعد از دفعه اول و دوم باز هم پزشکی این اصول را رعایت نکرد از طریق سازمان نظام پزشکی وارد عمل می شویم و علاوه بر ثبت در پروانه پزشکی، محرومیت هایی برای آنها می توان اعمال کرد.

گایدلاین های بالینی  یا راهنمای های بالینی؛ مجموعه ای نظام مند از آخرین و معتبرترین شواهد علمی هستند که شیوه های برخورد بالینی با یک بیمار را بطور طبقه بندی شده با در نظر گرفتن اولویت ها،‌ اثربخشی و هزینه اثربخشی بیان می کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در روزهای اخیر با تجویز  نسخه داروی بی رویه برای درمان کرونا مواجه شدیم که با هشدارهای لازم مانع از تکرار آنها شدیم.

اصلانی با اشاره به عوامل مختلف در دستور به کار بردن دارو، اضافه کرد: عدم آگاهی، تحت تاثیر فضای مجازی قرار گرفتن و مسائل مالی از جمله این عوامل با درصدهای کم و زیاد است.

وی با اشاره به بهره مندی پزشکان از فضای مجازی، تصریح کرد: کسب اطلاعات از این منبع، منوط به  اطمینانی از مستند  و عملی بودن اطلاعات دارد و سپس بر اساس آن اقدام به تجویز دارو برای بیماران کنند.

وی با بیان اینکه تجویز غیر منطقی و مصرف بی رویه برخی از داروها، تبعات بسیاری مانند کمبود دارو بهمراه دارد، اظهار داشت: پیش بینی می شود که مرداد امسال حدود پنج میلیون داروی درمان کرونا به نام رمدسیویر در کشور مصرف شود که به معنی استفاده از حداقل پنج میلیون سرم است چرا که این دارو باید با سرم تجویز شود.

اصلانی با بیان اینکه از بیمارستان ها خواستیم که همه نسخه های تجویز شده را برای معاونت غذا و دارو ارسال کنند، افزود: نسخه پزشکان فعال در مطب ها نیز بررسی می شود و اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی به ما برای جمع آوری و نظارت بر روی آنها کمک زیادی می‌کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با بیان اینکه مصرف سرم در سه هفته گذشته همزمان با موج پنجم کرونا بالا رفت، تاکید کرد: اولویت نخست ما تامین سرم درمانی در بیمارستان‌ها استان و مراکز سرپایی ارائه کننده خدمات درمانی به بیماران کرونایی است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به صحبت هایی که با سازمان غذا و دارو داشتیم اعلام شد که کمبود سرم تا دهم شهریور امسال برطرف می‌شود.

حدود هفت هزار پزشک زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

اصفهان در زمان حاضر در موج پنجم کرونا و وضعیت قرمز قرار دارد و رسیدن تعداد بستری بیماران کرونایی به بیش از سه هزار نفر، بخش درمان استان را در مرز شکنندگی قرار داده است.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در زمان حاضر حدود سه هزار و ۲۰۰ بیمار دارای علایم کرونا در بیمارستان‌های استان بستری و حدود ۴۰۰ نفر آنها بدحال هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha