تاخت و تاز کرونا دلتا با عادی‌انگاری جامعه

۲۴ مرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۳۷
کد خبر: 84437330
تاخت و تاز کرونا دلتا با عادی‌انگاری جامعه

تهران- ایرنا- در حالی که هنوز به پیک پنجم کرونا وارد نشدیم، متاسفانه شمار جان‌باختگان کرونا درحال افزایش است اما در شرایط فعلی تنها راه مقابله با این بحران، اقدامات پیشگیرانه و رعایت نکات بهداشتی است زیرا عادی انگاری با توجه به مسری بودن بالای ویروس کرونا می‌تواند به فاجعه انسانی منجر شود.

قدرت انتقال ویروس دلتا در مقایسه با سایر گونه‌های کرونا ۶۰ برابر بیشتر و به دنبال آن عفونت‌زایی و درگیری ریوی آن نیز به مراتب بالاتر نیاز دارد. بدین ترتیب در شرایط فعلی اقدامات پیشگیرانه مهم ترین گام برای کاهش شیوع این ویروس چموش است. مردم مهمترین سهم را در کاهش تبعات ویروس کرونا دارند و در شرایط شیوع موج پنجم کرونا، که بخش عمده‌ای از کشور را درگیر کرده است، هیچ چیز به اندازه احساس مسوولیت عمومی در رعایت نکات بهداشتی نمی‌تواند به این بحران پایان دهد. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی راه‌های مقابله با شیوع ویروس کرونا دلتا پرداخته اند.

رسانه‌های اعتدال گرا

تفاوت ویروس دلتا با نوع قدیمی کرونا

خبرگزاری خبرآنلاین به گفت وگو با دکتر سمیه قدیمی دستیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پرداخت و آورد: جهشی که در کرونا و گونه دلتا ایجاد شده، اتصال، ورود، تکثیر و مقاومت در برابر سیستم ایمنی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است، خاطرنشان کرد: مجموعه این عوامل باعث شده بیماری‌زایی و تولید و تکثیر ویروس به میزان چشمگیری افزایش یابد. سردرد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، تب، گلودرد، عطسه و سایر علایم مثل بدن درد،  کمر درد، ضعف و بی‌حالی شدید، کاهش حس بویایی و علایم گوارشی نیز از جمله علامت‌های کرونای دلتا هستند. وی درباره شایع‌ترین علامت ویروس کرونای لامبدا نیز گفت: شایع‌ترین علامت لامبدا تب بالا، سرفه‌های مزمن و طولانی‌تر و کاهش حس بویایی و چشایی است. شروع علامت های ابتلا به کرونای دلتا بسیار سریع تر از سایر گونه های کروناست به شکلی که ممکن است بعد از  کمتر از ۲۴ ساعت از تماس با فرد مبتلا، علامت ها بروز کند. به همین منظور در صورت داشتن علامت های قطعی و یا مشکوک به کرونا در گام اول ضرورت دارد به سرعت خود را قرنطینه کنید، مبتلایان باید بدانند استراحت کافی یکی از اصلی ترین اقدامات در زمان ابتلا به کووید است. وی با بیان اینکه پرهیز از فعالیت های خارج از منزل به عنوان یک ضرورت در مبتلایان به کرونا رعایت شود و افزود: مصرف مایعات گرم و درمان علامتی (به این معنی که در صورت داشتن برخی علایم مثل تب یا بدن درد از داروهای تب‌بر یا مسکن استفاده شود) در افراد مبتلا به کرونا ضرورت دارد.

مسئولیت قانونی ناقلان ویروس کرونا

روزنامه همشهری یادداشتی به قلم ژاله قِبلی کارشناس ارشد جرم‌شناسی منتشر کرد و نوشت: در این روزهای سخت و پراسترسی که کرونا شیوع بسیاری پیدا کرده و تبعات مختلفی بر سلامت و روان افراد جامعه گذاشته و با وجود همکاری و تلاش کادر درمان، اما شاهد رعایت نکردن مقررات و اصول بهداشتی از سوی برخی افراد جامعه در مقابله با این ویروس خطرناک و کشنده هستیم.
 این موضوع می‌تواند تبعات حقوقی و کیفری سنگینی داشته باشد که بسیاری از افراد در این خصوص اطلاعی  ندارند. با توجه به شیوع بسیار بالای گونه‌های مختلف ویروس کرونا لازم است درخصوص مسئولیت قانونی و قابل پیگیری قضایی بودن شخص ناقل کرونا اطلاع‌رسانی وسیعی صورت گیرد تا کمتر شاهد سهل‌انگاری و رعایت نکردن اصول بهداشتی از سوی برخی افراد جامعه باشیم و این گروه از افراد مطلع شوند که درصورت تخطی از قوانین چه مسئولیت‌های قانونی گریبانگیر آنها می‌شود. آنچه مورد بحث ماست، مسئولیت کیفری و قانونی اشخاصی است که با رعایت نکردن اصول و مقررات بهداشتی، با آگاهی از وجود ویروس کرونا یا آگاهی از وجود علائم ویروس کرونا سلامتی افراد را به خطر می‌اندازند. سؤالی که در اینجا پیش می‌آید این است که شخصی که به‌وجود ویروس کرونا در بدن خود آگاه است یا شاهد وجود نشانه‌های بیماری است، اما در اجتماعات، دورهمی‌ها و... حضور پیدا می‌کند و دیگران را به این ویروس آلوده می‌کند آیا مرتکب جرمی شده است؟ و اگر شخص ناقل سبب مرگ دیگری شود، آیا مرتکب قتل شده و چه نوع قتلی به شمار می‌آید؟ در پاسخ باید گفت تمام جرائم به شکل عمدی صورت نمی‌گیرد، گاهی برخی جرائم با سهل‌انگاری و احتیاط نکردن می‌تواند تبعات جدی در پی داشته باشد و موجب مسئولیت کیفری شود، اما برای افرادی که با رعایت نکردن اصول بهداشتی سلامت دیگران را به خطر می‌اندازند، قانونگذار تدابیری اندیشیده است و می‌توان به قانون طرز جلوگیری از بیماری‌های آمیزشی و بیماری‌های واگیردار اشاره کرد. در ماده۲۲ این قانون آمده: اشخاصی که مانع اجرای مقررات بهداشتی می‌شوند یا در اثر غفلت باعث انتشار یکی از بیماری‌های واگیردار می‌شوند، به حبس تادیبی و پرداخت جزای نقدی محکوم می‌شوند.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

تعلل رسانه‌ها؛ در بحران کرونا

روزنامه آرمان ملی یادداشتی به قلم حجت‌الله عباسی مدرس دانشگاه و پژوهشگر رسانه منتشر کرد و نوشت: تعلل در انجــام وظایف و ممانعت از خرید واکسن برای واکسیناسیون شهروندان و جان‌باختن هزاران نفر بر اثر ویروس مهلک کرونا، به‌برجسته‌ترین موضوع اصلی کشور تبدیل شده و بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های اجتماعی یافته است. آنچه‌ در این ایام به‌شدت مغفول مانده است کم‌کاری خبرنگاران رسانه‌های جریان اصلی درباره چرایی تعلل مسئولان در انجام وظایف محوله است. به مصداق استراتژی «چماق و هویج» شهروندان هم باید هزینه سنگین رسانه‌هایی مانند صداوسیما و دیگر رسانه‌هایی را که از بودجه عمومی مصرف می‌کنند، بدوش بکشند و هم در چنین مواردی، بی‌خبر از آدم و عالم بمانند. تاسف‌بارتر اینکه پاره‌ای از رسانه‌های جریان اصلی در انجام وظایف حرفه‌ای تعلل ورزیده و با پیمودن مسیرمعکوس با دادن اطلاعات گمراه‌کننده، اخبار رویدادها را کتمان می‌کنند! خبرنگاران نگهبانان منافع عمومی، پل ارتباطی شهروندان با مسئولان و چشم‌وگوش آنان برای نظارت بر محیط و پایش اطلاعات محیطی هستند. ضروری است در این باره توضیح دهند که‌چرا وظایف حرفه‌ای خود را در دوره بحران کرونا انجام نمی‌دهند و در این باره تعلل می‌ورزند؟ یکی از سوژه‌های جالبی که می‌تواند در این ایام پیگیری شود، چندوچون تولید واکسن در ستاد اجرایی فرمان امام است.

تعطیلات کرونایی بی‌تأثیر

روزنامه همدلی یادداشتی به قلم محمدرضا محبوب‌فر کارشناس حوزه سلامت منتشر کرد و نوشت: شمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونا تصاعدی درحال افزایش است، این در شرایطی است که پیک پنجم کرونا هنوز به قله نرسیده است. با عنایت به‌وضعیت موجود، کشور ایران نیازمند حداقل ۱۸۰میلیون دز واکسن معتبر خارجی است. جهش‌هایی هم که ویروس داشته است لاجرم واکسیناسیون نیازمند دز سوم و البته یادآور این موضوع که امروزه واکسن به‌نیاز دائمی انسان‌ها بدل شده است. جمهوری اسلامی ایران از ابتدای ورود ویروس به‌کشور، ارز واردات واکسن کرونا به‌کشور را در اختیار داشته و مشکلی از این بابت نداشته است. حتی دولت قادر به‌تأمین مخارج و هزینه‌های زندگی مردم در دوران تعطیلی و قرنطینه در بحبوحه پیک‌های متعدد کرونا به‌مردم ایران و حملات متوالی ویروس به‌کشور بوده است. روز گذشته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا جزئیات افزایش محدودیت‌های کرونایی در جلسه روز شنبه ستاد کرونا را اعلام عمومی کرد.  البته درخصوص وضعیت سیاه و مرگبار کرونایی در کشور به‌نظر می‌رسید که طرح «تعطیلی سراسری» بایگانی نشده باشد. در شرایطی که درصد فوت بیماران کرونایی در ایران اکنون به رقم وحشتناک ۸درصد به‌نسبت بیماران رسیده است و تعداد مرگ‌ها در حال رکوردزنی‌های متوالی و پی در پی است، برآورد نهادهای امنیتی این بوده است که روزهای آینده و حداقل چهار هفته آینده، تعداد مبتلایان و مرگ و میرها در نتیجه عادی‌انگاری‌ها در مراسم‌های عزاداری محرم و دورهمی‌های خانوادگی و جولان شهروندان در وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو می‌رود که کشور را با بحران امنیتی مواجه سازد.

کارگران توانایی تامین هزینه‌های درمان کرونا را ندارند

خبرگزاری ایلنا به گفت وگو با داوود میرزایی دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه پرداخت و آورد: با توجه به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در عرصه اقتصادی کشور که کارگران سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی هستند، تزریق واکسن کرونا جدی‌ترین مطالبه کارگران در چنین شرایطی است. کارگران در سنگر اقتصاد در تمامی شرایط بحرانی مشغول به فعالیت بوده‌اند، امید است در دولت عدالت به خواسته جدی این قشر که همانا دریافت واکسن کرونا دست یابند و با آرامش به رونق تولید بپردازند. بار اصلی شکوفایی اقتصاد و تولید بر دوش کارگرانی است که در این شرایط کرونا حتی یک روز هم کار را تعطیل نکردند، در ایام پیک کرونا که کارمندان دولت تا ۷۰ درصد دورکاری دارند اما کارگران خط تولید را متوقف نکردند، زیرا اگر تنها ۱۰ درصد کارگران هم در محل کار حاضر نشوند، به تولید کشور ضربه می‌خورد. کارگران هر روز در معرض خطر ابتلا هستند چون هر روز بدون هیچ تمایزی با قبل از همه‌گیری پاندمی، مجبورند سر کار بروند، اگر مبتلا شوند، پولی برای درمان خود و خانواده‌هایشان ندارند. از سوی دیگر، باتوجه به تکمیل تقریبی ظرفیت بیمارستان‌های دولتی و تامین اجتماعی، یک خانواده کارگری در صورت ابتلا باید به بخش خصوصی مراجعه کند و چندین میلیون تومان برای بستری و درمان بپردازد. کارگرانی که بیش از ۷۰ درصد آن‌ها حداقل بگیر هستند و در سال ۱۴۰۰ فقط ۴ میلیون تومان دستمزد می‌گیرند (البته دستمزدِ ۴ میلیون تومانی بسیار خوشبینانه و با احتساب تمام مزایای مزدی است)، نمی‌توانند هزینه‌های درمان بخش خصوصی را متقبل شوند؛ پس دولت و وزارت بهداشت وظیفه دارند این کارگران را به خاطر موقعیت حساسی که دارند و به دلیل ناتوانی معیشتی که در آن ناخواسته گرفتار آمده‌اند، در اولویت تزریق واکسن قرار دهند. وزارت کار نیز به عنوان متولی اصلی روابط کار و نیروی کار کشور، وظیفه دارد به دولت و نهادهای مسئول فشار بیاورد که کارگران شاغل را در اولویت قرار دهند.

آمار تفکیکی کرونایی‌ها

روزنامه شرق یادداشتی به قلم احسان هوشمند منتشر کرد و نوشت:  آمار، مبنای شناخت و درک دقیق و واقعی از بسیاری از پدیده‌های اجتماعی و از جمله پدیده‌های بهداشتی است و هر نوع برنامه‌ریزی در این حوزه نیازمند استفاده از آمارهای چندوجهی از پدیده‌ مورد بررسی است. حدود ۱۸ ماه است که ایرانیان مانند بسیاری دیگر از کشورها با ویروس کرونا دست‌به‌گریبان هستند. در این دوره ده‌ها هزار خانواده داغدارِ ازدست‌دادن عزیزان هستند و صدها هزار خانواده نیز با پیامدهای جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی کرونا دست‌وپنجه نرم می‌کنند و مشخص نیست این روند تا چه زمانی استمرار خواهد داشت؟ با وجود ابعاد انسانی غم‌انگیز و نگران‌کننده اشاعه کرونا و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی بزرگ آن، متأسفانه آمارهای منتشرشده توسط مقامات و دستگاه‌های مسئول چندان کمکی به درک دقیق‌تر از وضعیت جاری در کشور نمی‌کند.اگرچه در ماه‌های گذشته آمار روزانه مبتلایان جدید و فوتی‌های ناشی از کرونا منتشر می‌شود، اما اطلاعات تکمیلی به‌ویژه درباره میزان و تعداد کسانی که فوت آنها مشکوک به کروناست، منتشر نمی‌شود. با توجه به مراجعه‌نکردن گروهی از مبتلایان به مراکز درمانی یا انجام‌ندادن تست یا ناتوانی افراد محروم یا شهروندان در روستاهای دوردست برای مراجعه به مراکز درمانی، احتمالا شمار افراد مشکوک به کرونا که فوت می‌کنند رقم قابل توجهی است. آمار تفکیکی کرونا براساس استان، شهرستان و شهر و همچنین آمار مبتلایان و فوتی‌ها به تفکیک شهر و روستا و تفکیک جنسی یعنی مرد و زن و همچنین تفکیک گروه‌های سنی، تفکیک کسانی که واکسن تزریق کرده‌اند و کسانی که واکسن تزریق نکرده‌اند و نیز تفکیک فوتی‌ها و مبتلایان واکسن‌زده بر مبنای نوع واکسن از دیگر داده‌هایی است که انتشار آنها به کمک پزشکی اجتماعی و برنامه‌ریزان می‌آید.
 

معیاری برای داوری درباره مسوولان

روزنامه اعتماد یادداشتی به قلم عباس عبدی منتشر کرد و نوشت: بیشتر جوامع کنونی در وضعیتی نیستند که حکومت‌های آنان کاملا شفاف باشد. خیلی از امور به علل گوناگونی در پرده و پنهان می‌ماند. فساد و رفیق‌بازی و دیگر انگیزه‌های شخصی در تصمیمات وجود دارد، بی‌توجهی به رای و نظر کارشناسان به وفور دیده می‌شود، شکاف قدرت و مسوولیت وجود دارد، رفتارهای غیرقانونی هم هست، همه اینها موجب می‌شود که مدیران در نحوه برخوردشان با این امور به چند گروه تقسیم شوند. گروه اول کسانی هستند که با همه این تخلفات و عدم شفافیت‌ها مخالف هستند و به سرعت جلوی آنها می‌ایستند و در اولین گام اعتراض کرده و از کار نیز اخراج می‌شوند یا تغییرشان می‌دهند. گروه دوم کسانی هستند که خودشان کار خلافی مرتکب نمی‌شوند و به کارهای خلاف نیز کمک نمی‌کنند ولی در برابر اقدامات خلاف نیز نمی‌ایستند. گروه سوم، نه تنها مخالف اقدامات خلاف هستند، بلکه با آنان همراهی نمی‌کنند و تا حد ممکن نیز به اصلاح امور کمک می‌کنند. و بالاخره گروه چهارم که جزیی از ساختار می‌شوند و با آنان همراهی هم می‌کنند. داوری درباره گروه دوم و چهارم روشن است.

رسانه‌های اصولگرا

اینجا قیامتی برپاست

خبرگزاری فارس به گفت وگو با یکی از کارمندان بهشت زهرا به گفت وگو پرداخت و آورد: رکورد متوفیان پایتخت بر اثر کرونا شکسته شد و ۲۱۶ نفر جمعه گذشته در تهران  بر اثر کرونا جان خود را از دست داده‌اند.با ابوالفضل .آ که ۱۲ سال است در بهشت زهرا کار تطهیر برعهده دارد در خصوص این روزهای سخت بهشت زهرا به گفت و گو نشستیم. چند روزی است که وضعیت در بهشت زهرا بحرانی شده است؛ میزان متوفیان بالا رفته و شرایط بحرانی است. در خصوص آخرین وضعیت متوفیان و وضعیت تطهیرکنندگان در این شرایط سخت توضیحاتی ارائه کنید. شرایطمان بسیار سخت شده، بیش از ۱۷ ماه است که با ویروس کرونا در حال دست و پنجه نرم کردن هستیم، اما تجربه‌ای که در یک هفته تا ۱۰ روز اخیر کسب کردیم، بسیار متفاوت بود. چیزی بود که تاکنون در بهشت زهرا تجربه نکرده بودیم. آمار به شدت بالا رفته است و معلوم نیست چه زمان فروکش کند. در پیک سوم کرونا هم ما اینقدر متوفی نداشتیم. وضعیت نسبت به این روزهابهتر بود. در حال حاضر میزان فوتی‌هایمان زیاد است. باور نمی‌کنید وقتی صبح وارد بهشت زهرا می‌شوم ساعت می‌زنم، وارد غسالخانه می‌شوم، تا تایم ناهار و نماز که نیم ساعت بیشتر هم نیست، یکسره در حال شستشوی متوفیان هستیم. خیلی شلوغ است. ما قبل از کرونا ۵ سنگه بودیم، اما در دوران کرونا دو سنگ شستشو هم اضافه شد. وضعیتمان خوب نیست، خیلی آمار مرگ و میر بالا رفته است. ما از جان خود مایه می‌گذاریم تا حداقل غمی بر غم‌های مردم اضافه نکنیم. به والله قسم تک تک بچه‌ها از  جان و دل مایه می‌گذارند فشار کار به حدی زیاد است که به والله قسم تک تک بچه‌ها که در قسمت تطهیر، خاکسپاری، آمبولانس و... از  جان و دل مایه می‌گذارند و بیش از حد توان فعالیت می‌کنند. به امید اینکه یک روز کرونا برود و این مشکلات تمام شود.

 تصمیماتی که مُسکن هم نیست چه برسد به درمان!

خبرگزاری مهر در گزارشی آورد: یکی از راه‌های کاهش انتشار کرونا در کشور محدود کردن رفت و آمدها و به اصطلاحی خلوت کردن محیط‌ها است. سال اولی که این ویروس منحوس به ایران وارد شد برخی از کارشناسان تاکید بر تعطیلی ادارات داشتند اما نظر وزارت بهداشت این بود که با فاصله گذاری اجتماعی می‌توان این مساله را مدیریت کرد. صندلی‌های مترو و بانک‌ها و اداره‌ها نشانه دار شدند، استفاده از ماسک عمومی شد، طرح ترافیک لغو شد و اکثر کارمندان برای رفت و آمد به سر کار از خودروی شخصی استفاده کردند و حمل و نقل عمومی خلوت شد اما باز هم تأثیر چشمگیری بر آمار مبتلایان و فوتی‌ها نداشت. همچنان آمار فوتی‌ها صعودی بود تا اینکه این عددها سه رقمی شد و اسم وضعیتی که در آن قرار داشتیم را پیک اول گذاشتند، جدا از کم بودن تجهیزات کادر درمان هم خسته بودند و روز به روز به تعداد مدافعان سلامتی که به کرونا مبتلا شده‌اند اضافه می‌شد و برخی از آنها را از دست می‌دادیم؛ همچنین تعطیلات نوروز ۹۹ و سفرهای نوروزی هم در پیش بود، به همین دلیل تصمیم گرفته شده تعطیلات سراسری اعمال شد و تمامی جاده‌ها بسته شود تا از هرگونه سفر جلوگیری شود. تصمیم جدی بر تعطیلات سفر بود؛ مبادی ورودی و خروجی شهرها توسط نیروی انتظامی بسته شد، مامورانی که برای رزمایش نوروزی پلیس آماده شده بودند تغییر تاکتیک دادند و برای اعمال ممنوعیت تردد و جریمه خاطیان به کار گرفته شدند. گروه‌های جهادی برای تهیه اقلام ضروری خانواده‌های نیازمند و آسیب دیده از کرونا پای کار آمدند و حتی بوستان‌ها و تفرجگاه‌های داخلی شهرهای هم تعطیل شد؛ جدا از تمامی این تصمیمات قاطع، ترس مردم از کرونا هم مزید بر علت شد تا موج اصلی کرونا فروکش کند و آمارها نزولی شود.

یکه‌تازی پیک مرگ

روزنامه رسالت در گزارشی به آخرین وضعیت کرونا و میزان اثربخشی تعطیلات پرداخت و نوشت:  پیک پنجم نفسمان را بریده و باید دید تعطیلی ۶روزه چطور می‌تواند شاخ کرونا را بشکند، آن‌هم در شرایط فعلی که «برخلاف پیک‌های قبلی بخش‌های غیر کرونا هم مملو از بیماران با شرایط اورژانسی  و نیمه اورژانسی است.» این روایتی از رئیس بیمارستان رسول اکرم (ص) که می‌توان آن را به سراسر بیمارستان‌ها تعمیم داد. این هم روایتی از مدیر بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضای مشهد که شمار جان‌باختگان روزانه این شهر را «وحشتناک» می‌خواند و می‌گوید که «فقط  آمار فوتی‌های ثبت‌شده بهشت رضا بین ۲۰۰ الی ۲۱۰ نفر است.» این عبارت وقتی نگران‌کننده‌تر می‌شود که ما از زبان علیرضا صداقت با واقعیت صریح و بی‌پرده رودررو می‌شویم. واقعیتی که از زبان او به‌عنوان مدیر بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضا این‌طور بیان‌شده، «یک روز فوتی‌ها را بالا و یک روز پایین عنوان می‌کنند و نوعی بازی با اعداد شده است ولی باید به این بیاندیشیم که این‌ خانواده‌ها هستند که سرپرست خانوار یا عزیزی را از دست می‌دهند و زمانی که ۷۰ نفر می‌میرند، ۵۰۰ فرد نزدیک آن‌ها هم مبتلا هستند.» 
 

تحول در مدیریت کرونا

روزنامه وطن امروز در گزارشی نوشت: شیوع گسترده ویروس جهش‌یافته کرونا در کشور که روزانه ۴۰ هزار نفر را مبتلا و ۵۰۰ نفر را به کام مرگ می‌کشد باعث شد ستاد ملی مقابله با کرونا برنامه‌های مبارزه برای مهار این بیماری را با اقدام جدی عملی کند. قدرت بالای سرایت‌پذیری ویروس جهش‌یافته دلتا در شرایطی که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور متاسفانه به زیر ۴۰ درصد رسیده است موجب شده تا ظرفیت خیلی از بیمارستان‌های کشور پر شود و تخت‌های آی‌سی‌یو نیز جایی برای مراقبت از بیماران بدحال نداشته باشند. در چنین شرایطی رئیس‌جمهور بر استفاده از همه ظرفیت‌های کشور و انجام اقدامات ضرب‌الاجلی برای مقابله با این بیماری تاکید کرد. اهمیت به سلامت جامعه و حرکت در مسیر مهار کرونا تا جایی مورد تاکید رئیس‌جمهور قرار گرفته است که وی هفته گذشته با حضور در مراکز تجمیعی واکسیناسیون، همچنین بازدید سرزده از یکی از داروخانه‌های تهران از نزدیک در جریان مشکلات مردم برای رفع کمبودها و حل مشکلات قرار گرفت. علاوه بر این وی دستور داده است به هر شکل ممکن واردات واکسن از خارج با تامین نامحدود ارز انجام و واکسیناسیون با واکسن‌های وارداتی و داخلی در کشور تسریع شود. دیروز همچنین بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و در جهت مدیریت خیز پنجم بیماری در کشور، تصمیم گرفته شد از روز دوشنبه ۲۵ مرداد تا شنبه ۳۰ مردادماه تعطیل شود. این تصمیم با توجه به وضعیت بحرانی کشور برای مهار این بیماری، اتخاذ شد.

کاهش تبعات موج پنجم کرونا جز با همراهی مردم امکانپذیر نیست

باشگاه خبرنگاران جوان به بازتاب سخنان علی عالمی رییس دانشکده بهداشت گناباد پرداخت و آورد: مردم مهمترین سهم را در کاهش تبعات ویروس کرونا دارند و در شرایط شیوع موج پنجم کرونا، که بخش عمده‌ای از کشور را درگیر کرده است، هیچ چیز به اندازه احساس مسئولیت عمومی در رعایت نکات بهداشتی نمی‌تواند به این بحران پایان دهد. در این شرایط، عادی‌انگاری بزرگترین اثر را در گسترش موج پنجم کرونا دارد و هر اندازه مردم ماجرا را عادی ببینند، شاهد افزایش شمار مبتلایان به کرونا و مرگ و میرهای این بیماری خواهیم بود. با توجه به خطرپذیری و مسری بودن بسیار بالای ویروس دلتای هندی در مقایسه با نوع انگلیسی آن، هرگونه سهل انگاری می‌تواند به ابتلای سریع افراد و اعضای خانواده آنان به بیماری کووید ۱۹ منجر شود. ابتلا به گونه دلتای کرونا به مقطع سنی خاصی محدود نیست و همه افراد و طیف‌های مختلف سنی، در صورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و پیشگیرانه، به آن مبتلا می‌شوند. او با اشاره به قدرت انتقال بالاتر سرایت ویروس دلتا نسبت به سایر انواع ویروس کرونا تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در کنترل چرخه انتقال ویروس کرونا، ماندن در خانه است و باید مراجعات و ترددهای غیرضرور در سطح شهر و جامعه در این شرایط تا حد امکان کاهش یابد و اگر بنا بر ضرورت مجبور به خارج شدن از منزل هستیم به هیچ عنوان در اماکن پر رفت و آمد حضور نیافته و طول مدت حضورمان را تا حد ممکن کاهش دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha