به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعزتالله ضرغامی که از سوی آیتالله سیدابراهیم رئیسی رییسجمهوری به عنوان گزینه پیشنهادی برای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مجلس شورای اسلامی معرفی شده یکشنبه (۲۴ مرداد) در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس حضور یافت و برنامههای خود را تببین کرد.
در صورت رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ضرغامی، او سکاندار وزارتخانهای میشود که گردشگری به عنوان یکی از حوزه های آن در ۱۸ ماه گذشته همزمان با کوران شیوع کرونا با خسارتی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان مواجه است، بسیاری از فعالان این صنعت از مدیران دفاتر خدمات تا راهنمایان گردشگری یا خانهنشین شده یا تغییر شغل دادهاند؛ کارگاههای هنرهای سنتی و فروشگاههای صنایعدستی تعطیل و بسیاری از صاحبان مشاغل کاملا بیکار شده اند.
اکنون وزارت میراثفرهنگی در انتظار مدیری است که دانشآموخته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناس ارشد مدیریت صنعتی و در حال حاضر دانشجوی دکترای ارتباطات است. او با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی دو دوره پنجساله (۱۳۹۳-۱۳۸۳) ریاست سازمان صدا و سیما و در احکام جداگانه دیگری از سوی رهبر معظم انقلاب، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین عضو شورای عالی فضای مجازی بوده است.
محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: سید عزتالله ضرغامی پیش از ظهر یکشنبه (۲۴ مرداد) در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس حضور داشت و درباره اهداف و برنامههای خود در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی توضیح داد.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: ضرغامی با توجه به سوابق مدیریتی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در سازمان صداوسیما داشته می تواند در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هم منشا تحول باشد.
وی به سیاست ایرانهراسی که سالهاست دشمنان بر ضد ایران در پیش گرفتهاند اشاره کرد و افزود: با توجه به سابقه کهن هزاران ساله ایران و ظرفیتهای فرهنگی و جاذبههای طبیعی، صنعت گردشگری و برنامههای معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی مردم کشورمان به جهان، میتواند سیاست ایران هراسی را با شکست مواجه کند.
ضرغامی از فرصت گردشگری برای کاهش وابستگی به نفت استفاده کند
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس افزود: گردشگری صنعتی درآمدزا و ثروتساز است. این صنعت به پشتوانه ظرفیتهای غنی فرهنگی، تاریخی و طبیعی میتواند به افزایش درآمدهای ارزی، به کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کمک کند و ضرغامی باید در وزارتخانه میراث فرهنگی باید از این فرصت و ظرفیت به خوبی استفاده کند.
وی تصریح کرد: ضرغامی باید نسبت به ثبت ملی و جهانی آثار میراث فرهنگی و گردشگری در پهنه جغرافیایی کشور و در دورترین نقاط هم دیده میشود، توجه ویژه داشته باشد تا در سالهای وزارت او شاهد ثبت بیشتر آثار فرهنگی تاریخی در یونسکو باشیم.
حمایت از توسعه صنایعدستی؛ اشتغالزایی، صادرات جهانی
آصفری خاطرنشان کرد: صنایعدستی به عنوان یکی از مهمترین بخشهای وزارتخانه که نرخ اشتغال و درآمد بسیاری از هنرمندان را که اکثرا هم روستانشین هستند افزایش میدهد؛ ضرغامی با حمایت از هنرمندان رشتههای مختلف صنایع دستی و کمک به سرمایهگذاری این بخش که جزو مشاغل خانگی است می تواند با توسعه این حوزه، علاوه بر اشتغالزایی، بستر صادرات آثار صنایعدستی به عنوان سفیران فرهنگی ایران را به بازارهای جهانی تقویت کند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: سابقه کاری ضرغامی در مدیریت سه دهه اخیر در بخشهای مختلف فرهنگی، نشان میدهد او در میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هم وزیری موفق خواهد بود.
نماینده مردم اراک در مجلس بیان کرد: ضرغامی باید با کمک دولت و اجرای سیاستها و برنامههای حمایتی از فعالان صنعت گردشگری که در کرونا به شدت آسیب دیدند و متضرر شدند، پشتیبانی کند.
وی با اشاره به فضای جلسه کمیسیون و شناخت و رویکردهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به شخصیت و سوابق مدیریتی ضرغامی، ابراز امیدواری کرد که وی با رای بالایی به عنوان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری صنایع دستی انتخاب خواهد شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید عزتالله ضرغامی رئیس اسبق صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری هم ثبتنام کرده بود، روز چهارشنبه (۲۰ مرداد۱۴۰۰) از سوی آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهوری به عنوان وزیر پیشنهادی برای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی معرفی شد.
ضرغامی، متولد سال ۱۳۳۸ تهران، دانشآموخته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناس ارشد مدیریت صنعتی است و در حال حاضر دانشجوی دکترای ارتباطات است.
ضرغامی با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی دو دوره پنجساله (۱۳۹۳-۱۳۸۳) ریاست سازمان صدا و سیما و در احکام جداگانه دیگری از سوی رهبر معظم انقلاب، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین عضو شورای عالی فضای مجازی بوده است.
در دوران مدیریت ضرغامی در صداوسیما شبکههای سراسری مانند نسیم، پویا، نمایش، آی فیلم فارسی و عربی، ورزش، تماشا، سلامت، قرآن، آموزش، مستند و شبکههای تخصصی دیگری راهاندازی شد.
تبدیل همه شبکههای آنالوگ به دیجیتال و راه اندازی برخی شبکههای باکیفیت اچ.دی/ HD طوری که مردم بدون استفاده از آنتنهای قدیمی قادر به دریافت شبکهها شدند، از دستاوردهای دوران کاری او بود.
او همچنین معاون امور مجلس و استانهای صدا و سیما (۱۳۸۳-۱۳۷۹)، معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۷۶-۱۳۷۴)، معاون امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۷۲-۱۳۷۱) و معاون امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (۱۳۷۹-۱۳۷۶)، رئیس کارخانجات صنعتی شهید حسن باقری، معاون فرهنگی و عضو شورای مرکزی جهاد دانشگاهی دانشگاه امیر کبیر را در سوابق و کارنامه مدیریتی و اجرایی خود دارد.
نظر شما