تولید سالانه حدود ۴ هزار کیلووات برق نیروگاه‌های خورشیدی خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- رییس گروه تحقیقات و مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: ۱۷۰ نیروگاه خورشیدی در استان سه میلیون و ۹۰۰ هزار کیلووات برق در سال تولید می‌کنند.

اسماعیل حسین پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شمار این نیروگاه ها که توسط بخش خصوصی در استان راه اندازی شده است از ۱۲۰ نیروگاه سال گذشته هم اکنون به ۱۷۰ نیروگاه رسیده است.

وی با بیان این که تولید برق در هر یک از این نیروگاه ها زیر ۱۰۰ کیلو وات است افزود: هم اکنون این نیروگاه ها با تولید روزانه هزار و ۹۵۰ کیلو وات برق توان تامین برق مصرفی هزار و ۵۰۰ خانوار را دارند.

وی از خرید تضمینی برق تولیدی نیروگاه های خورشیدی به مدت ۲۰ سال خبر داد و افزود: وزارت نیرو در حالی که هر کیلو وات را ۴۵۰ ریال به مشتری می فروشد هر کیلو وات برق تولیدی نیروگاه های خورشیدی را ۱۴هزار و ۷۶۰ ریال می خرد و این در حالی است که قیمت پایه خرید تضمینی نیز براساس نرخ تورم و ارزش یورو در هر دوماه محاسبه و افزایش می یاید.

حسین پور از مقرون به صرفه بودن ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی توسط شهروندان و بخش خصوصی خبر داد و افزود: سرمایه گذاری در این بخش پس از چهار سال علاوه بر این که هزینه مصرف شده را جبران می کند به سوددهی نیز می رسد و هر خانوار می تواند درآمدی پایدار به مدت ۲۰ سال کسب کند.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال اگر هزینه خرید و راه اندازی سلول های خورشیدی در پشت بام یک منزل ۸۰۰ میلیون ریال شود در ۲ ماه اول ۴۰ میلیون ریال درآمد دارد و هر سال نیز براساس افزایش ۳۰درصدی نرخ تورم و ارزش یورو این رقم افزایش می یابد و علاوه بر آن نگهداری این پنل ها نیز هیچ هزینه و زحمتی ندارد.  

آخرین وضعیت نیروگاه خورشیدی جاجرم

رییس گروه تحقیقات و مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در مورد آخرین وضعیت ایجاد نیروگاه خورشیدی جاجرم نیز اظهار داشت: با راه اندازی این نیروگاه که توان تولید ۳۰ تا ۳۴ مگا وات برق را دارد تلفات برق و خاموشی های استان به صفر می رسد.

وی افزود: پیمانکار این طرح تمام مجوزهای مورد نیاز را دریافت کرده و زمین و تجهیزات اولیه آن نیز  تامین شده  و فقط معطل تامین وثیقه برای تسهیلات بانکی هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی است.

حسین پور افزود: در حالی که براساس دستورالعمل و قانون، بانک ها باید تجهیزات و خرید تضمینی برق این نیروگاه را به عنوان وثیقه قبول کنند اما از این کارسرباز می زنندو با وجود اعلام این موضوع به بانک هنوز پیمانکار در پیچ و خم دریافت تسهیلات مانده است.

به گزارش ایرنا تیرماه ۹۶ کلنگ احداث بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور موسوم به مزرعه خورشیدی در شهرستان جاجرم خراسان شمالی به زمین خورد.

شهرستان جاجرم با دارا بودن موقعیت مناسب کویری و وجود پتاسیل بالای جذب اشعه خورشید در طول روزهای مختلف سال، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های تولید برق خورشیدی ایران را داراست و از این رو کلنگ این نیروگاه در این شهرستان بر زمین خورد.

با گذشت بیش از چهار سال از این کلنگ‌زنی و در حالی قرار بود طبق وعده وزارت نیرو، نیمی از این پروژه در سال ۹۷ و تیم دیگر در سال ۹۸ به بهره‌برداری برسد، اما همچنان هیچ خبری از این مزرعه خورشیدی در کار نیست و تورق اخبار مختلف در رسانه‌ها و سایت‌های رسمی دولت و وزارت نیرو نشان‌دهنده فراموش شدن این مجموعه عظیم ملی است.

حمید چیت‌چیان وزیر سابق نیرو در هنگام کلنگ‌زنی این مجموعه اظهار داشت: پروژه مزرعه خورشیدی ۳۰ مگاواتی جاجرم با مشارکت و سرمایه‌گذاری کشورهای سوئیس و ایتالیا وارد فاز اجرایی شده و ارزش ارزی سرمایه‌گذاری نیروگاه ۳۰MW جاجرم ۳۷.۵ میلیون یورو است.

در عین حال این روزها در حالی که بیش از همیشه نیاز به تامین انرژی از منابع تجدید پذیر و انرژی هایی نو مانند انرژی خورشیدی داریم این پروژه بزرگ که در نوع خود در شرق کشور منحصر به فرد بود هم چنان در پیچ و خم دریافت تسهیلات معطل مانده است.

 خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که هم اینک ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و روستایی استان خراسان شمالی از برق برخوردارند و  ۳۷۳ هزار انشعاب برق در بخشهای تجاری، خانگی، ادارای و صنعتی  وجود دارد.

از تعداد مصرف کنندگان برق در خراسان شمالی۵۳ درصد مشترکان خانگی استان خوش مصرف، ۳۰ درصد کم مصرف و تنها ۱۷ درصد پر مصرف هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha