مقام روس : شکست آمریکا در افغانستان نشانگر پایان نظام تک قطبی است

مسکو - ایرنا - «الکسی پوشکوف» سیاستمدار و سناتور مشهور روسیه گفت: شکست آمریکا در افغانستان نشانگر ناتوانی واشنگتن برای حفظ نظام تک قطبی جهانی ادعایی این کشور است.

به گزارش ایرنا، پوشکوف رئیس کمیسیون امور سیاستگذاری اطلاعاتی شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) روز یکشنبه در کانال تلگرام خود در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا که جو بایدن رئیس جمهوری این کشور را متهم کرد که استراتژی نادرستی در افغانستان اتخاذ کرده است، گفت: فقط متهم کردن بایدن در مساله افغانستان درست نیست.

وی افزود:  بایدن صرفا شکست آمریکا را ثبت کرد. اسلاف بایدن ازجمله ترامپ در بروز وضعیت کنونی در افغانستان سهم داشتند.   

به گفته پوشکوف، این شکست آمریکا در افغانستان حاکی از ناتوانی این کشور در حفظ نظام تک قطبی ادعایی آن است.  

سناتور روس تصریح کرد: موضوع اشتباهات روسای جمهوری آمریکا مطرح نیست بلکه مساله ای بسیار عمیق است و فرسودگی هژمونی (برتری طلبی) آمریکا بر جهان را نشان می دهد. نکته مهم تر اینکه آمریکا از ایفای نقش برترین کشور عاجز و درمانده مانده است.  

لئونید سلوتسکی رئیس کمیسیون امور بین المللی دومای روسیه نیز امروز در سخنانی با اشاره به وضعیت افغانستان بر اثر پیشرویها و تصرف مناطق جدید توسط طالبان خواستار ورود شورای امنیت سازمان ملل در این وضعیت کشور افغانستان شد.  

بر اساس آخرین گزارش منابع خبری، گروه طالبان وارد کابل شده و دولت جدید و انتقالی افغانستان به ریاست وزیر کشور پیشین این کشور بجای دولت اشرف غنی آغاز بکار کرد.  

مقامهای روس بارها از یکجانبه گرایی آمریکا و اصرار این کشور بر نقش پیشرو خود در حل مسائل جهانی و پابرجایی نظام تک قطبی انتقاد کرده اند.  

وزیر امور خارجه روسیه در این رابطه با انتقاد شدید از یکجانبه گرایی آمریکا در عرصه مسایل جهانی گفت: نظریه "جهان تک قطبی" شکست خورده و چنین جهانی وجود خارجی ندارد.

"سرگئی لاوروف"  طی سخنانی در "شورای سیاست خارجی و دفاعی" روسیه در مسکو گفت: روسیه سیاست "اتحاد با دیگران" را انتخاب کرده و عقیده دارد "تقسیم جهان" به کشورهای "متمدن" و "بقیه کشورها" امکان پذیر نیست.

وی افزود: برخلاف تز "جهان تک قطبی"، باید گفت هیچ کشوری برای حل مسایل بین المللی از توان و قدرت کافی نظامی، سیاسی و اقتصادی برخوردار نیست.

بگفته لاوروف، بدین ترتیب از نفوذ آمریکا در جهان کاسته شده و عامل "روسیه"، وزن و جایگاه بهتری بخود گرفته است اما آمریکا مایل نیست این حقیقت را بپذیرد. "همچنین در جهان مراکز سیاسی جدیدی ظاهر می شوند که بخاطر دسترسی به ذخایر طبیعی و نفوذ در سیاست جهانی در حال رقابت هستند"

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha