به گزارش ایرنا، استاد میرعبدالله سیار کاوردی از چهرههای برجسته فرهنگ، تاریخ و ادبیات مازندران روز دوشنبه ۲۵ مرداد پس از چندین سال درگیری با بیماری درگذشت.
میرعبدالله سیار کاوردی علاوه بر این که سالها در مدارس و دبیرستانهای مازندران به آموزش مشغول بود، مقالات و پژوهشهای متعددی نیز حوزه تاریخ و ادبیات داشت که همواره مورد توجه اهالی فرهنگ و ادبیات قرار داشت.
سیار کاوردی پیش از اشتغال در آموزش و پرورش به عنوان معلم و از دوران جوانی سفرهای پژوهشی در حوزه تاریخ، فرهنگ و دین به برخی از کشورها از جمله مصر، پاکستان و بعضی کشورهای دیگر را آغاز کرد و پس از آن با کسب تجارب پژوهشی فراوان و به پشتوانه دانش خود اسخدام آموزش و پرورش شد. او در بیش از سه دهه فعالیت خود به عنوان آموزگار در مدارس روستاها و شهرهای مختلفی به تدریس مشغول شد که عمده این سالها در شهرستانهای ساری و چالوس گذشت.
عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با انتشار پیامی درگذشت این پژوهشگر، نویسنده و شاعر مازندرانی را تسلیت گفت. در این پیام تسلیت آمده است: «درگذشت ادیب و پژوهشگر ساروی، زندهیاد میرعبدالله سیار کاوردی را که سالها در عرصه فرهنگ، تاریخ و ادب مازندران آثار ماندگار از خود به جای گذاشت را به خانواده آن مرحوم و جامعه فرهنگ و ادب و هنر استان تسلیت عرض نموده و غفران الهی را برای آن عزیز تازه سفر کرده و صبر جمیل برای بازماندگان مسالت دارم.»
انجام فعالیتهای پژوهشی در حوزه فرهنگ و ادبیات و تاریخ همراه با فعالان حوزه فرهنگ و هنر و برپایی انجمنها و محافل فرهنگی و ادبی نیز در دسته فعالیتهای این چهره پیشکسوت فرهنگ و ادب و تاریخ قرار داشت. از او مجموعه مقالات متعددی در کتاب فروردین و فصلنامههای کِلک، چیستا و اباختر منتشر شده است.
علاوه بر مقالاتی که توسط زندهیاد میرعبدالله سیار تألیف و منتشر شد، کتابهایی نیز از این چهره برجسته تاریخ و فرهنگ مازندران به جا مانده است. یکی از شاخصترین آثار زندهیاد سیار کاوردی، کتاب دو جلدی «تاریخ تبرستان» بر اساس کتاب مشهور تاریخ تبرستان اثر ابن اسفندیار بود که پس از سالها تلاش و پژوهش در سال ۱۳۹۴ به قلم سیار کاوردی با نثری روان و امروزی برای مخاطبان و علاقهمندان به تاریخ بازنویسی و توسط نشر چشمه منتشر شد.
این پژوهشگر و نویسنده تاریخ و ادبیات کتاب «تاریخ تبرستان» را با نگاهی دقیق به کتاب مشهور تاریخ طبرستان ابن اسفندیار برای فهم آسان نسل امروزی تألیف کرد و کوشید تا از منابع متعدد نیز برای آسانتر شدن درک متن اصلی استفاده کند که مخاطب در نهایت شفافیت به درک صحیحی از متن برسد.
«ادبیات در هالهای از عرفان» نیز یکی دیگر از آثار پژوهشی سیار کاوردی در حوزه ادبیات است که در آن به بررسی ادبیات و عرفان و نقش آن در اجتماع پرداخته است. دو مجموعه شعر «جادههای بیپایان» و «عطر عصاره گل» نیز از دیگر تألیفات سیار کاوردی هستند.
مجموعهای از دیدگاهها و اظهارات میرعبدالله سیار سال ۱۳۹۴ توسط حسین اعتمادزاده و سید مجتبی مصیبی در قالب کتابی به نام «گفتوگو با میرعبدالله سیار» توسط انتشارات هاوژین منتشر شده که در آن علاوه بر انتشار یک گفتوگوی طولانی و مفصل با سیار کاوردی، مقالات مرتبط از او نیز منتشر شده است.
نظر شما