سردار مجتبی شیروانیان، عصر دوشنبه در گفتوگو با ایرنا، افزود: آزادگان با استقامت ستودنی، توکل به خدا و پیوند عمیق روحی با شهدای جنگ تحمیلی روزها و سالهای سخت اسارت را تاب آوردند و سرافرازانِ به میهن اسلامی بازگشتند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان، افزود: این سرمایههای نظام در اردوگاههای دشمن نیز باوجود فشارها و شکنجههای روحی، در همان شرایط به ارتقای معلومات خود درزمینهٔ های علم و معرفت پرداختند و از استعدادها و ظرفیتهای آزادگان دیگر بهره جستند، بهطوریکه هنگام بازگشت به وطن وقتی سطح علمی آنان ارزیابی شد این موضوع هویدا بود.
وی ادامه داد: بسیاری از آزادگان بهرغم استمرار مشکلات و بیماریهای جسمی و روحی به یادگار مانده از دوران اسارت، اکنون در بخشهای مختلف جامعه نقشآفرینی دارند و به پیشرفتهای علمی، تخصصی، صنعتی و حقوقی و مدیریتی و اجرایی دست پیداکردهاند.
شیروانیان بابیان اینکه آمار اسیران دشمن بعثی در هشت سال دفاع مقدس بیشتر بوده است، افزود: آنها بسیار زود تسلیم میشدند اما رزمندگان شجاع و فداکار ما تا پای جان مقابل دشمن ایستادگی میکردند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان اضافه کرد: آزادگان سر افزار به دنبال جراحت، شرایط ناخواسته و یا به دلیل اینکه امکان ادامه نبرد وجود نداشت به اسارت دشمن درمیآمدند.
به گفته وی؛ اکنون بسیاری از حماسهآفرینیهای آزادگان سرافراز ما در قالب کتاب و آثار هنری به ثبت رسیده است که در بردارنده حقایق بیشماری در خصوص روزهای سخت جنگ و اسارت است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان افزود: دشمن با اسیران نوجوان میهن اسلامی استفاده تبلیغاتی میکرد اما آنها هوشمندانه در مقابل اهداف شوم دشمن ایستادگی کردند که چکیدهای از آن را در فیلم فاخر «آن ۲۳ نفر» دیدهایم.
شیروانیان به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه هزینه مقاومت بسیار کمتر از سازش با دشمن است اشاره و بیان کرد: آزادگان در دوران سخت اسارت از بسیاری از حقوق اولیه بهرغم تبلیغات و دروغهای دشمن بعثی محروم بودند اما بر آرمان خود ایستادگی کردند.
وی به تقارن سالروز ورود آزادگان با ایام سوگواری محرم اشاره و بیان کرد: شجاعت، پایداری و روشنگری حضرت زینب(س)، بهعنوان یکی از اسیران جنگ در شرایطی که دشمن همه تلاش خود را بکار گرفت تا حقایق عاشورا را بپوشاند، در استمرار و انتقال پیام نهضت و قیام امام حسین(ع) تا به امروز مؤثر بوده است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان افزود: نقش آزادگان ما نیز بهعنوان راویان زنده جنگ و هشت سال دفاع مقدس همینگونه بوده است، آنها که باتحمل انبوه شکنجههای روحی و جسمی از رسالت خود بازنماندند.
وی بابیان اینکه آزادگان فراتر از تکلیف خود برای میهن اسلامی فداکاری کردند، افزود: حفظ حرمت آزادگان و حمایت و قدردانی از آنان تکلیف همه ما است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان افزود: خاطرات آزادگان گنجینه ارزشمندی است که در طول این سالها در قالب فیلم، کتاب، نمایش و دیگر محصولات فرهنگی ارائهشده است که برای نسل امروز راهگشا و مؤثر خواهد بود.
مردم اصفهان نزدیک به ۲۴ هزار شهید تقدیم انقلاب و نظام کردهاند. اصفهان در دوران دفاع مقدس ۳۰۰ هزار رزمنده به جبهههای حق علیه باطل اعزام کرده است. ۵۰ هزار جانباز و افزون بر سه هزار آزاده در اصفهان یادگار آن روزهای پرالتهاب و سراسر حماسه است.
نظر شما