حجت الاسلام و المسلمین علیرضا فقیهی بعد از ظهر چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: جوانان و نوجوانان دارای فطرت پاک و کمال طلب اند و برای مصون سازی باید شبهات مطرح شده در خصوص قیام امام حسین(ع) برای ایشان تشریح شود.
وی افزود: همه میدانیم که ائمه (ع) برگزیدگان خداوند سبحان و بهترین الگو برای همۀ مسلمانان هستند ولی افزایش آگاهی جوانان و نوجوانان برای حفظ این گروه در مقابل شبهات ضروری است.
وی ادامه داد: این روزها برخی شبهه افکنان میپرسند که چرا امام حسین(ع) در زمان معاویه که حاکم ظلم و جور بود قیام نکرد و بعد از شهادت امام حسن مجتبی(ع)، سرور و سالار شهیدان که ۱۰ سال در حکومت معاویه قرار داشت، چرا در آن زمان به پا نخاست؟
این محقق دینی ادامه داد: برای روشنگری جوانان و نوجوانان باید گفت: اولین دلیل آن است که قیام نکردن امام حسین(ع) در زمان معاویه به معنای مشروعیت حکومت معاویه نبود، زیرا امام سوم شیعیان(ع) بارها در موقعیتهای مختلف مشروع نبودن حکومت معاویه را بیان کردند.
وی یادآور شد: نامه امام حسین(ع) به معاویه گواه این امر است و این امام هُمام در این نامه بیان میکنند که فتنهای بزرگتر از پادشاهی تو بر مردم ندیدم، زیرا معاویه آن حکومتی که از پیامبر(ص) رسیده بود را تغییر داد.
وی تصریح کرد: معاویه حکومت را به طور کامل سلطنت کرد و سبک حکومتداری معاویه به سمت پادشاهی شدن رفت و حتی انتخاب فرزندش به عنوان جانشین هم به همین شیوه بود.
حجت الاسلام فقیهی افزود: دومین دلیل، التزام به صلحنامه امام حسن(ع) از جانب امام حسین(ع) بود و یکی از مفاد این صلحنامه آن بود که معاویه حق انتخاب جانشین برای خود را ندارد و بعد از معاویه باید حسن بن علی(ع) و اگر آن حضرت هم نبود باید حسین بن علی(ع) جانشین میشد و حضرت هم به صلحنامه ملتزم بود.
مولف کتاب "ده درس انسان ساز از قیام امام حسین(ع) " ادامه داد: برخی سوال می کنند، چگونه معاویه فردای روز صلح آن را زیرپا قرار داد اما امامان معصوم خود را متلزم به آن دانستند؟
وی ادامه داد: درپاسخ این سوال باید گفت: زمان معاویه تمام رسانهها، منبرها و تریبونها دست معاویه بود و کافی بود امام حسین(ع) علیه معاویه قیام کند تا در رسانههای آن زمان میگفتند که وفای به عهد که از دستورات مؤکد قرآن کریم است، ولی حسین(ع) به آن وفادار نیست و بدین طریق عصمت معصوم را زیر سوال میبردند.
حجت الاسلام فقیهی تصریح کرد: معاویه متظاهر به اسلام بود و رسانهها در اختیارش بودند و کمتر کسی باور میکرد که اسلام را قبول ندارد اما یزید برعکس پدرش در مقابل مردم فساد انجام میداد، شرابخواری و میمونبازی میکردبه همین دلیل وقتی معاویه متظاهر بود امام حسین (ع) هم نمیتوانست علیه او قیام کند.
وی ادامه داد: به یقین از میان چهارده نور مقدّس ائمه هدی(ع)، تلألؤ نور هدایت بخش سید الشهدا (ع) جلوه ای خاص و خیره کننده دارد که با دقّت و نکته سنجی در آن می توان ره توشه های زیادی را دریافت کرد.
وی یاد آور شد: لحظه لحظۀ حرکت هدایتگر و انسان ساز امام حسین (ع) و اصحاب وفادارش به سوی سرزمین کربلا خود دائره المعارفی حاوی عالیترین مضامین معرفتی، تربیتی و اخلاقی است.
حجت الاسلام فقیهی تاکنون ۱۲ جلد کتاب تالیف کرده است و کتاب "ده درس انسان ساز از قیام امام حسین (ع) " به قلم ایشان با استقبال مخاطبان به چاپ هفتم رسیده است.
نظر شما