عرض ارادت به امام حسین (ع)؛ سنت دیرین اقلیت‌های دینی آذربایجان‌غربی

ارومیه - ایرنا- عشق به امام حسین (ع) دین و مذهب و حد و مرز خاصی نمی شناسد؛ محرم که از راه می رسد نه تنها مسلمانان بلکه غیر مسلمانان به ویژه اقلیت های دینی آذربایجان غربی درسوگ سالار شهیدان سهیم شده و عزادار سرور و سالار شهیدان می شوند.

به گزارش ایرنا، اقلیت‌های دینی در روزهای عزا و ماتم سیدالشهدا (ع) مراسم دیگر را کنار گذاشته و با شوق بی نظیر ایام شهادت اباعبدالله الحسین (ع) را گرامی می‌دارند.

اوج ارادت آنها به امام حسین (ع) را در تاسوعا و عاشورا می‌توان دید؛ وقتی نذری های خود را بین دسته‌های زنجیر زنی و سینه زنی با عشق تمام پخش می کنند. آنان همانند برادران مسلمان خود لباس سیاه برتن کرده و با شور وصف ناپذیری حرمت این ماه را نگه می‌دارند.

ارادت اقلیت های دینی به سرور آزادگان جهان تنها به نذری دادن ختم نمی شود؛ بلکه آنان معتقد به محبت بی پایان شهید کربلا بوده و به همین دلیل در این ایام برای بیماران خود شفا می‌خواهند و چه بسا نیت هایشان برآورده شده و بیمارانشان شفا پیدا می‌کنند.

می توان گفت، اقلیت های دینی همپای برادران مسلمان خود برای برگزاری باشکوه تاسوعا و عاشورای حسینی قدم بر می‌دارند و هرگز از برادران مسلمان خود عقب نمی مانند.

اقلیت های دینی آذربایجان غربی برای تاسوعا و عاشورای حسینی لحظه شماری کرده و در این روزها جلوه زیبایی از عشق و ارادت خود به سرور آزادگان جهان را به تصویر می‌کشند.

گواه روشن بر این ادعا سخنان "برادر شهید هرمز باباخانی" است که می‌گوید: از روزها قبل برای حضور دراین روز آماه می شویم، نذری هایمان به شکل های مختلف است برخی گوسفند ذبح کرده، بعضی به صورت نقدی نذری می‌دهند و برخی دیگر مواد غذایی اعم از کیک و آبمیوه در بین دسته های عزاداری توزیع می‌کنند ولی از زمان شروع بیماری کووید ۱۹ شکل نذری دادن عوض شده و به صورت نقدی به مسجد داده می شود تا صرف امور عمرانی شود.

"بنیس باباخانی" اظهار داشت: حضور در عزاداری های حسینی جزو بایدهاست و همه ما باید در عزاداری ها شرکت  کرده و به رسم چندین ساله خود عمل کنیم .

وی ادامه داد: محرم که می رسد لباس سیاه برتن کرده و همراه ‌برادران مسلمان خود در عزاداری ها شرکت می کنیم.

برادر شهید باباخانی افزود: نوع و نحوه پخش نذری ها را مادرم مشخص می کند ولی به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ امسال هم نذری هایمان را بصورت نقدی به مسجد می دهیم.

وی افزود: درایام‌ تاسوعا وعاشورا دسته های زنجیر زنی به محوطه کلیسا آمده و بر سر مزار شهید حاضر شده و با نثار فاتحه‌ ادای احترام می کنند.

یک شهروند مسبحی دیگر گفت: امام حسین (ع) متعلق به تمام بشریت است گرامیداشت امام حسین (ع) و شرکت در عزاداری های حسینی سنت هرساله ماست.

"ادوین میرزاخانی" ادامه داد: سال‌ها قبل گرفتار بیماری شدید شدم وقتی به پزشک مراجعه کردم گفت تنها سه سال زنده می مانی این حرف دکتر مرا به وادی دیگری برد ولی دریکی از ایام محرم ودر روز عاشورا وقتی مشغول تماشای دسته های عزاداری بودم یکی از هم محله های مرا به مسجد برای صرف احسان ونذری برد.

وی ادامه داد: من که سالها به سختی غذا می خوردم و حتی بسیار اندک؛ وقتی سر سفره نذری روز عاشورا نشستم با میل بی نظیری غذا خوردم چنان که مردم محل متعجب شدند آن روز به دوستم گفتم من شفایم‌ را از امام حسین (ع) گرفتم.

میرزاخانی اظهارداشت: امروز پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از وقتی به دکتر رفتم و او عمر من را تنها سه روز عنوان کرد، همچنان سرپا هستم زندگی می کنم، می خورم ومی نوشم وهنوز نفس می کشم.

این شهروند مسبحی افزود: هرساله دراین ایام در عزاداری های حسینی سهیم می شوم ونه تنها بلکه سایر هموطنان مسیحی این ایام را گرامی می دارند.

وی ادامه داد: امام حسین(ع) نامی فراتر از مرزهای دینی و مذهبی است؛ او بر قلب ها حکومت می کند.

رییس انجمن آشوریان ارومیه هم‌ اظهار داشت: اقلیت های دینی همواره حرمت شهید کربلا را حفظ کرده اند؛ امام حسین (ع) و پیام او باید الگوی ملت های مظلوم جهان قرار گیرد.

"استانلی سیمونز" ادامه داد: مسیحیان همواره به امام حسین (ع) عشق ورزیده اند چنان که در طول سالیان متمادی هرگاه ایام محرم رسیده به حرمت شهید کربلا حتی از برگزاری جشن و شادی خودداری کرده اند.

به‌گزارش ایرنا، عشق به امام حسین مرزی نمی شناسد ومتعلق به تمام بشریت است؛ برهمین اساس اقلیت های دینی آذربایجان غربی همه ساله درایام محرم ارادت خود را به سالار شهیدان نشان داده و در این عزاداری ها سهیم می شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha