امیر سرتیپ دوم محسن آذرافروز روز شنبه در جمع خبرنگاران اصفهان، با بیان اینکه در این بخش از مسابقات چهار تیم از کشورهای ایران، روسیه، ازبکستان و ویتنام شرکت دارند، افزود: میدان اجرای این مسابقات در شاهین شهر و کوه صفه اصفهان پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه مسابقات نظامی ارتشهای جهان توسط وزارت دفاع روسیه بنیانگذاری شده است، گفت: برخی کشورها در سالهای مختلف میزبان مسابقات بودند و امسال بخشهای مختلف مسابقات همزمان در ایران، بلاروس و قزاقستان اجرا میشود و فدراسیون روسیه نیز بر تمام مراحل نظارت دارد.
ارشد ارتش در استانهای اصفهان، یزد و چهارمحال بختیاری با بیان اینکه مسابقات در ۳۴ رشته برگزار میشود، گفت: از شاخه های مهم این مسابقات، رشته "اربابان سلاح" است که هدف آن نگهداری و تیراندازی با تجهیزات توپخانهای است و میزبان آن نیروی زمینی ارتش در اصفهان است.
وی اضافه کرد: همچنین یکی از رشتهها توسط نیروی دریایی ارتش در سواحل خلیج فارس و یکی دیگر از رشتهها توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در استانهای دیگر میزبانی میشود.
امیر آذرافروز با بیان اینکه رشته "اربابان سلاح" در پنج محور برگزار میشود، اظهار کرد: با ابتکار جمهوری اسلامی بخشی از رقابت های این رشته در شهر اصفهان و بخشی در شاهینشهر اجرا میشود و داوران بصورت برخط(آنلاین) بر روند اجرایی مسابقه نظارت دارند.
وی با اشاره به برگزاری این مسابقات از سال ۲۰۱۵ توسط روسیه گفت: از ابتدای برگزاری این مسابقات، تیم نیروهای مسلح ایران تاکنون در آنها شرکت داشته و نتایج قابل قبولی را هم کسب کرده است.
ارشد ارتش منطقه اصفهان با اشاره به ویژگیهای رشته "اربابان سلاح" اضافه کرد: در این رشته، تیمهای نظامی از سلاحهای سنگین و سبک توپخانه صحرایی، پدافند هوایی و سلاحهای انفرادی اعم از توپخانه متوسط ۱۲۲ میلیمتری، کاتیوشا، پدافند ۲۳ میلیمتری و انواع سلاح سبک انفرادی و اجتماعی و تجهیزات ترابری تاکتیکی توپخانه استفاده کرده و در پنج مرحله به رقابت میپردازند.
وی با بیان اینکه هر یک از رشتههای این مسابقات اهداف خاصی را دنبال میکند، افزود: ارتقای آمادگی رزمی برای دفاع از وطن و کمک به مردم مظلومی که نیاز به حضور کمک نیروهای مسلح داشته باشند، تبادل تجربیات و دیپلماسی دفاعی در راستای گسترش فرهنگ دوستی، تفاهم و صلح از مهمترین اهداف این مسابقات است.
ارشد ارتش در اصفهان اظهار کرد: امسال قرار بود کشورهای بسیاری از جمله عربستان، مصر، عراق و پاکستان نیز در این مسابقات شرکت کنند ولی بدلیل وضعیت کرونایی کشور خودشان و اینکه نتوانستند با پروتکلهای بهداشتی ایران، خود را تطبیق دهند، در مسابقات حضور نیافتند.
وی به فراهم شدن زیرساخت لازم برای برگزاری مسابقات، تصریح کرد: میدان مسابقات توسط مهندسی نیروی زمینی ارتش در مدت ۲ ماه و نیم فراهم و تمام زیرساختهای پیشرفته و تجهیزات مناسب ارتباطی توسط نیروی زمینی آماده شده و فدراسیون روسیه از این اقدامات قدردانی کرده است.
سرداور اصلی این مسابقات نیز گفت: ۴۳ داور قضاوت رشته اربابان اسلحه را بر عهده دارند و در نهایت پس از بررسی نظرات و تجزیه و تحلیل همه داوران، رای نهایی مستند به تصاویر و مستندات اعلام میشود.
سرهنگ توپخانه پدافند هوایی محمد سیدی افزود: در بین کشورهای غرب آسیا فقط جمهوری اسلامی توانسته است در پنج سال گذشته در تمام رقابتها شرکت کند و در سال ۲۰۱۹ در چین در رشته تک تیراندازی از گروه اربابان سلاح، سکوی سوم و سال گذشته نیز بر سکوی نائب قهرمانی این رشته در کشور روسیه ایستاد.
وی اضافه کرد: رشته اربابان سلاح شامل توپخانه ۱۲۲ ممdc، توپخانه پدافند هوایی ۲۳ مم، راکت اندازهای گراد ۱۲۲ میلی متری کاتیوشا، تیراندازی سلاح انفرادی (بیاتلون انفرادی) و نگهداری تیراندازی گروهی(بیاتلون امدادی) است.
سیدی ادامه داد: در حاشیه این مسابقات برنامههای ورزشی از جمله والیبال، فوتبال، شنا، تنیس رویمیز و امکانات زیستی و رفاهی مناسب و همچنین برنامه بازدید از اماکن تاریخی اصفهان نیز تدارک دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: توان تولید خرج راکت انداز ۲۲ میلیمتری توسط صنایع دفاع کشور با همکاری و طراحی ارتش و تولید انبوه آن از دستاوردهایی است که موجب شد، برغم درخواست برخی از کشورها برای میزبانی این مسابقات، رقابت های جاری در ایران برگزار شود.
نظر شما