به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت که لبنان ۶ میلیون نفر جمعیت دارد و دشوارترین روزهای بحران مالی دو ساله را پشت سر می گذارد. کمبود نفت و بنزین به خاموشی های گسترده و صف های طولانی در معدود پمپ بنزین های فعال منجر شده است.
هِنریِتا فور مدیر اجرایی یونیسف در بیانیه ای اعلام کرد: اماکن حیاتی مانند بیمارستان ها و مراکز بهداشتی به دلیل کمبود برق به آب سالم دسترسی نداشته و جان افراد در معرض خطر قرار گرفته است.
وی برای برخورد با این بحران خواهان تشکیل دولت جدید شد و افزود: اگر چهار میلیون نفر مجبور شوند به منابع نامطمئن و پرهزینه آب متوسل شوند، بهداشت و سلامت عمومی به خطر می افتد و لبنان علاوه بر افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹، می تواند شاهد افزایش بیماریهای ناشی از آب آلوده باشد.
هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد در لبنان نیز پنجشنبه پیش (۲۸ مرداد) گفته بود که کمبود سوخت هزاران خانواده در این کشور را به خطر میاندازد.
نجات رشدی نسبت به تأثیر بحران سوخت بر وضعیت بهداشتی و درمانی میلیون ها لبنانی ابراز نگرانی کرد و گفت: این شرایط اگر راه حل فوری برای آن یافت نشود بدتر نیز خواهد شد و همه باید برای حل پایدار بحران سوخت در لبنان که در خدمت نیازهای همه مردم و حمایت از بهداشت و سلامت جامعه لبنان است، اقدام کنند.
پیش از ظهر پنجشنبه سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان با اعلام خبر حرکت کشتیهای حامل سوخت از ایران به سمت لبنان، نسبت به هرگونه تعرض به آنها شدیدا هشدار داد.
بنابر گزارش ها، محمولههای ایرانی سوخت که نصرالله امروز بدان اشاره کرد تماما از سوی گروهی از تجار شیعه لبنانی خریداری شده و از لحظه بارگیری به عنوان مایملک آنها محسوب میشود.
بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شده و همچنان ادامه دارد، شدیدترین دوران بیثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی ۱۵ ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.
بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی میگویند که حدود نیمی از جمعیت لبنان اکنون زیر خط فقر هستند.
دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد، قادر نیست بدهیهای خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارزی بانک مرکزی این کشور که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.
جامعه بینالمللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروههای سیاسی مشروط کردهاند.
نظر شما