۳۱ مرداد ۱۴۰۰، ۸:۰۵
کد خبرنگار: 911
کد خبر: 84444133
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

اشتغال جوانان با مهارت آموزی در محیط واقعی کار

۳۱ مرداد ۱۴۰۰، ۸:۰۵
کد خبر: 84444133
 اشتغال جوانان با مهارت آموزی در محیط واقعی کار

قزوین - ایرنا - مهارت آموزی در محیط واقعی کار را که این روزها با سیاست ایجاد مراکز آموزشی جوار کارگاهی در صنایع و کارگاه‌های تولیدی از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای با جدیت دنبال می شود باید بسترساز اشتغال جوانان و جویندگان کار دانست.

به گزارش ایرنا، امروزه یکی از نیازهای مهم بازار کار به ویژه با تخصصی شدن مشاغل و کسب و کارها نیروی کار ماهر، متخصص و آموزش دیده است. باید اذعان کرد در دنیای امروز افرادی که در رشته های پرتقاضا در بازار کار دارای مهارت کافی و لازم هستند کمتر از سایر افراد در معرض بیکاری قرار دارند و بالعکس افرادی که فاقد هرنوع مهارتی هستند به دلیل محدود بودن فرصت های شغلی در بخش های اداری و دولتی ولو با داشتن مدارک دانشگاهی فرصت چندانی برای ورود به بازار کار پیدا نمی کنند.

بدون شک این خلاء با کسب مهارت های مورد نیاز بازار کار پر می شود و این شانس را به افراد برای یافتن شغل و حتی در ادامه کارآفرین شدن می دهد.

از سویی کارگاه ها و مراکز آموزش مهارتی بخش دولتی هم از حیث اعتبارات و هم امکانات با تنگناها و محدودیت های زیادی روبرو هستند و نمی توانند همه مهارت ها و رشته های فنی و حرفه ای مورد نیاز بازار کار را به مهارت جویان و جویندگان کار آموزش دهند، از این رو استفاده از ظرفیت بخش خصوصی مانند صنایع و کارگاه های تولیدی برای ارایه آموزش مهارتی در محیط واقعی کار ضروری به نظر می رسد که این مهم در سال های اخیر جزو سیاست ها و اولویت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای قرار گرفته و قزوین جزو استان های پیشگام و پیشتاز در پیاده سازی و اجرای این هدف و سیاست بوده است.

 طی یک سال گذشته ۲۲ مرکز آموزش مهارتی جوار کارگاهی در صنایع و واحدهای تولیدی استان قزوین راه اندازی شده که مهارت آموزی به جوانان و جویندگان کار و همچنین افراد نیازمند به ارتقای مهارت را در محیط واقعی کار ارایه می کنند.

مهارت آموزی در محیط واقعی کار، بسترسازی برای اشتغال جوانان

مهارت آموزی در محیط واقعی کار و تسهیل در اشتغالزایی جویندگان کار

عباس یداللهی مدرس دانشگاه، کارآفرین و مدیر یکی از این مراکز آموزش مهارتی جوار کارگاهی در استان قزوین که در زمینه مهارت های بخش کشاورزی دانش بنیان است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در این مرکز آموزشی با مجوز و زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای به مهارت جویان در ۱۰ رشته مختلف از جمله تولید، تکثیر و تغذیه گل و گیاهان زینتی،مدیریت و ایمنی و بهداشت، گیاهان دارویی، تولید نشا و کشت بافت و پرورش ماهیان زینتی آموزش مهارتی ارایه داده می شود.

وی با بیان اینکه هزینه دوره های آموزش مهارتی در این مرکز بین ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان تعیین شده که با توجه به مهارتی که افراد در رشته های دلخواه کسب می کنند هزینه بالایی نیست، افزود: این مرکز آموزش مهارتی جوار کارگاهی در هر ترم یا فصل آموزشی در هر رشته هشت مهارت جو و در مجموع قادر به جذب و ارایه آموزش مهارتی ۸۰ مهارت جو است.

یداللهی گفت: محیطی که مهارت جویان در آن به آموزش رشته های یاد شده مشغول می شوند در جوار یک محیط کارگاهی بزرگ گلخانه ای قرار دارد و مهارت آموزان می توانند آموزش در محیط کار واقعی را فرا بگیرند.

مدیر مرکز آموزش مهارتی جوار کارگاهی نهال گستر رویان آبیک با اشاره به نیاز بازار کار به نیروهای ماهر و آموزش دیده و همچنین تاثیر این دوره های آموزشی در توانمندسازی جوانان و جویندگان کار برای یافتن شغل ، گفت: افراد با حضور در محیط های واقعی کار و یادگیری مهارت های مورد علاقه می توانند با سهولت بیشتری وارد بازار کار شده و صاحب شغل شوند.

این کارآفرین گفت : امروز برای اشتغالزایی در کارگاه های تولیدی و واحدهای خدماتی و یا صاحب یک کسب و کار شدن برخورداری از مهارت و تخصص کافی یک ضرورت انکارناپذیر است و مراکز جوارکارگاهی می توانند این مهم را به خوبی تحقق ببخشند.

وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای ارایه آموزش های مهارتی به جوانان و جویندگان کار اقدام مبارکی است که در دستور کار سازمان فنی و حرفه ای قرار گرفته است،افزود: این سیاست می تواند به ترویج فرهنگ مهارت در جامعه و رفع نیازهای بازار کار به نیروهای متخصص و ماهر به ویژه در مشاغل و کسب و کارهای دانش بنیان از جمله کشاورزی مدرن کمک کند.

یداللهی در ادامه خواستار توجه دولت به بنگاه های اقتصادی که در حوزه مسوولیت اجتماعی پررنگ ظاهر می شوند شد و گفت: کمک به دولت برای ترویج فرهنگ مهارت و تربیت نیروهای ماهر و متخصص را در حوزه های کشاورزی دانش بنیان یکی از مسوولیت های اجتماعی خود می دانستیم که این مهم با راه اندازی مرکز آموزشی جوار کارگاهی محقق شده است.

مهارت آموزی در محیط واقعی کار، بسترسازی برای اشتغال جوانان

مهارت آموزی در محیط واقعی کار راهی کارآمد برای تربیت نیروهای ماهر

مشاور آموزشی و مدرس کارگاه آموزش مهارتی جوارگارگاهی فورج البرز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مهارت آموزی در محیط واقعی کار را یکی از نیازهای کشور برای تربیت نیروهای ماهر مورد نیاز بازار کار و صنایع دانست و گفت: با استفاده از ظرفیت صنایع و کارگاه ها می توان بخش زیادی از جوانان و جویندگان کار را صاحب مهارت و آماده ورود به بازار کار کرد.

یوسف عابدینی با اشاره به آموزش رشته تخصصی تولید قطعات خودرو به روش فورجینگ و همچنین قالب سازی، تراشکاری و کنترل ابزار دقیق، هیدروماتیک و ایمنی و بهداشت کار در این مرکز آموزش مهارتی جوارکارگاهی ، گفت: دوره ها برای کارکنان این واحد تولیدی رایگان و برای افرادی که از بیرون از مجموعه علاقه مند به یادگیری مهارت های یاد شده هستند با ۵۰ درصد تخفیف برگزار می شود.

وی ادامه داد: این مرکز آموزش مهارتی جوارکارگاهی در هر ترم یا دوره آموزشی ظرفیت آموزش مهارت به ۳۰ نفر را داراست.

این مدرس آموزش های مهارتی جوارکارگاهی همچنین خاطرنشان کرد: مهارت آموزی در محیط واقعی کار را باید راهی کارآمد و بسیار مناسب به منظور تربیت و پرورش نیروهای ماهر و متخصص مورد نیاز جامعه دانست.

عابدینی به مزایای آموزش مهارت در محیط واقعی کار اشاره کرد و گفت: وقتی افراد در محیط های واقعی کار مانند کارخانجات آموزش مهارتی دریافت می کنند، این آموزش ها کاربردی تر و دارای بازخورد بالایی بوده و این امکان برای آنها فراهم است که آموخته های مهارتی خود را بهتر مرور و اجرا کنند.

وی با اشاره به نقش مهم و کلیدی مهارت در ایجاد فرصت های شغلی برای جویندگان کار ، گفت: در این واحد تولیدی امکان اشتغال و استفاده از نیروی فاقد مهارت وجود ندارد و حتی افراد دارای مهارت که در گزینش شرکت انتخاب و استخدام می شوند باید پیش از شروع کار یک دوره ۲ آموزشی ۴۸ ساعته را پشت سر بگذارند.

عابدینی افزود: به افراد جویای کار پیشنهاد می کنم که در رشته های مورد علاقه و پرتقاضا از ظرفیت های آموزشی مراکز جوار کارگاهی بهره مند شوند و شانس خود برای اشتغال را افزایش دهند.

مهارت آموزی در محیط واقعی کار، بسترسازی برای اشتغال جوانان

مراکز آموزش مهارت جوارکارگاهی در خدمت اشتغالزایی و کارآفرینی برای جامعه

محسن مددی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در دنیای امروز افراد فاقد مهارت شانس کمی برای حضور در بازار کار دارند و هر فرد برای امرار معاش و داشتن شغل باید حداقل از یک مهارت برخوردار باشد.

این مسوول افزود: بخشی از آموزش های مهارتی به شکل رایگان از سوی سازمان و ادارات کل فنی و حرفه ای به نمایندگی از دولت ارایه می شوند اما گستردگی و تنوع رشته ها و تعدد کسب و کارها مانع از این می شود که بخش دولتی بتواند همه رشته های فنی و مهارتی به تنهایی به مهارت جویان و افراد فاقد شغل ارایه دهد.

وی ادامه داد: بخش دولتی از آنجا که از امکانات و اعتبارات محدودی برخوردار است باید بیشتر نقش نظارتی و هدایت گری را ایفا کند و اهداف آموزش مهارتی را با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی از جمله صنایع و واحدهای تولیدی پیگیری کند.

این مسوول گفت: یکی از راه های تحقق این هدف ایجاد مراکز آموزش مهارتی جوارکارگاهی در صنایع و واحدهای تولیدی و کشاورزی است که طی سال های اخیر در کشور از جمله استان قزوین با جدیت در حال اجراست.

وی از مراکز آموزش مهارتی جوارکارگاهی به عنوان مراکزی در خدمت اشتغالزایی و کارآفرینی برای جامعه نام برد و خاطرنشان کرد: آموزش های مهارتی در محیط واقعی کار برای مهارت آموزان از جذابیت بیشتری برخوردار است و افراد در این محیط ها مهارت ها را زودتر و بهتر کسب می کنند.

مددی افزود: مراکز جوار کارگاهی مهارت های مورد نیاز مهارت جویان را با استانداردهای آموزشی تعیین شده از سوی سازمان فنی و حرفه ای به آنها ارایه می کنند و افراد پس از برگزاری آزمون و تایید صلاحیت از گواهینامه فنی و حرفه ای برخوردار می شوند، ضمن اینکه صاحب مهارت لازم برای حضور در بازار کار رشته مربوطه نیز خواهند شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین اظهار داشت: این محیط ها می توانند با تربیت نیروهای ماهر و توانمند نیازهای بازار کار و صنایع به نیروی کار را مرتفع کنند و از سویی این مراکز خود می توانند به کانون های تربیت و پرورش کارآفرینان تبدیل شوند.

این مسوول خاطرنشان کرد: تلاش داریم تا پایان امسال تعداد مراکز آموزش مهارتی جوارکارگاهی را به ۳۰ مرکز افزایش دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha