محمد محمدی قیداری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر گونه صدمه، اذیت، آزار و شکنجه جسمی و روانی کودکان، نادیده گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل کودک آزاری محسوب می شود و در صورت گزارش آن به خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، مداخلات تخصصی توسط تیم خدمات سیار اورژانس اجتماعی انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر پنج مرکز اورژانس اجتماعی در سطح استان فعالیت می کنند، اضافه کرد: طی سه ماهه اول امسال به ۲۰۰ نفر در مراکز مداخله در بحران و بیش از ۲۰۰ نفر توسط تیم خدمات سیار، خدمات ارائه شده و ۵۸۰ تماس مرتبط نیز با خط تلفنی ۱۲۳ برقرار شده است.
این مسوول ادامه داد: کودکان و همسران آزاردیده، افراد تحت خشونتهای خانگی، فرار از منزل، زوجین متقاضی طلاق، زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتمـاعی، افرادی که اقدام به خودکشی کردهاند یا افکار خودکشی دارند و افراد دارای اخـتلال هویـت جنسـی جزء مهمترین گروه هدف اورژانس اجتماعی هستند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان، با اشاره به شناسایی آسیبهای اجتماعی شایع و در حال شیوع توسط اورژانس اجتماعی بهزیستی نیز گفت: مداخلات بهزیستی می تواند در توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی و بازگشت آنها به زندگی سالم نقش مهمی را ایفا کند.
به گفته وی، بسیاری از خشونتهای خانگی و آسیب های اجتماعی با مداخله تیم کارشناسی خط ۱۲۳ و خدمات سیار مرتفع میشود که خدمات مددکاری، روانشناسی، تربیتی، حقوقی، فرهنگی و آموزشی از جمله خدمات اورژانس اجتماعی است که بازگشت به خانواده از مهمترین اهداف آن است.
محمدی، ارائه خدمت در اورژانس اجتماعی به ۲ شکل خودمعرف و ارجاعی از سوی خط اورژانس اجتماعی ۱۲۳، خدمات سیار اورژانس اجتماعی، سایر مراکز بهزیستی، مراجع قضایی، نیروی انتظامی و سایر نهادهای دولتی و غیردولتی و به شکل سرپایی و نگهداری ذکر کرد.
وی یادآوری کرد: خط تلفن ۱۲۳ بهزیستی استان همه روزه و بصورت ۲۴ ساعته آماده دریافت تماسهای عموم و مداخله در بحران است.
گفتنی است، خط تلفن اورژانس اجتماعی ۱۲۳ استان طی سال گذشته پاسخگوی چهار هزار تماس تلفنی هم استانیها بوده و بهزیستی توانسته است خدمات تخصصی خود را به گروههای هدف ارائه کند.
نظر شما