بی توجهی دانشگاه آزاد به مخالفت گسترده دانشجویان با برگزاری آزمون جامع

تهران- ایرنا- با وجود مخالفت های گسترده دانشجویان با برگزاری آزمون حضوری جامع دکتری به دلیل شیوع ویروس کرونا، سخنگوی دانشگاه آزاد، از برگزاری آزمون جامع دکتری در تاریخ مقرر (سوم و چهارم شهریور ماه) خبر می دهد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، از زمان شیوع بیماری کرونا در کشور انتقادات زیادی نسبت به برگزاری آزمون‌های حضوری مطرح شده و بسیاری از آزمون‌ها همچون آزمون جامع دکتری را با تاخیرهای چندباره مواجه کرده؛ تاخیرهایی که آن هم منتقدانی زیادی داشته است. عده ای موافق برگزاری امتحانات در زمان مقرر و عده ای مخالف سرسخت برگزاری.

برخی از موافقان برگزاری آزمون ها معتقدند که تاخیر در برگزاری امتحانات تاثیری در شرایط ندارد و تنها آنها را از برنامه‌ریزی‌های تحصیلی خود عقب نگه می دارد. آنها معتقدند که مانند حضور در خیلی از اماکن اجتماعی مانند محل کار که بعضا افراد مجبور به انجام آن هستند، با رعایت سخت‌گیرانه پروتکل‌های بهداشتی و مقابله ای با کرونا، می توان در این آزمون ها هم شرکت کرد.

اما برخی دیگر با راه اندازی پویش های مختلف نسبت به برگزاری آزمون ها اعتراضات گروهی داشتند و در برخی از آزمون ها هم مانند آزمون جامع دکتری دانشگاه آزاد پیشنهاداتی همچون جایگزینی نمره معدل به جای برگزاری آزمون از سوی دانشجویان مطرح شده است. 

آزمون جامع دکتری، مختص دانشجویانی است که واحدهای درسی نظری خود را گذرانده و در آستانه وارد شدن به مرحله پژوهشی دوره دکتری و شروع رساله خود هستند. این آزمون ابتدا قرار بود خردادماه سال جاری (۱ تا ۱۳ خرداد) برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا به تیر ماه (۲۶ تا ۳۱ تیر) موکول شد، اما در تیرماه هم برگزار نشد و به دلیل ورود به پیک پنجم کرونا بار دیگر به تعویق افتاد و این بار با تاکید دانشگاه،‌ قرار شده است در روزهای سوم و چهارم شهریور ماه برگزار شود. 

در مورد آزمون جامع دکتری دانشگاه آزاد انتقاداتی از سوی دانشجویان دکتری نسبت به برگزاری این آزمون در شرایط حاد کرونایی مطرح شده است و بسیاری از دانشجویان با توجه به پیک پنجم کرونا خواستار لغو آزمون جامع دکتری و جایگزینی نمره معدل سه ترم آخر به جای برگزاری این آزمون شده اند.

برخی از این دانشجویان معتقدند که تاخیر چند باره این امتحان به امور آموزشی ترم‌های آتی دانشگاه ضربه زده و دانشجویان را با یک بلاتکلیفی ۶ ماهه مواجه کرده است. آنها می گویند بهترین راه حل جایگزینی معدل به جای امتحان کتبی جامع دکتری است و امتحان شفاهی را نیز می‌توان به صورت آنلاین برگزار کرد.

برخی از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد در روزهای اخیر درخواست خود را مبنی بر برگزار نشدن آزمون جامع دکتری به ایرنا اعلام کردند. برخی از آنها می گویند همانطور که تدریس مجازی بوده است، امتحان هم مجازی باشد.

یکی از این دانشجویان نیز  می گوید: در شرایط حساس کنونی و پاندمی کرونا و همچنین با توجه به نگرانی‌های تحصیلی دانشجویان دکتری جهت برگزاری امتحان جامع و لطمه‌ای که تعویق مکرر آزمون جامع به امور آموزشی و سلامت روان این دانشجویان می زند، به نظر می‌رسد حذف آزمون جامع و جایگزینی میانگین نمرات یا برگزاری آزمون به صورت مجازی بهترین راه‌حل برای حفظ سلامت قشر کثیری از نخبگان کشور است.

وی مدعی شده است که تعدادی از واحدهای دانشگاهی حتی منابع آزمون جامع را به صورت مشخص معرفی نکرده‌اند و این رویکرد جفا به دانشجویانی است که نخبگان علمی امروز و آینده کشور هستند؛ این موضوع علاوه بر لطمه تحصیلی سبب عدم کسب نمره قبولی و تحمیل هزینه مالی بسیار سنگینی به دانشجویان دانشگاه آزاد شده است که خود از اقشار آسیب دیده از کرونا هستند.

یکی دیگر از دانشجویان در حالی که به نگرانی های خود و خانواده اش از بلاتکلیفی در این مقطح تحصیلی اشاره می‌کند، درخواست خود را اینگونه مطرح کرده است که آزمون جامع دانشگاه آزاد همانند دانشگاه‌های دولتی، به صورت مجازی برگزار شود یا استفاده از میانگین نمرات به عنوان روش جایگزین آزمون مد نظر قرار گیرد تا جان و مال دانشجویان حفظ شود.
یکی دیگر از دانشجویان این دانشگاه نیز با بیان اینکه برگزاری حضوری آزمون جامع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط کنونی که شیوع ویروس کرونای جهش‌ یافته جان بسیاری از هموطنان را گرفته است، خطر بالایی دارد، می‌گوید: این که دانشگاه آزاد در مقایسه با دانشگاه‌های تراز اول کشور روش پرخطری را در مورد آزمون جامع دکتری در پیش گرفته و دانشجویان را در میانه شیوع موج پنجم کرونا ملزم به آزمون کتبی حضوری کرده، بسیار جای تعجب دارد، چرا که به دلیل تجمع در یک فضای سر بسته خطر ابتلای دانشجویان به این بیماری بسیار بالا است.

خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در پیگیری این موضوع از دانشگاه آزاد، با احمد حیدری سخنگوی این دانشگاه درخواست دانشجویان را در میان گذاشت؛ وی در پاسخ به ایرنا اظهار داشت: آزمون جامع یکی از مراحل اصلی دوره تخصصی دکتری است و به همین دلیل برگزاری آن ضروری است و باید در شرایطی مناسب از نظر حفظ سلامت شرکت کنندگان برگزار شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان استفاده از معدل کتبی به جای برگزاری این آزمون وجود دارد، گفت: شرایط جایگزینی معدل کتبی در دستورالعمل آیین نامه ای وجود ندارد.

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین افزود: این آزمون هم مانند سایر آزمون های کشوری با رعایت پروتکل های بهداشتی در روزهای سوم و چهارم شهریور ماه برگزار می شود و دیگر به تاخیر افتادن آن جایز نیست. 

سخنگوی دانشگاه آزاد ادامه داد: همچنین برای جلوگیری از تجمعات این امکان مهیا شده که دانشجویان در واحدهای نزدیک به محل زندگی خود آزمون دهند. همچنین مقرر شده است تعداد شرکت کنندگان این آزمون به طور کلی در هر واحد و حوزه برگزارکننده، محدود و اندک باشد.

حیدری با دادن اطمینان به دانشجویان در مورد رعایت صحیح پروتکل های بهداشتی در حوزه های امتحانی، تاکید کرد: تعداد دانشجویان هر واحد محدود است و تجمع جمعیت در واحدها وجود نخواهد داشت.

به گزارش ایرنا، پیش از این سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص تعویق آزمون جامع دکتری که قرار بود در تیرماه برگزار شود، گفته بود که ملاک تعویق یا برگزاری آزمون جامع دکتری، وضعیت واحد دانشگاهی است و آزمون همه دانشجویانی که واحد دانشگاهی آنها در وضعیت قرمز قرار دارد، به تعویق می افتد.

بر اساس اطلاعیه جدید دانشگاه آزاد اسلامی که در هجدهم مرداد ماه منتشر شد، واحدهای این دانشگاه که به دلیل وضعیت قرمز کرونا برگزاری آزمون جامع دوره دکتری تخصصی را به تعویق انداخته بودند،‌ باید حداکثر تا پایان هفته اول شهریورماه ۱۴۰۰ نسبت به برگزاری آزمون جامع اقدام کنند.

بر این اساس، دستورالعمل زمان برگزاری آزمون جامع دوره دکتری تخصصی (غیرپزشکی) نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ اعلام شد.

طبق این دستورالعمل و پیرو شیوه نامه اجرایی آزمون جامع دوره دکتری تخصصی (غیرپزشکی) نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ واحدهای دانشگاهی که به دلیل وضعیت قرمز کرونا، زمان برگزاری آزمون جامع آنها به تعویق افتاده است، باید حداکثر تا پایان هفته اول شهریورماه ۱۴۰۰ نسبت به برگزاری آزمون جامع نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، با رعایت پروتکل های بهداشتی ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا اقدام کنند.

همچنین این دستورالعمل تاکید دارد که بخش شفاهی آزمون جامع به صورت آنلاین (مانند نیمسال های گذشته) و از طریق سامانه های آموزشی مورد تأیید دانشگاه برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha