به گزارش ایرنا، طی یک هفته گذشته اغلب کشورهای جهان بعد از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و واگذاری غیرمستقیم کنترل این کشور به گروه طالبان و بروز بحران قدرت در آن کشور ، به تدریج و البته با فوریت خاص، اتباع خود را از این کشور بحران زده خارج می کنند.
دولت هند تاکنون در چند مرحله به تدریج همه اتباع مقیم و مامور خود در این کشور را خارج کرده و می کند و حتی با احتمال وخیم شدن وضعیت زندگی پیروان آئین های هندو و سیک مقیم افغانستان، به اختیار خودشان برخی از آنها را نیز از این کشور خارج می کند.
مقامات هند روز یکشنبه از خروج یک پرواز هندی با ۸۷ سرنشین در ادامه تخلیه از کشور جنگ زده افغانستان که در تاجیکستان توقف کرده بود، خبر دادند.
خبرگزاری « ای ان آی » هند، «آریندام باکشی» سخنگوی وزارت امور خارجه هند اعلام کرد پرواز هندی با ۸۷ سرنشین که در تاجیکستان توقف داشت به دهلی نو می رسد.
وی افزود دو شهروند نپالی نیز که تحت حمایت سفارت هند در افغانستان قرار داشتند نیز در میان سرنشینان این پرواز هستند و پروازهای بیشتری برای خروج دیگر اتباع هندی از افغانسان سازماندهی خواهد شد.
برپایه این گزارش نیروی هوایی هند تاکنون نزدیک به ۱۸۰ مسافر از جمله سفیر این کشور و دیگر دیپلمات ها را از افغانستان خارج کرده است.
یک منبع دولتی در مصاحبه با این رسانه گفت هند مجوز دو پرواز روزانه از افغانستان را برای خروج اتباع خود داشت. این مجوز از سوی آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که کنترل فرودگاه بین المللی حامد کرزای را با سقوط شهر کابل در ۱۵ اوت ( ۲۴ مرداد ) به دست طالبان در دست داشتند تضمین شده بود.
بدین ترتیب پروازهای هند با نظارت نیروهای امنیتی آمریکایی به ورود و خروج از فرودگاه کابل ادامه می دهند، همانگونه که بسیاری از کشورهای جهان پس از سقوط افغانستان به دست طالبان و فرار «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری سابق این کشور اقدام به تخلیه شهروندان خود کردند.
از سوی دیگر امروز یک پرواز ویژه نیروی هوایی هند ۱۶۸ نفر را از کابل به پایگاه هوایی هیندون در « قاضی آباد » منتقل کرد. در این پرواز ۱۰۷ شهروند هندی در کنار دیگر مسافران بودند و از تمامی آنها آزمایش شناسایی کرونا به عمل آمد.
وزارت خارجه هند تعهد کرد برای بازگرداندن تمامی شهروندان هند از افغانستان تلاش خواهد کرد و چالش بزرگ این عملیات را شرایط فرودگاه کابل دانست.
گفتنی است در گذشته نیز شماری از شهروندان هندو و سیک افغانستان با هماهنگی سفارت هند، این کشور را ترک کرده و به دهلی نو رفته بودند. این اقدام پس از حمله سال گذشته به عبادتگاه سیک ها در کابل که منجر به کشته شدن دستکم ۲۵ نفر شده بود صورت گرفت.
جامعه هندو و سیک افغانستان یکی از آسیب پذیرترین گروه مذهبی در این کشور است. شمار جمعیت هندو وسیک افغانستان در دهه ۶۰ خورشیدی حدود ۲۰۰ هزار نفر بوده که به کمتر از ۲۰۰ خانوار کاهش یافته است.
سیکها از اقلیتهایی هستند که در افغانستان به شکل گسترده هدف حمله قرار گرفتهاند. در یکی از آخرین موارد چنین حملاتی، و در جریان بمبگذاری انتحاری سال ۲۰۱۸ در تجمع سیکها و هندوها در شهر جلالآباد ولایت ننگرهار بود که ۱۹ تن کشته شدند.
نظر شما