به گزارش ایرنا، طی یکماه گذشته سه نفر در سد کلان ملایر غرق شدند که آخرین غرق شدگی مربوط به سی ام مرداد و مرگ پیرمرد ۸۰ ساله بود، همچنین جسد یک جوان پس از ۱۲ روز تلاش جسد جوان ۳۵ ساله ۲۷ مرداد امسال از عمق ۲۷ متری آب پشت سد بیرون کشیده شد.
«حسن خانجانی موقر» با ابراز ناراحتی از حوادث روی داده و غرق شدن سه هم استانی در سد کلان ملایر، گفت: پیش از وقوع حادثه سوم و در هفته گذشته نامه ای به شرکت آب منطقه ای مبنی بر ضرورت ایجاد حصار مناسب حاشیه سد کلان در کمترین زمان ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: این موضوع پیشتر هم از سوی مراجع قضایی پیگیری شده بود، اما از آنجا که مساحت مخزن سد زیاد است مسئولان آب منطقه ای شهرستان ملایر به علت کمبود اعتبار اقدامی در این باره انجام نداده بودند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همدان با تاکید بر اینکه حفاظت از جان مردم باید در اولویت قرار گیرد از مسئولان شرکت آب منطقهای استان همدان خواست اقدام لازم برای تأمین اعتبار مورد نیاز ایجاد حصار در محدوده مخزن سد را در اولویت کاری خود قرار دهد تا دیگر شاهد وقوع چنین حوادثی نباشیم.
خانجانی موقر افزود: امور آب منطقه ای باید پیش از وقوع چنین رخدادهای تلخی از زمان آغاز فصل گرم سال هشدارهای لازم را ارائه داده همچنین با فرهنگ سازی مردم را از نزدیک شدن به دریاچه سد برای شنا بر حذر دارد.
سرهنگ «محمدباقر سلگی» فرمانده انتظامی ملایر نیز در این باره به خبرنگاران گفت: اطلاعرسانیها و علائم هشدار دهنده در سد کلان کافی نیست و نیازمند تشکیل یک تیم گشتزنی به ویژه در روزهای تعطیل از سوی دستگاههای متولی هستیم.
البته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان نیز چندی پیش از عموم مردم و گردشگران خواست به صورت جدی از شنا در رودخانه ها و آب پشت سدهای استان پرهیز کنند و اظهار داشت: آب های سطحی استان همدان، با توجه به سردی آب سبب اختلال در شریان خونی و انقباض رگ های بدن شده که پس از ورود به داخل آب فرد تعادل خود را از دست می دهد و غرق می شود.
«منصور ستوده» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر ممنوعیت شنا در حاشیه سدها و بندهای انحرافی، افزود: لغزندگی حاشیه مخازن سدها و بندهای انحرافی، مکش جریان آب و شرایط رسوبی کف این مخازن خطر مرگ را برای شناگران به همراه دارد.
وی با بیان اینکه وضعیت آب پشت سد کاملا با شرایط استخر و دریا برای شنا متفاوت است، افزود: در دریا هر چه پیش میروی، سطح آن گودتر میشود اما در سد اینگونه نیست و کف آن ممکن است گل و لای و برآمدگی و فرورفتگی باشد و همین عامل خطری جدی برای شناگر محسوب می شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان نیز به ایرنا گفت: سه ماهه نخست امسال چهار مرد بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند که این آمار نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته تغییری نداشته است.
ارتین کمالی با بیان اینکه سال گذشته ۱۲ نفر بر اثر غرق شدگی در استان همدان جان باختند افزود: غرقشدگی زمانی اتفاق میافتد که مجاری تنفسی به وسیله هر نوع مایعی مسدود شود و یا مایعی به داخل ریه و حبابچه های آن راه پیدا کند.
سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، کلان ملایر و نعمت آباد اسدآباد از جمله سدهای مهم استان همدان است.
نظر شما