به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری رئیس خبرگزاری صدای افغان(آوا) در این بیانیه 13 بندی ، تامین صلح ، اصلاح قانون اساسی ، به رسمیت شناختن خط دیورند، تعامل با همسایهها، ساماندهی مهاجرین، تامین زمینه فعالیت آزاد رسانه ها و توجه به زنان را از دیگر خواسته های مردم افغانستان از رهبری طالبان عنوان کرده است .
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مزاری از حاکمیت آینده افغانستان که قطعا تحریک طالبان در آن دست برتر را خواهد داشت، خواست که به این مطالبات توجه کند.
در بخشی از این بیانیه آمده است پس از 20 سال فراز و فرود، گروه طالبان یک بار دیگر بر افغانستان مسلط شد و قرار است به زودی ساختار و نام نظام مورد نظر را اعلام کند اما در این میان بسیاری از شهروندان کشور از آینده پرابهام شان به شدت نگران اند که مبادا این گروه رویه گذشته را در پیش گرفته، محدودیت های سخت گیرانه تری ایجاد نماید و حقوق زنان، پیروان مذاهب و.. را نقض کند.
قطع ارتباط با شیطان بزرگ
در ادامه بیانیه رئیس خبرگزاری اوا آمده است در هرجای جهان شرارتی وجود داشته و دارد، ردپایی از حضور آمریکا احساس می شود و متاسفانه مردم ما حد اقل طی بیست سال اخیر با گوشت و پوست خویش درک کردند که شیطان بزرگ، با تجاوز خود به افغانستان و اشغال آن، چه مصایب جبران ناپذیری بر مردم و کشورما تحمیل کرد و با آواری از بمب و موشک و انفجار و انتحار و ترور به افغانستان هجوم برد و به اشغال خود تداوم بخشید و صدها هزار شهید و معلول و میلیون ها آواره و تخریب گسترده زیر ساختهای مختلف افغانستان روی دست ما گذاشت و در نهایت به ظاهر از افغانستان فرار کرد.
این بیانیه می افزاید: یکی از راه های عمده و مهم مصون ماندن افغانستان و مردم آن از شرارتهای شیطان بزرگ آمریکا، بستن سفارتخانه و کنسولگری های آن در کابل و دیگر شهرها و قطع ارتباط کامل با واشنگتن و تقابل جدی با تمام سیاست های شیطانی آن است. دقیقا همان کاری که ایرانی ها کردند .
تعامل با همسایه ها به ویژه پاکستان و ایران
درادامه بیانیه حجت الاسلام مزاری آمده است افغانستان از نظر تامین صلح و ثبات و امنیت سرتاسری و نیز شکوفایی اقتصاد و معیشت مردم، به شدت به تعامل باهمسایه ها، به ویژه پاکستان و ایران و استفاده از ظرفیت های آنها نیاز دارد.
در بخشی از این بیانیه اضافه شده است در افغانستان ضعف های زیادی در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی و نیز شکافها و تبعیضات قومی، زبانی و منطقه ای وجود دارند که اگر رفع نشوند چون گذشته بستری برای رشد تروریسم و شکل گیری حرکت های مخالفت جویانه و حتی تقابل مسلحانه علیه دولت و ملت مسلمان افغانستان می شود.
تامین زمینه فعالیت آزاد رسانه ها
در ادامه این بیانیه تصریح شده است رسانه ها رکن اساسی قدرت حاکمه ملی هستند و طبعا اگر قوی و سالم ظهور و بروز داشته باشند به نفع کشور و مردم خواهند بود. ازاین رو لازم است زمینه فعالیت آزاد رسانه ها عاری از ترس و تهدید اما درچارچوب قانون، ارزش های اسلامی و سنت های ملی و بدون تلاش و فشار برای تحمیل یک ایدئولوژی خاص، فراهم و بلکه تضمین شود.
تلاش برای صلح
رئیس خبرگزاری اوا درادامه این بیانیه اضافه کرد کشور و مردم عزیز ما تحمل بروز و تداوم جنگ جدید را ندارند، پس چه خوب است که تمام دلسوزان جامعه به ویژه آنان که در اندیشه راه اندازی جبهه های مقاومت هستند به گفت وگو و برقرای صلح فکر کنند.
نظر شما