جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت بایدن روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در کاخ سفید افزود همانطور که گفتم ما با طالبان تعامل داریم و درباره همه رخدادها در کابل با طالبان مشورت می کنیم.
سالیوان اظهار داشت با توجه به سرعت کنونی تخلیه افراد از افغانستان، رئیس جمهوری امیدوار است تا ۳۱ اوت نیازی به حضور بیشتر سربازان در افغانستان نباشد.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید ابراز خوش بینی کرد کشورش همه آمریکایی هایی را که مایل به ترک افغانستان هستند، قبل از مهلت ۳۱ اوت (تاریخ خروج نیروهای آمریکایی) از افغانستان خارج کند.
این مقام کاخ سفید تصریح کرد آمریکا از روز ۱۴ ماه اوت حدود ۳۷ هزار نفر را از افغانستان خارج کرده است.
به گفته وی، ۶۱ هواپیمای ائتلاف حدود پنج هزار و ۹۰۰ نفر را تخلیه کردند.
وی تصریح کرد که پیشرفت قابل توجهی داشته ایم و یک هفته پیش هیچ کس انتظار نداشت بتوانیم ۳۷ هزار نفر را تخلیه کنیم.
سالیوان در عین حال روند تخلیه فعلی در افغانستان را پیچیده و خطرناک دانست و افزود که این روند با چالش های بسیاری روبرو است.
این مقام ارشد کاخ سفید ادامه داد ما هنوز فکر میکنیم که پیشرفت روزانه در روند تخلیه وجود دارد و فکر می کنیم بتوانیم آن را تا ۳۱ اوت به پایان برسانیم.
وی اضافه کرد ما مراکزی را در چندین کشور حوزه خلیج فارس و اروپا برای پذیرش شهروندان آمریکایی ایجاد کرده ایم.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید تصریح کرد آماده هرگونه عملیاتی هستیم که ممکن است توسط داعش، القاعده یا سازمان دیگری در افغانستان انجام شود. توانایی مقابله با هرگونه حمله تروریستی، چه از افغانستان یا از هر جای دیگر را داریم.
وی اظهار داشت: ما به طالبان اعتماد نداریم، زیرا ما تصاویر وحشتناکی را زمانی که آنها در قدرت بودند، دیده ایم.
سخنگوی پنتاگون نیز روز دوشنبه در خصوص تعداد افراد تخلیه شده از افغانستان گفت: در بیست و چهار ساعت گذشته حدود ۱۶ هزار نفر از فرودگاه کابل تخلیه شدهاند. بنابراین از ماه جولای تاکنون ۴۲ هزار نفر و از تاریخ ۱۴ اوت، پس از شدت گرفتن عملیات تخلیه افراد، ۳۷ هزار نفر از افغانستان تخلیه شدهاند.
کربی همچنین اعلام کرد تمرکز پنتاگون هم اکنون بر اتمام عملیات تخلیه افراد از افغانستان تا پایان ماه (اوت) است.
گروه طالبان اعلام کرده است آمریکا باید تا پایان ماه (اوت) تمام افراد خود را از افغانستان خارج کند و هرگونه تمدید این تاریخ نقض آشکار توافق میان دو طرف میباشد.
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.
در هفتههای اخیر طالبان موفق به پیشروی در افغانستان و تصرف شهرهای مهم این کشور شد و سرانجام۲۴ مرداد وارد کابل شد و دولت محمد اشرف غنی در افغانستان سقوط کرد.
نیویورک – ایرنا - مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد واشنگتن از طریق کانال های سیاسی و امنیتی روزانه با طالبان در تماس است.
نظر شما