امین فقیری این سخن را در مصاحبه با عبدالرحمان مجاهد نقی مولف کتاب «تاریخ شفاهی مصاحبه ادبیات معاصر ایران امین فقیری» عنوان کرده است.
این کتاب را نویسنده در هفت بخش شامل دوران کودکی،دوران دبستان،دبیرستان،دوران سربازی(سپاهی دانش)،در استخدام آموزش و پرورش، نمایشنامه ها و سینما در مورد زندگی امین فقیری فهرست بندی کرده است.
امین فقیری را با کتاب شاخص او یعنی دهکده پرملال که حاوی داستان هایی از روستاست به عنوان نویسنده روستا می شناسند هرچند وی در زمینه داستان های شهری نیز طبع آزمایی کرده و موفق بوده است.
جلد کتاب مصاحبه با امین فقیری با طرح جلد چاپ اول دهکده پرملال آراسته شده است.
کتاب مصاحبه با امین فقیری به سبک پرسش و پاسخ تنظیم شده و به نوشته عبدالرحمان مجاهد نقی که مصاحبه را انجام داده حاصل ۱۸ جلسه گفت و گو است.
این کتاب نکته های بدیع در مورد ادبیات داستانی معاصر ایران دارد و پاسخ های صریح امین فقیری در پاسخ به پرسش های حرفه ای مصاحبه کننده می تواند برای دوستداران کتاب و ادبیات داستانی مفید باشد.
فقیری در این کتاب همچنین به رسم و آیین هایی که در شیراز بوده اشاره و از محله هایی یاد کرده که همچون آیین ها دچار دگرگونی شده اند.
فقیری متولد سال ۱۳۲۳ در محله سردزک نزدیک حرم شاهچراغ(ع) است؛ تعریف ها و خاطره های بیان شده از زبان این نویسنده و مقایسه آن با وضع کنونی نشان می دهد که شیراز از نظر شهری و رسم و آیین ها در این هفت دهه تغییرات زیادی کرده است.
از خلال مصاحبه مشخص می شود که دوران سربازی امین فقیری که به صورت سپاهی دانش در روستای قلاتوییه جیرفت استان کرمان گذشته در شکل دهی به دیدگاه داستانی او تاثیر داشته است و او با نوشتن کتاب دهکده پرملال تجربیات زیستی خود را با قلم به جهانیان عرضه کرده است.
پیگیری و تماشای فیلم های سینمایی نیز بخشی از زندگی امین فقیری را تشکیل می داده که بنا به گفته او همچنان ادامه دارد و هدف از این کار کشف نکته های داستانی و مرتبط با رمان از درون داستان های فیلم های سینمایی است.
امین فقیری افزون بر داستان نویسی چند نمایشنامه نوشته که اجرا هم شده است اما در زمینه فیلمنامه نویسی تجربه های تلخی داشته و عطای این کار را به لقایش بخشیده است.
این نویسنده هم اکنون با روزنامه عصر مردم چاپ شیراز همکاری دارد و داستان نویسان شیراز و فارس و ایران از تجربیات او بهره مند می شوند.
کوچه باغ های اضطراب، سخن از جنگل سبز است و تبردارو تبر، کوفیان، قصص الانبیا داستانهای پیامبران، ظلمت شب یلدا، نمایشنامه تکرار نمی شود در تو آن گل سرخ،ببینم نبض تان می زند؟!، زمستان پشت پنجره، از جمله آثار این نویسنده شیرازی است.
کتاب «تاریخ شفاهی مصاحبه ادبیات معاصر ایران امین فقیری» را نشر نشانه چاپ و منتشر کرده است.
روزگار داستان نویسی امین فقیری از دهکده پرملال تا کلانشهر شیراز
۲ شهریور ۱۴۰۰، ۹:۰۸
کد خبر:
84446937
شیراز- ایرنا- امین فقیری نویسنده شیرازی به نقل از شاپور بنیاد فرهنگور اهل این شهر گفته است:قبل از انقلاب ما سه هزار خواننده داشتیم، بعد از انقلاب هزار و پانصد نفر از آن ها مردند و حالا هزار و پانصد نفر باقی مانده اند که همین تیراژ کتاب امروز است.
نظر شما