به گزارش روز سه شنبه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، پایگاههایی از میان دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراکز رشد، پارکهای فناوری و شرکتهای دانشبنیان منتخب کشور انتخاب شدهاند و میزبان متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور هستند تا توان تخصصی خود را در بخش مورد نظر خود به اشتراک بگذارند.
استفاده از توان تخصصی ایرانیان خارج از کشور یکی از ظرفیتهای بالقوهای است که میتواند به شکلی اصولی و درست به نیازهای داخلی پاسخ دهد، تخصصهایی که در دیگر کشورها وجود دارد، اما می تواند در خدمت رفع نیازهای ملی درآید. این توان تخصصی در قالب عضویت این افراد به عنوان هیات علمی، ایجاد شرکتهای دانشبنیان، انجام پژوهشهای کاربردی و غیره به کمک میآید.
بر همین اساس معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری با عقد قراردادهایی با دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراکز رشد، پارکهای فناوری و شرکتهای دانشبنیان منتخب کشور اقدام به ایجاد پایگاههایی تخصصی کرده است تا به کمک آنها توان متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور را به نیازهای داخلی پیوند زند. این کار هم کشور را از این توان سیراب می کند و هم اثرگذاری ایرانیان خارج نشین را در داخل کشور افزایش میدهد.
این کار ذیل برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با حمایت از شکل گیری ۱۳۵ پایگاه شامل بهترین دانشگاهها، پژوهشگاهها و شرکتهای دانش بنیان کشور، اجرایی شده است.
برخی از این پایگاهها شامل دانشگاه الزهرا، انجمن مهندسی شیمی ایران، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تپسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه بینالمللی امام خمینی، دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه تبریز، دانشگاه تربیت مدرس است.
همچنین از دیگر پایگاهها می توان از دانشگاه تهران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، پارک فناوری پردیس نام برد.
از میان این تعداد، پایگاههای دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، خواجه نصیر، امیرکبیر، شهید بهشتی، تبریز، اصفهان، شیراز، فردوسی مشهد، پارک فناوری پردیس، پارک شریف و پژوهشگاه رویان به عنوان پایگاههای برتر انتخاب شدهاند.
نظر شما