۲ شهریور ۱۴۰۰، ۱۲:۴۵
کد خبر: 84447447
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

افغانستان و آتش زیر خاکستر روابط واشنگتن- برلین

۲ شهریور ۱۴۰۰، ۱۲:۴۵
کد خبر: 84447447
افغانستان و آتش زیر خاکستر روابط واشنگتن- برلین

تهران- ایرنا- شبکه خبری "سی.ان.بی.سی" در گزارشی با اشاره به امیدواری ها در روابط برلین و واشنگتن پس از خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید، از امکان بالاگرفتن دوباره تنش ها میان آلمان و آمریکا به دلیل اوضاع افغانستان خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای این شبکه خبری آمریکایی، پس از چهار سال تنش میان آمریکا و آلمان در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، روابط واشنگتن-برلین اکنون بر سر دوراهی قرار دارد. ناظران می گویند بحران جاری در افغانستان می تواند باردیگر آتش تنش ها را میان این دو کشور شعله ور کند.

"سی.ان.بی.سی" در ادامه افزود: در پی پیروزی «جو بایدن» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۹۹) امیدواری ها برای تغییر روابط دو سوی آتلانتیک افزایش یافت. اما تحلیلگران می گویند با وجود برخی اظهارات دلگرم کننده رهبران آلمان و آمریکا، بسیاری از مسائل کلیدی هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است.

«سیمون من» رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در این خصوص گفت: «ما نشانه های مثبت زیادی می بینیم؛ اقدامات بزرگی از سوی دولت بایدن صورت گرفته است، ارتباطات و گفتگوی زیادی در سفر «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در واشنگتن انجام شد. اینها نشانه های مثبتی است اما هنوز نتایج ملموسی به دست نیاورده ایم». وی افزود: «هنوز چندین مورد حل نشده از جمله وضع تعرفه های فولاد و آلومینیوم باقی مانده است».

دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷ با وضع تعرفه های ۲۵ و ۱۰ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم از سوی کشورهای وارد کننده و از جمله آلمان به گفته بسیاری از تحلیلگران جنگی تجاری علیه برخی کشورهای دوست و متحد خود به راه انداخت.

از سوی دیگر آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی که در پی اعلان تعرفه واردات از سوی دولت ترامپ، تهدید به اقدامات تلافی جویانه کرده بودند، پس از پیروزی بایدن و در ماه مه سالجاری (اردیبهشت) اعلام کردند که قصد ندارند دور دوم تعرفه ها را بر آمریکا اعمال کنند.

اما «والدیس دومبرووسکیس» رئیس تجارت اروپا در ماه ژوئیه (تیر) به روزنامه فایننشال تایمز گفت که ممکن است توافق آینده به تعلیق متقابل همه تعرفه ها منجر نشود.

علاوه بر این، اتحادیه اروپا در ماه ژوئن (خرداد) و در پی فروکش کردن شمار مبتلایان به کووید-۱۹، تصمیم گرفت درهای خود را به روی گردشگران آمریکایی باز کند. اما بایدن هنوز اقدام متقابل انجام نداده که این امر منجر به رنجش برخی مقامات اروپایی شده است.

از سوی دیگر، دولت آلمان با وجود مخالفت آمریکا با خط لوله جنجالی "نورد استریم ۲"، تصمیم گرفت به همکاری با روسیه ادامه دهد و ساخت این خط لوله را متوقف نکند.  

«کارستن برژسکی» اقتصاددان آلمانی در این خصوص به "سی.ان.بی.سی" گفت: «روابط ایالات متحده و آلمان هرچند در گفتار تغییر کرده، اما هنوز به لحاظ ماهیتی تفاوتی احساس نمی شود».

ناظران از دیگر چالش های پیش رو در روابط برلین و واشنگتن را خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و متعاقب آن تصرف سریع این کشور توسط طالبان می دانند که خشم بسیاری را در اروپا برانگیخته است. برخی از سیاستمداران، از جمله در آلمان، این تحولات را مشکلی برای اعتبار سیاسی و اخلاقی کشورهای غربی می دانند.

از طرفی، اگرچه مرکل به طور علنی از همتای آمریکایی خود انتقاد نکرده است، اما رسانه های آلمانی، تحولات در افغانستان را "تلخ، چشمگیر و وحشتناک" خوانده اند.

«آرمین لاشت» جانشین مرکل و به عنوان رهبر حزب دموکراتیک مسیحی آلمان هم پا را فراتر گذاشته و گفته است که خروج نیروهای بین المللی "بزرگترین فاجعه ای است که ناتو از زمان تاسیس تا کنون متحمل شده است".

تحلیلگران هزینه سیاسی این وضعیت برای مرکل و دولتش را گران ارزیابی کرده اند. برژسکی معتقد است که آلمان متوجه شده اگرچه دولت بایدن به وضوح با اتحادیه اروپا دوست است و از لحن مودبانه تری استفاده می کند، اما همچنان آمریکا را اول و بقیه جهان را دوم می داند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha