رحیم دادی نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:در این طرح مرمت گنبد و فضای داخلی بارگاه با مشارکت هیات امنای این بقعه متبرکه اجرا می شود.
وی بیان کرد: مرمت بنای تاریخی امامزاده علی (ع) با ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار اجرا می شود.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:بقعه متبرکه امامزاده علی(ع) در دوره صفویه ساخته شده و در سال ۱۳۵۶ به ثبت ملی رسیده است.
بنای بقعه متبرکه امامزاده علی (ع) متشکل از حرم، صحن، ایوان و گنبدخانه است که در ضلع های شمالی و جنوبی نیز دو صفحه ایجاد شده و در وسط این گنبدخانه مرقد مطهر این امامزاده واقع شده که روی آن را ضریح نفیس آب طلا دیده ای محافظت می کند.
این آستان مقدس در روستای سادات بخش سرفاریاب و ۸۵ کیلومتری غرب یاسوج واقع شده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تا زمان حاضر ۷۷۰ اثر میراث فرهنگی استان در فهرست آثار ملی ثبت شده تصریح کرد:آسیاب ها، خانه های تاریخی، قلعه ها، آب انبارها، بقاع متبرکه، گورستان های تاریخی، پل ها، مساجد و کاروانسراها از مهمترین بناهای تاریخی ثبت شده این استان در فهرست آثار ملی هستند.
نقش برجستههای تنگ سولک در سال ۱۳۱۶ نخستین اثر ملی ثبت ملی شده در کهگیلویه و بویراحمد است.
وی بیان کرد: نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه و دو گور دو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.
سکهها، ظروف سفال و فلزی مربوط به دورههای ایلامی، هخامنشی، اشکانی و ساسانی از جمله اشیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد است.
کهگیلویه و بویراحمد را به دیار آریوبرزن سردار نامی ایران در دوره هخامنشی میشناسند.
این استان بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود آراییها جزئی از خاک تمامی حکومتهای ایران بود.
کهگیلویه و بویراحمد در دورههای تاریخی مختلف با نامهایی بلاد شاپور، جبال گیلویه و کهگیلویه شناخته شده است.
این استان با بیش از ۷۲۶ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد و بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.
نظر شما