به گزارش ایرنا از مسکو، لاوروف روز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با الکساندر شالنبرگ وزیر خارجه اتریش گفت: نتیجه گیری اصلی که آمریکا می تواند از اوضاع پس از خروج نیروهای این کشور از افغانستان بکند این است که لازم نیست به کسی درس زندگی بیاموزد.
آمریکا و متحدانش پس از ۲۰ سال حضور بی ثمر در افغانستان از ماه می شروع به خارج سازی نیروهای نظامی خود از این کشور کرده و گروه طالبان نیز که با واشنگتن توافق کرده بود در هفته های اخیر مناطق مختلف افغانستان را یکی پس از دیگری تصرف کرد.
گروه طالبان روز ۱۵ ماه اوت تصرف افغانستان را اعلام کرد و فقط منطقه پنجشیر در شمال افغانستان خارج از کنترل این گروه قرار دارد. پس از تصرف افغانستان توسط طالبان، خروج گسترده پناهندگان و تخلیه نمایندگی های دیپلماتیک غربی و کارکنان شرکت ها از این کشور آغاز شد.
وضع روابط روسیه با اتحادیه اروپا ناگوار است
لاوروف در ادامه سخنان خود در نشست خبری، وضع روابط روسیه و اتحادیه اروپا را ناگوار خواند و افزود: بخاطر سیاست های بروکسل، تماس های بین روسیه و اتحادیه اروپا به حداقل سطح ممکن رسیده است.
وی خاطرنشان کرد که در گفت و گو با همتای اتریشی خود به وضعیت قاره اروپا ازجمله وضع ناگوار روابط روسیه و اتحادیه اروپا توجه خاص کردیم.
وزیر خارجه روسیه با اشاره به تلاش های بروکسل برای بازداشتن مسکو گفت: ما به نوبه خود برای توسعه روابط واقعبینانه با اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن بر مبنای برابر و منافع متقابل اعلام آمادگی کردیم.
اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۴ پس از روی کار امدن دولت غرب گرا در اوکراین، چندین بسته تحریم های مالی و اقتصادی در مورد مسکو وضع کرد.
لاوروف این را نیز گفت که غرب به حمایت کورکورانه از دولت اوکراین که برای حفظ توجه و علاقه به کشور خود و جذب منابع و کمک های مالی خارجی تلاش می کند، ادامه می دهد.
وی از اینکه اتحادیه اروپا از دادن ویزای شنگن به ساکنان شبه جزیره کریمه خودداری می کند، انتقاد کرد و گفت: اتحادیه اروپا ساکنان این منطقه را به دلیل دیدگاههای سیاسی آنها مجازات می کند.
نظر شما