طرح باغداری در ۳۵۰ هکتار از اراضی شیب دار استان مرکزی اجرایی شد

اراک - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: طرح باغداری در ۳۵۰ هکتار از اراضی شیب دار این استان امسال با هدف جلوگیری از فرسایش خاک اجرایی شد.

«علی‌ اصغر زارعی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۲۲۰ هکتار این اراضی در زمین‌های ملی و ۱۳۰ هکتار نیز در اراضی کشاورزی شهرستان‌هایی که سالانه بیش از ۳۰۰ میلیمتر بارندگی در آنها وجود دارد، ایجاد شده‌ است.

وی ادامه داد: این باغ‌ها در اراضی شیب دار شهرستان‌های اراک، شازند، خنداب، خمین، کمیجان و زرندیه که از بارندگی بهتری نسبت به شهرستان‌های دیگر استان مرکزی برخوردار بود، اجرایی شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: طرح ایجاد باغ در اراضی شیب دار در زمین‌های دیم شهرستان‌های استان مرکزی اجرا می‌شود و بر این اساس گونه‌های کم آب‌بر از جمله بادام، زرشک، بادام کوهی، انگور و گل محمدی در این اراضی کشت شد.

زارعی گفت: جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها، ایجاد درآمد اقتصادی در روستاها، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش تولید محصول و ایجاد زمینه صادرات محصولات کشاورزی از جمله اهداف اجرای طرح ایجاد باغ در اراضی شیب دار استان مرکزی است.

وی خاطرنشان کرد: ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای ایجاد این باغات در استان مرکزی پرداخت شده و جهاد کشاورزی از آمادگی کامل برای پرداخت تسهیلات و کمک‌ها بلاعوض برای اجرای این طرح در اراضی شیب دار استان برخوردار است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: متقاضیان ایجاد باغ در اراضی شیب دار می‌توانند با مراجعه به ادارات جهاد کشاورزی شهرستان‌های استان نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند.

زارعی، تعهد این سازمان برای تحقق طرح باغ در اراضی شیب دار استان در سال جاری را ۱۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: حدود ۲ و نیم برابر این تعهدات امسال اجرایی شده ‌است.

استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.
این استان رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل‌ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha