جمال صالحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه تا پنجم شهریور امسال ۲۷۷ هزار و ۹۸۲ تن گندم در استان خریداری شده است، اظهار داشت: از این میزان ۲۷۷ هزار و ۵۹۹ تن آن در سامانه سیفا به ثبت رسیده است.
وی ارزش ریالی میزان گندم خریداری شده در استان را بیش از ۱۴ هزار و ۱۱۳ میلیارد و ۵۹ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: از این میزان ۱۴ هزار و ۲۴ میلیارد و ۳۶۷ میلیون و ۸۱۳ هزار ریال آن تاکنون به حساب کشاورزان واریز شده است.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان با اشاره به اینکه به پایان ایام خرید تضمینی گندم در استان نزدیک شدهایم، اضافه کرد: آهنگ خرید روزانه گندم به صورت تضمینی از کشاورزان استان به ۱۲۸ تن رسیده است.
صالحی به میزان خرید تضمینی گندم در شهرستانهای استان اشاره کرد و گفت: در قروه ۷۳ هزار و ۴۰۴ تن، سقز ۵۴ هزار و ۲۵۱ تن، بیجار ۵۰ هزار و ۱۹۸ تن، دهگلان ۴۸ هزار و ۴۲۶ تن و کامیاران هم ۳۲ هزار و ۶۷۰ تن گندم خریداری شده است.
وی یادآور شد: میزان خرید تضمینی گندم در شهرستانهای دیواندره ۱۴ هزار و ۶۵۵ تن، سنندج یک هزار و ۴۲۵ تن، سروآباد یک هزار و ۱۱۶ تن، بانه ۸۳۵ تن و مریوان هم ۷۰۲ تن بوده است.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان اظهار داشت: میزان خرید تضمینی گندم از ۲۷ خرداد تا پنج شهریور سال جاری نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته که ۷۲۹ هزار و ۴۷۲ تن بود، حدود ۶۲ درصد کاهش داشته است.
صالحی یادآور شد: علاوه بر گندم در خرید تضمینی دانههای روغنی هم در این مدت پنج هزار و ۵۸۰ کیلوگرم گلرنگ هم در استان از کشاورزان خریداری شده است.
برداشت و خرید تضمینی گندم از ۲۷ خرداد ماه سال جاری در کردستان آغاز شده و تا اوایل شهریورماه به طول میانجامد.قیمت خرید تضمینی گندم با افت چهار درصد مفید و یک درصد افت غیر مفید ۵۰ هزار ریال بوده که به هر میزان این محصول پاک تر باشد تا ۵۱۱ هزار ریال قابل افزایش است.
کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن است.
نظر شما