۸ شهریور ۱۴۰۰، ۸:۲۸
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 84453119
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تلخ‌کامی ورزش همدان در آوردگاه توکیو

۸ شهریور ۱۴۰۰، ۸:۲۸
کد خبر: 84453119
تلخ‌کامی ورزش همدان در آوردگاه توکیو

همدان- ایرنا- حسرت داشتن نماینده در بازی‌های المپیک از یکسو و ناکامی در پارالمپیک از سوی دیگر، باعث تلخ‌کامی ورزش همدان در رویداد مهم ورزشی و جهانی توکیو شد.

به گزارش ایرنا، ورزش استان همدان در حسرت سهمیه مسابقات المپیک توکیو باقی ماند، در حالی که ورزشکاران کشورمان برای حضور در این بازی‌ها صاحب ۷۰ سهمیه شدند.

ورزش استان همدان در این دوره از المپیک موفق به کسب سهمیه نشد و فرصت مهم حضور در این رویداد جهانی را از دست داد تا نسبت به دوره‌های گذشته المپیک ضعیف‌ترین عملکرد را به لحاظ کسب سهمیه داشته باشد.

ورزش استان همدان در این دوره از المپیک موفق به کسب سهمیه نشد و فرصت مهم حضور در این رویداد جهانی را از دست داد تا نسبت به دوره‌های گذشته المپیک ضعیف‌ترین عملکرد را به لحاظ کسب سهمیه به ثبت برساند.

ترکیب کاروان المپیکی همدان در بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو را «مه لقا جام بزرگ» در تیراندازی، «آرمین تشکری» در والیبال و «حمیدرضا زورآوند» در پیاده روی تشکیل دادند.

در المپیک ۲۰۱۲ لندن نیز علاوه بر «مه لقا جام بزرگ»،  «آرزو حکیمی» در قایقرانی و «صادق گودرزی» در کشتی پرچمداران ورزش همدان در این رویداد مهم بودند.

همچنین در المپیک ۲۰۰۸ پکن نیز «میثم مصطفی جوکار» و «سعید ابراهیمی» در رشته کشتی ۲ سهمیه ورزش استان همدان بودند ضمن اینکه همدانی‌ها در المپیک ۲۰۰۴ آتن «مسعود مصطفی جوکار» در رشته کشتی را به عنوان سهمیه خود داشتند.

البته در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی نیز «منیژه کاظمی» در رشته تیراندازی عضو افتخاری کاروان ورزش کشورمان بود.

حالا پس از چندین دوره حضور مستمر نمایندگان همدان در بازی‌های المپیک، ورزش این استان در المپیک امسال فاقد نماینده بود تا بدترین دوران را طی ۲۰ سال گذشته تجربه کند.

۲ نقره تاریخی
شروع مدال آوری ورزشکاران همدانی در المپیک به سال ۲۰۰۴ و در بازی‌های آتن یونان باز می‌گردد که مسعود مصطفی جوکار توانست به نشان نقره دست یابد و نخستین مدال المپیکی این استان را به دست آورد.

در المپیک ۲۰۰۸ پکن با وجود اینکه شانس برای مدال آوری میثم مصطفی جوکار و سعید ابراهیمی بالا بود، این موفقیت حاصل نشد تا دست همدانی‌ها از مدال در این مسابقات خالی بماند و در المپیک ۲۰۱۲ لندن، گورزی دیگر کشتی گیر استان همدان توانست مدال نقره را کسب کند و جام بزرگ در تیراندازی چهارم شد.

حکیمی نیز تنها با ۱۷ سال سن به عنوان جوان‌ترین ورزشکار کشورمان در المپیک لندن نام گرفت اما مدالی کسب نکرد.

پرونده رقابت نمایندگان همدان در بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو برزیل نیز با ناکامی در کسب مدال بسته شد.

مه لقا جام بزرگ تیرانداز همدانی نیز برای دومین دوره پیاپی در المپیک حضور داشت و همانند المپیک لندن از رسیدن به مدال بازماند و حمیدرضا زورآوند نیز برای نخستین بار در پیکارهای المپیک حضور یافت و از نگاه کارشناسان عملکرد مطلوبی داشت.

استان همدان در المپیک ۲۰۰۴ آتن صاحب یک نشان نقره توسط مسعود مصطفی جوکار در رشته کشتی آزاد شد، در المپیک ۲۰۰۸ پکن با وجود برخورداری از دو سهمیه در رشته کشتی، مقامی کسب نکرد، در المپیک ۲۰۱۲ لندن در
سه رشته قایقرانی، تیراندازی و کشتی دارای سه نماینده بود که در نهایت صادق گودرزی مدال نقره این رقابت‌ها را به دست آورد.

در واقع ویترین المپیکی همدان از سال ۲۰۰۴ تاکنون ۲ نشان نقره در ورزش کشتی بود که هم اکنون نیز در این رشته شانسی برای المپیک وجود ندارد و مدال‌های کسب شده در این ورزش هم به تاریخ پیوست.

ضعیف‌ترین دوره کسب سهمیه
ورزش همدان در المپیک توکیو در کمال ناباوری موفق به کسب نشان نشد و حتی رشته‌های سابق ورزش این استان همدان به این مهم نرسیدند.

کشتی، تیراندازی، دو ومیدانی و قایقرانی رشته‌هایی بودند که همدان در ادوار گذشته سهمیه کسب کرد اما این بار نه تنها در این رشته‌ها سهمیه‌ای کسب نشد، بلکه در سایر ورزش‌ها نیز موفقیتی به دست نیامد.

حتی در رشته‌هایی نظیر دوچرخه سواری و تنیس روی میز که شانس سهمیه برای همدان تصور می‌شد هم اثری از کسب سهمیه نبود.

وداع زودهنگام با پارالمپیک
با از دست رفتن شانس حضور در المپیک، این امیدواری وجود داشت که استان همدان در پارالمپیک بتواند حداقل به افتخار برسد.

«وحید علی نجیمی» تنها سهمیه ورزش همدان در پارالمپیک توکیو بود که البته در رشته دو ومیدانی کم بینایان وداع زودهنگامی با این مسابقات داشت.

این دونده کم بینای همدانی اعزامی به پارالمپیک توکیو، نتوانست در مرحله مقدماتی دوی ۱۰۰ متر کلاس T۱۳ مجوز صعود به مرحله فینال برای دریافت مدال را کسب کند.

علی نجیمی در دوی ۴۰۰ متر و در کلاس T۱۳، به مصاف حریفان خود از کشورهای کلمبیا، نامیبیا، گینه، کانادا و بورکینافاسو رفت و در نهایت با زمان ۱۱. ۱۸ ثانیه، به مقام سوم رسید.

علی نجیمی در دوی ۴۰۰ متر و در کلاس T۱۳، به مصاف حریفان خود از کشورهای کلمبیا، نامیبیا، گینه، کانادا و بورکینافاسو رفت و در نهایت با زمان ۱۱. ۱۸ ثانیه، به مقام سوم رسید و از صعود بازماند.

با توجه به اینکه از هر کدام از گروه‌های سه‌ گانه فقط ۲ دونده راهی فینال ‌شدند و همچنین ۲ رکورد برتر نیز به فینال راه پیدا کرد، علی‌نجیمی موفق به صعود به مرحله فینال نشد.

این دونده همدانی با وجود ثبت بهترین رکورد شخصی‌ خود، فقط ۴ صدم ثانیه تا رسیدن به فینال فاصله داشت.

هدفگذاری برای المپیک ۲۰۲۴
با این حال خیلی از کارشناسان معتقدند صحبت در مورد وضعیت همدان در المپیک توکیو بی‌اثر است و باید از هم اکنون به دنبال حضوری قدرتمند در المپیک ۲۰۲۴ بود.

موضوعی که به هر حال باید مورد توجه جدی قرار بگیرد و چرا که تنها سه سال تا شروع المپیک آینده باقی مانده و کسب سهمیه نیز به آسانی رقم نخواهد خورد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان در این باره می گوید: تا المپیک ۲۰۲۴ نزدیک به سه سال زمان داریم که این مدت فرصت خوبی برای آماده کردن استعدادهای استان است.

«حمید سیفی» افزود: تمامی هیات‌های ورزشی باید در این مسیر برنامه ریزی اصولی داشته باشند و بتوانیم بیشترین سهمیه ممکن را کسب کنیم.

وی حمایت از شانس‌های کسب سهمیه المپیک را جزو سیاست‌های اصلی دستگاه ورزش دانست و گفت: حمایت همه جانبه از نخبه‌ها و قهرمانان ورزشی خواهیم داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha