به گزارش ایرنا، علاوه بر الجزایر و لیبی وزرای خارجه تونس، مصر، سودان، چاد، مالی و نیجر از امروز دوشنبه به مدت دو روز(۳۰ و ۳۱ اوت / ۸ و ۹ شهریور) در پایتخت الجزایر گرد هم میآیند. این نشست پس از آن برگزار میشود که قریب به ۴۰ روز پیش، اعضای شورای امنیت سازمان ملل با بررسی اوضاع لیبی از مقامات این کشور خواستند تدابیر لازم برای تعیین قواعد قانونی برگزاری انتخابات در این کشور را اتخاذ کنند.
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی لیبی قرار است ۲۴ دسامبر (سوم دی ۱۴۰۰ ) برگزار شود.
به گفته منابع خبری در این نشست درباره برگزاری انتخابات لیبی در موعد خود، راههای از بین بردن اختلافات میان طرفهای لیبیایی، ایجاد مکانیزم جدیدی برای مرحله مابعد انتخابات از طریق ایجاد نهادهای جدید و بازسازی، ملزم کردن طرفهای لیبیایی به اجرای نتایج نشست برلین و در رأس آن اخراج مزدوران و نیروهای خارجی و ممنوعیت واردات سلاح به لیبی، مخالفت با مداخلههای خارجی در امور لیبی و ملزم کردن طرفهای لیبیایی برای کنار گذاشتن سلاح و ترغیب به مذاکره به عنوان فرصتی برای پایان نزاع گفتگو خواهد شد.
قرار است در این نشست بر اهمیت نقش کشورهای همجوار و اتحادیه آفریقا در تحقق صلح در لیبی و افزایش هماهنگی با کشورهای کارآمد و بانفوذ تأکید شود.
لیبی پس از سقوط «معمر قذافی» دیکتاتور این کشور در سال ۲۰۱۱ به دلیل اختلاف جناحهای مختلف با جنگ داخلی روبرو شد؛ دولت وفاق ملی لیبی مورد حمایت کشورهایی چون قطر، ترکیه، برخی کشورهای اروپایی، سازمان ملل و کشورهایی مانند مصر، روسیه، عربستان و امارات از ارتش خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته مستقر در بنغازی و طبرق حمایت کردند.
روند پایان دادن به اختلافهای داخلی که ریشه در حضور نیروهای خارجی در لیبی دارد، با اعلام آمریکا مبنی بر مذاکره با برخی از احزاب مهم این کشور در خصوص خروج نیروهای خارجی و نیابتی از لیبی، پیش از انتخابات برنامهریزی شده برای پایان دسامبر ۲۰۲۱ وارد مرحله جدیدی شده است.
پیشتر در گزارشی افشا شد که واشنگتن برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی را در دو مرحله در لیبی تا پایان سپتامبر را پیشنهاد داده است.
مجله آفریقا ریپورت در شماره جدید خود که دیروز - یکشنبه - منتشر شد، نوشت که مخالفت دولت وحدت ملی و دیگر جناحهای لیبی با برگزاری بهموقع انتخابات ریاست جمهوری باعث شد تا واشنگتن پیشنهاد خود را به کشورهای بزرگ مانند فرانسه و انگلیس ارائه دهد.
وزرای خارجه ۷ کشور با یکدیگر دیدار خواهند کرد تا راه های پایان بحران در لیبی را مورد بحث و بررسی قرار دهند. حل اختلافات بین احزاب سیاسی نیز دیگر محور گفت و گوی دیپلماتیک وزرای خارجه است.
حضور نمایندگان اتحادیه آفریقا، اتحادیه کشورهای عربی و سازمان ملل متحد در نشست
همچنین نمایندگان اتحادیه آفریقا، اتحادیه کشورهای عربی و سازمان ملل متحد در این نشست شرکت دارند.
انتظار میرود که وزرای خارجه کشورهای همسایه و نمایندگان اتحادیهها و سازمان ملل در نشست دو روزه خود علاوه بر مشکلات امنیتی و سیاسی که مانع از اجرای نقشه راه سازمان ملل متحد برای لیبی و اتحاد نهادهای دولتی مستقل در این کشور شد و مصالحه ملی، چندین پرونده اعم از انتخابات در لیبی، توسعه مکانیسم جدیدی برای مرحله بعد از انتخابات با کمک به لیبی برای ایجاد و بازسازی نهادهای جدید در این کشور، حضور بیگانگان و مداخله خارجی در بحران لیبی را نیز مورد بحث و بررسی قرار دهند.
امان از تحقق آرمانهای مردم لیبی حمایت میکند
در کنار این کشورها، اردن نیز به نوبه خود حمایتش از مردم لیبی را اعلام کرده است؛ عبدالله دوم پادشان اردن روز یکشنبه از عبدالحمید دیبیه نخست وزیر جدید لیبی در کاخ پادشاهی استقبال و تاکید کرد: اردن از تحقق آرمانهای مردم برادر لیبی حمایت می کند.
پادشاهی اردن در بیانیهای اعلام کرد در این دیدار، طرفین به روابط دوجانبه و راههای توسعه آن در زمینه های مختلف با هدف تامین منافع دو کشور پرداختند.
احتمال حضور وزیر خارجه آلمان در نشست
الخلیج به نقل از منابع آگاه الجزایری از احتمال حضور وزیر خارجه آلمان که سال گذشته در برلین کنفرانسی برای بحث در مورد تحولات بحران لیبی را میزبانی کرد خبر داده است.
نشست پیشین وزرای خارجه همسایگان لیبی کمتر از یک هفته پس از کنفرانس برلین برگزار شد؛ کنفرانسی که با امضای توافق در خصوص ممنوعیت تامین اسلحه و ضرورت برقراری آتش بس در لیبی به پایان رسید.
در میان همسایگان لیبی، قاهره از حامیان ارتش خلیفه حفتر تلاشهای خود را به نحوی پیش میبرد که منجر به تحکیم ستون های دولت طرابلس شود.
به نوشته رسانههای عربی، سامح شکری وزیر خارجه مصر در جریان این نشست قرار است با تعدادی از همتایان خود به منظور تقویت چارچوبهای مناسبات دوجانبه و هماهنگی در مورد شرایط حاکم بر لیبی که نگرانی مشترک همسایگان این کشو راست، دیدارهای دو جانبه داشته باشد.
نظر شما