شورای امنیت سازمان ملل متحد این قطعنامه را با ۱۳ رای موافق و دو رای ممتنع تصویب کرد.
این قطعنامه از سوی آمریکا پیشنهاد شد و مورد حمایت فرانسه و انگلیس قرار گرفت. چین و روسیه به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد به بیانیه طالبان در ۲۷ اوت ۲۰۲۱ اشاره شده که در آن طالبان متعهد شده اند افغان ها قادر خواهند بود به خارج از کشور سفر کنند،هر زمان که بخواهند افغانستان را ترک کرده و از هر گذرگاه مرزی ، چه هوایی و چه زمینی ، از جمله در فرودگاه کابل بازگشایی و ایمن شده و هیچ کس مانع سفر آنها نمی شود.
شورای امنیت در قطعنامه خود آورده است انتظار دارد طالبان به این تعهدات و سایر تعهدات، از جمله در مورد خروج امن افغان ها و همه اتباع خارجی از افغانستان ، پایبند باشند.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه خود حمله انتحاری اخیر گروه داعش به فرودگاه بین المللی کابل را بشدت محکوم و خواستار آن شدند خاک افغانستان برای تهدید یا حمله به هیچ کشوری یا پناه دادن یا آموزش تروریست ها، یا برنامه ریزی یا تامین مالی اقدامات تروریستی استفاده نشود.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل همچنین بر اهمیت حمایت از حقوق زنان، کودکان و اقلیت ها تاکید کرده و همه طرفین را تشویق کرده با مشارکت کامل و برابری معنادار زنان به دنبال راه حل سیاسی فراگیر از طریق مذاکره باشند.
این قطعنامه خواستار تقویت تلاش ها برای ارائه کمک های بشردوستانه به افغانستان شده و از همه طرف ها خواسته است اجازه دسترسی کامل ، ایمن و بدون مانع را به سازمان ملل متحد ، آژانس های تخصصی و شرکای اجرایی آن و همه کسانی که در عرصه کمک های بشر دوستانه فعال هستند، ارائه دهند.
پیش از این نشست، دیپلمات ها اعلام کردند آمریکا در نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد به دنبال تصویب قطعنامه ای برای خروج امن شهروندان خارجی و افغان پس از ضرب الاجل خروج نیروهای خودش از افغانستان است.
دیپلمات ها به خبرنگار ایرنا گفتند واشنگتن در پی صدور قطعنامه ای است تا پس از پایان ضرب الاجل اعلامی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ۳۱ اوت (۹ شهریور) که فردا به پایان می رسد، شهروندان خارجی و افغان بتوانند به راحتی و امن از افغانستان خارج شوند.
آمریکا، انگلیس و بسیاری از کشورهای جهان پیش از این، اعلام کردند طالبان موافقت کرده است همه اتباع خارجی و اتباع افغان که دارای مجوز سفر هستند قادر به ترک افغانستان خواهند بود.
به گزارش سی ان ان، در بخشی از بیانیه این کشورها آمده بود که همه ما متعهد هستیم که شهروندان و افرادی که با ما کار کرده اند و در معرض خطر هستند، بتوانند به سفر خود به خارج از افغانستان ادامه دهند.
طالبان اعلام کرده است بعد از پایان ضرب الاجل افراد تنها با دردست داشتن مدارک لازم و قانونی اجازه سفر خواهد داشت.
پیش از این، اعلام شده بود فرانسه و انگلیس به دنبال صدور قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل به منظور تصویب قطعنامهای برای ایجاد منطقه امن در کابل هستند.
امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه روز یکشنبه به یک رسانه فرانسوی گفته بود قطعنامه پیشنهادی ما بر این اساس استوار است که یک منطقه امن در کابل تعریف شود تا امکان ارسال کمکهای بشردوستانه فراهم آید.
نظر شما