تضعیف دستگاه ایمنی بدن خطر ابتلا به بیماری قارچ سیاه را افزایش می‌دهد

مشهد- ایرنا- استادیار گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افرادی که بر اثر ابتلا به بیماری‌ها و یا مصرف دارو سیستم ایمنی ضعیفی دارند،  باید نسبت به خطر ابتلا به قارچ سیاه بیشتر مراقبت کنند.

دکتر حسین زرین‌فر روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: عفونت قارچ سیاه در واقع توسط یک گروه از عوامل قارچی به نام "موکوراسه ها" ایجاد می شود که این عوامل قارچی مسری نیست اما نیاز به درمان سریع دارد.
وی ادامه داد: افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای تضعیف کننده دستگاه ایمنی نظیر دیابت کنترل نشده بوده و یا از داروهای کورتون با دوز بالا و طولانی مدت استفاده می‌کنند باید برای پیشگیری از ابتلاء به عفونت از حضور در محیطهای با تراکم اسپورهای قارچی و گرد و غبار پرهیز کرده و در صورت لزوم از ماسکهای طبی صورت باکیفیت برای جلوگیری از ورود اسپورهای این قارچ استفاده کنند.
این متخصص انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی گفت: اگر افراد دچار بیماری زمینه‌ای تضعیف‌گر دستگاه ایمنی بدن علائمی به صورت سینوزیت، ضایعات تیره در صورت و سردرد داشتند، بهتر است با یک متخصص گوش‌ و حلق و بینی و یا عفونی مشورت کنند.
وی افزود: اغلب بیماران درگیر قارچ سیاه در گذشته جزو افراد با دیابت کنترل نشده بودند ولی اخیرا به علت استفاده از داروهای کورتونی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ این گروه از بیماران هم در گروههای حساس و مستعد ابتلا به قارچ سیاه قرار گرفته‌اند.

دکتر زرین‌فر بر غیر مسری بودن بیماری قارچ سیاه تاکید و بیان کرد: اغلب اسپورهای قارچی از محیط بیرون (هوا) وارد دستگاه تنفسی به خصوص سینوسهای فرد شده و به دلیل ایجاد نکروز شدید در نواحی سینوس، بینی و چشم با به رنگ تیره درآمدن این نواحی، به عنوان عفونت قارچ سیاه معروف شده‌اند. 
وی ادامه داد: بررسی علائم بالینی همراه با نتایج آزمایش طبی پاتولوژی و همچنین آزمایش قارچ شناسی برای تشخیص دقیق و قطعی این عفونت قارچی ضروری است.
استادیار گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد داروی قارچ سیاه را شامل" آمفوتریسین ب و پسوکونازول" عنوان کرد که فقط با تجویز پزشک متخصص قابل تجویز است.

تاکنون ۲۰ بیمار مبتلا به قارچ سیاه در بیمارستانهای قائم (عج) و امام ‌رضا (ع) مشهد بستری شده‌اند.

این بیماری توسط گروهی از کپک‌ها به نام "موکورمیستس" ایجاد می‌شود که در سراسر محیط از جمله در خاک و گیاهان زندگی می‌کنند. موکورمیستس در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا و هند دیده شده است.

بیماری قارچ سیاه از امراض تهاجمی است که باید سریع تشخیص داده شده و درمان شود. تشخیص دیرهنگام این عفونت می‌تواند به نقص عضو و یا حتی مرگ فرد بیمار انجامد. د. 

"تورم چشم و افتادگی پلک، ترشحات تیره رنگ در داخل بینی و علایم مغزی" از نشانه‌های ابتلا به قارچ سیاه هستند. این بیماری در افراد دچار نقص دستگاه ایمنی بدن، دیابت و فشارخون بالا بیشتر بروز دیده می‌شود.
موارد بیماری خطرناک قارچ سیاه همزمان با شیوع ویروس کرونا و افزایش شمار بیماران کووید ۱۹ در جهان، بیشتر شده زیرا دستگاه ایمنی بدن بخاطر ابتلا به کرونا ضعیف و همین امر زمینه‌ساز بروز قارچ سیاه و افزایش شمار مبتلایان به آن می‌شود.

این بیماری در برخی شهرهای کشور آسیایی هند باعث مرگ تعداد زیادی از انسانها شده است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha