به گفته مدیر جهاد کشاورزی مهریز برداشت محصول گردو از ۹۰ هکتار باغ های حوزه شهری و نیز دهستانهای میانکوه، ارنان و تنگچنار آغاز شد که به دلیل سرمازدگی در فصل بهار و تداوم خشکسالی در سال زارعی جاری ۳۰ درصد محوصل نسبت به سال زراعی گذشته کاهش دارد.
محمد جعفری عصر سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیشبینی کرد که امسال در هر هکتار ۸۰۰ کیلوگرم محصول گردو «تر» برداشت شود.
وی مهمترین ارقام گردو شهرستان را سنگی، کاغذی و سوزی ذکر کرد و گفت: برداشت محصول تا اواخر ماهجاری ادامه دارد و در سالهای اخیر ارقام اصلاح شده شامل خوشهای ، چندلر و پِکان با ارتفاع کم مورد استقبال کشاورزان قرار گرفت.
جعفری از فعالیت حدود ۲ هزار کشاورز در شهرستان مهریزبه خصوص در بخش مرکزی در برداشت گردو خبر داد.
سطح اراضی زیرکشت کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که نیمی از آن را باغ تشکیل میدهد.
گردو یکی از مقویترین انواع مغزهاست و مصرف آن در درمان بسیاری از بیماریها موثر است.
این محصول، تکدانهای که از درخت گردو رشد می کند و منبع مفیدی از چربی، فیبر و پروتئین است.
گردو به صورت خام و هم بو داده و نمکی در بازار موجود است و حاوی منگنز، مس، منیزیم، فسفر، ویتامین ب ۶ (B ۶ )و آهن است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
مهریز
عملیات اجرایی یک باب کارگاه قالیبافی در اجرای طرح اقتصاد مقاومتی و اشتغال بانوان سرپرست خانوار روز سهشنبه در مهریز آغاز شد .
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج مهریز گفت: برای ساخت این کارگاه با ۲۲۰ مترمربع مساحت ۶ میلیارد ریال از محل کمکهای خیران و سپاه پاسداران هزینه میشود.
سرهنگ علی فاتحی ابرقویی در حاشیه آغاز عملیات کارگاه یادشده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مجموعه شامل ۲ سالن مجزاست که با تکمیل آن زمینه اشتغال ۵۰ نفر فراهم میشود.
این مسئول با بیان اینکه کارگاه قالیبافی، مکان مناسبی برای فعالیت اقتصادی خانمهای سرپرست خانوار است ، تصریح کرد: طرحهای اشتغالزایی محور هدف بسج است.
فاتحی ابرقویی تصریح کرد: ۶۰ درصد کارهای عمرانی کارگاه قالیبافی یادشده از سوی گروههای جهادی بسیج انجام میشود.
وی به اهمیت تولید، اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و همکاری خیران و بخشخصوصی را در اجرای طرحهای مختلف اشتغالزایی شهرستان خواستار شد.
تاکنون ۲۰ هزار بسیجی در مهریز سازماندهی شدند و مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
بهاباد
رییس ستاد احیای زکات بهاباد، در آیین معارفه مسئول جدید و تودیع رییس سابق ستاد احیای زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) این شهرستان گفت: پرداخت زکات از واجبات دینی است ،مسلمانان باید در احیا و ترویج آن تلاش کنند، زیرا زکات از سوی مردم یکی از پایههای مهم اقتصادی است.
به گزارش ایرنا ، حجت الاسلام علی اکبر ابراهیمی بشکانی با اشاره به اینکه اگر زکات به خوبی پرداخت شود، در نتیجه افراد نیازمند نیز مورد توجه قرار می گیرند، گفت: تداوم این روند باعث می شود تا عدالت در تمامی حوزه های اجتماع نهادینه شود، زیرا مهمترین و اولین گام در ترویج و اشاعه فریضه زکات در جامعه فرهنگسازی است.
امام جمعه بهاباد بابیان اینکه باید مددجویان حرفه کارآموزی رایاد بگیرند، بعد کارآفرین شوند، اظهار کرد : پرداخت زکات جامعه را برای حل مشکل آماده میکند و با این عمل فقرا از تنگدستی نجات مییابند، لازم است بیش از پیش فرهنگ کار و زکات در میان روستاییان ترویج شود تا با کمک به مستمندان شاهد بهبود زندگی آنها باشیم.
ابراهیمی بشکانی بیان کرد: پرداخت زکات در توسعه رفاه عمومی، گسترش دین و دینداری در جامعه اسلامی بسیار مهم و عامل ریشه کنی فقر در جامعه است.
وی با بیان اینکه مباحث فقهی متعددی در ارتباط با زکات وجود دارد، خاطرنشان کرد: در کنار زکات واجب با توجه به اینکه بسیاری از موارد در زکات نیامده، بحث زکات مستحبی مطرح شد.
امام جمعه بهاباد تصریح کرد: زکات برکت الهی را افزایش میدهد و اموالی که زکات آن پرداخت شده است آفت و خسارت نمیبیند که در روایات هم به این موضوع بسیار توجه شد.
به گفته رییس کمیته امداد بهاباد سال گذشته ۵۰ میلیارد ریال زکات از سوی خیران و کشاورزان جمع آوری شد.
حمید دهقان بهابادی با اشاره به اینکه زکات یک واجب الهی است که برای ترویج و ترغیب پرداخت آن باید مردم را نسبت به تاثیر این کار آگاه کرد، خاطرنشان کرد: از طرفی مردم در صورتی که به صورت عملی نتایج زکات را در بهبود وضعیت روستاها و کمک به نیازمندان مشاهده کنند، اقدام به پرداخت آن میکنند.
وی با بیان اینکه جمعآوری زکات از یک سو موجب پاکی، تربیت زکات دهنده و رشد اموال او و از سوی دیگر موجب رفع مشکل عمران و آبادانی منطقهای زکات دهنده می شود، افزود: زکات اموال انسان را محفوظ می کند.
وی با اشاره به اینکه مستحب است زکات در همان نقطهای که گرفته میشود، صرف رفع فقر در همان محل شود، گفت: در بحث زکات فطره هم باید برنامهریزی لازم صورت گیرد که زکات افراد در زمان مشخص دریافت شود و لازم هم نباشد که مردم حتما از خانههای خود خارج شوند.
در این مراسم از خدمات حجت الاسلام ابراهیم ناصرخواه قدردانی و حجت الاسلام حسینعلی گنجی به عنوان مسوول ستاد اجرایی زکات کمیته امداد شهرستان بهاباد معرفی شد .
مرکز شهرستان ۲۰ هزار نفری بهاباد د ر فاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما