به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، اختلال ناشی از گسترش ویروس کرونا در روند تولید کارخانهها تاثیرات مخربی را بر زنجیره تولید در سطح آسیا گذاشته است.
در حال حاضر فعالیت کارخانهها در جنوب شرقی آسیا که به عنوان قطب تولید ارزان قیمت بسیاری کالاها به شمار میآید، به سبب افزایش شمار مبتلایان به کرونا در ویتنام، اندونزی و مالزی به حالت تعلیق درآمده است.
یکی از نشانه های نگران کننده، کاهش فعالیت برخی از کارخانه های چینی در ماه اوت است.
بر پایه این گزارش به سبب شیوع کرونا، افزایش مواد اولیه و اختلال در روند توزیع برخی از کارخانه های چینی، آنها در ماه اوت تولید کمتری را در مقایس با ماه های قبل داشتهاند.
میزان فعالیت نیروگاه های صادراتی در ژاپن، کره جنوبی و تایوان نیز در ماه اوت با کاهش روبرو شده است.
به گفته «الکس هولمز» کارشناس ارشد اقتصاد مطالعات آسیا، شیوع ویروس کرونا بر صنعت تولید قطعات نیمه هادی الکترونیکی تاثیر گذاشته و موجبات افزایش هزینه حمل و نقل را فراهم کرده است.
درحالیکه شیوع کرونا چرخ های صنعتی را در کشورهای آسیایی فلج کرده است، صنایع در کشورهای اروپایی به سبب افزایش روند واکسیناسیون در حال بازگشت به فعالیت های خود هستند.
نتایج بررسیهای جدید نشان میدهد گسترش بیماری کرونا به سبب اقدامات پیشگیرانه مانند قرنطینه بر بخش خدمات و تولید آسیب جدی وارد کرده است.
از دیگر سو، شیوع ویروس نوع دلتا در آسیا باعث اختلال در روند زنجیره تامین برای بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در جهان شده است چرا که بسیاری از این کشورها قطعات الکترونیکی نیمه هادی و خودرو را در کارخانه هایی مانند تایلند، ویتنام و مالزی تولید میکنند.
خبرگزاری ایرنا در گزارشی در اواخر مرداد ماه سال جاری نوشت: به سبب شیوع ویروس کرونا، بهای مواد غذایی در نتیجه اختلال در روند تولید، تامین نیروی کار و خدمات حمل و نقل با افزایش روبرو شده است.
گفتنی است سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد برای اندازهگیری تغییر قیمت مواد غذایی شاخص جامعی را به کار میبرد که طی ۱۲ ماه گذشته به طور مرتب رو به افزایش بوده است.
گفتنی است افزایش نگرانی ناشی از تداوم تورم سبب شده است چشم انداز بهبود شرایط اقتصاد جهانی در هاله ای از ابهام قرار داشته باشد.
از دیگر سو؛ بنابر اعلام سازمان ملل، بالا رفتن تقاضا و کاهش تولید در بعضی از کشورها، کمبود نیروی کار و به خصوص قطع مهاجرتهای فصلی به خاطر تعطیلی فعالیتهای اقتصادی و محدودیت سفر باعث شده است نیروی کار لازم در زمان کاشت، داشت و برداشت محصولات در دسترس نباشد و در نتیجه بهای مواد غذایی با افزایش روبرو شود.
از دیگر سو، به زعم کارشناسان کاهش محدودیت فعالیتهای اقتصادی و خروج تدریجی از شرایط قرنطینه، افزایش درآمدها باعث بالا رفتن تقاضا برای خرید مواد غذایی می شود در نتیجه کمبود عرضه موجبات افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت.
نظر شما