به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، این نهاد در گزارشی به مناسبت ۳۱ اوت (۹ شهریور) «روز جهانی آفریقاییتبارها» در گزارشی اعلام کرد، تبعیض ساختاری و سیستماتیکی که آفریقاییتبارها در طول تاریخ با آن مواجه بوده اند سبب شده تا ابتلا و مرگومیر در اثر ویروس کرونا، این جمعیت را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.
در متن این سند تحت عنوان «حقوق اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیستمحیطی افراد آفریقاییتبار» بر مسئله شرایط نامناسب زندگی این گروه در فقیرترین مناطق مسکونی قاره آمریکا و مواجهه با جنایات و خشونتها تاکید شده است.
به گزارش کمیسیون بین آمریکایی حقوق بشر، آفریقاییتبارها در قاره آمریکا بیشتر در مشاغل ضروری فاقد مزایای اجتماعی و بدون امکان انجام دورکاری فعالیت دارند که خود این مسئله به دلیل تماس مکرر با عموم افراد، خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهد.
بر اساس این گزارش، این «چرخه تبعیض» علیه آفریقاییتبارها به ویژه در دو کشور آمریکا و برزیل که بیش از سایر کشورها تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته اند، کاملا مشهود است.
در برزیل تاثیر نابرابر شیوع کرونا با آمار فزاینده ابتلا در مناطق محل زندگی آفریقاییتبارها که در شرایط فقر شدید به سر میبرند، مشاهده میشود.
در آمریکا نیز گسترش بیماری کووید-۱۹ اگر چه در همه گروههای جمعیتی ادامه دارد اما این آمریکاییهای آفریقاییتبار هستند که بیش از دو برابر بیشتر از سایر گروهها در معرض خطر مرگومیر قرار دارند.
در این گزارش آمده است: در آمریکا میزان موارد فوت آفریقاییتبارها در اثر ابتلا به ویروس کرونا تا کنون ۵۰.۳ درصد به ازای هر یکصد هزار نفر بوده است. این در حالی است که این آمار در میان سفیدپوستان ۲۰.۷ درصد، در لاتینتبارها ۲۲.۹ و در آسیاییتبارها ۲۲.۷ درصد بوده است.
همچنین بر اساس آمارهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، آفریقاییتبارها اگر چه تنها ۱۳ درصد جمعیت این کشور را تشکیل میدهند اما ۳۳ درصد موارد بستری بیماران کرونایی به این گروه اختصاص یافته است. در مقابل اما آمار موارد بستری سفیدپوستان که ۷۶ درصد جمعیت آمریکا را تشکیل میدهند، حدود ۴۵ درصد است.
نظر شما