۱۸ قصه‌گوی استان تهران به مسابقات منطقه‌ای جشنواره قصه گویی راه یافتند

تهران- ایرنا- مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران گفت: جشنواره بین المللی قصه گویی ۱۸ قصه گوی این استان به داوری مرحله منطقه ای راه یافتند.

به گزارش ایرنا فاطمه تنهایی روز چهارشنبه در اختتامیه بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون استان تهران اذعان افزود: مربیان توانمند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برای نخستین بار در بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی، با زبان اشاره شرکت کردند.

وی ادامه داد: در  این جشنواره ۶۱۱ نفر شرکت کردند و ۳۰۰ اثر از سوی دبیر خانه استانی دریافت شد که از این تعداد ۱۷۷ اثر مربوط به بخش ملی بود که پس از داوری و پایش اولیه ۹۵ اثر انتخاب شد.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف کانون از برپایی این جشنواره تجدید و احیای سنت قصه گویی بوده، تصریح کرد: قصه را می توانیم انباشت تجارب انسانها در زمان ها و نسل های مختلف معرفی کنیم که آرزو ها، خواسته ها، تمایلاتشان و دست آوردهایشان را همگی در قالب افسانه و روایت بیان می کنند.

تنهایی توضیح داد: بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون استان تهران با شعار "آینده ساختنی است" برگزار شد امیدواریم توانسته باشیم این موضوع را به مخاطبان القا کنیم.

مدیرکل کانون پرورش فکری استان تهران با بیان اینکه قصه گویی و قصه شنیدن یک سنت عمومی و جزئی از فرهنگ و گذشته ایرانیان است، خاطرنشان کرد: قصه گویی از ریشه ای دیرینه برخوردار است و یک حس نوستالژیک میان خانواده های ایرانی ایجاد می کند و باعث ارتباط تنگاتنگ آنان می شود.

تنهایی با اشاره به اینکه ما ایرانیان مردمانی وفادار و قدر شناس هستیم، گفت: همیشه قهرمانان و پهلوانان در کشور ما مورد احترام هستند و مردم ما دوست دارند قصه این افراد نوشته وگفته شود واین قصه ها نسل به نسل منتقل شود.

وی ادامه داد: بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی به مثابه درخت تنومند است،  ریشه این درخت بسیار پر بار و افتخار آمیز است که رهگذر و ماحصل این جشنواره ها کودکان و نوجوانان بسیاریست که پا به عرصه قصه گویی گذاشته اند.

مدیرکل کانون استان تهران به مشارکت این اداره کل با آموزش و پرورش استثنائی شهر تهران اشاره کرد و گفت: با یادآوری آموخته های مربیان زبان اشاره به این استان توسط مربیان آموزش و پرورش استثنائی، برای نخستین بار قصه گویی با زبان اشاره در کشور آغاز شد که امیدوارم از سال آینده در جشنواره کشوری تعریف شود.

تنهایی، با اشاره به قصه گویی در سه شیوه سنتی، آیینی، کلاسیک و مدرن، توضیح داد: تلاش ما براین است تا از طریق این شیوه احیا گسترده شود و با حمایت از شیوه های قصه گویی سنتی مانند نقالی، پرده خوانی و شمایل گردانی کودکان ونوجوانان با این شیوه ها آشنا شوند.

مدیرکل کانون پرورش فکری استان تهران با اشاره به برگزاری سلسله نشست های قصه گوی ماه در استان، گفت: این نشست ها با استقبال مواجه شده و در افزایش انگیزه قصه گویان و تبادل تجربیات قصه گویان کشور بسیار مؤثر بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha