به گزارش ایرنا حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی روز پنجشنبه به همراه مسوولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان اقدام به بازدید از اماکن تاریخی استان و به نوعی بر لزوم توجه به ظرفیت تاریخی و فرهنگی استان در راستای توسعه گردشگری تاکید کرد.
موزه سنندج اولین جایی بود که نماینده ولی فقیه در کردستان از آن دیدن کرد. این بنا مقارن با حکومت ناصرالدین شاه قاجار در حدود ۱۵۰ سال پیش توسط ملا لطف الله شیخ الاسلام ساخته شده که بعدا به سالار سعید سنندجی رسیده است. این عمارت در ۲ قسمت حیاط و ساختمان احداث شده و بعدها در سال ۱۳۵۴ به صورت موزه در آمد.
این موزه از ابتدای تأسیس دارای ۲ بخش باستانشناسی و مردمشناسی بوده است. در بخش باستانشناسی آن اشیا دورههای مختلف از ماقبل تاریخ تا دوره قاجار نگهداری میشود که بخشی از این اشیا متعلق به استان کردستان و برخی متعلق به استانهای همجوار و برخی دیگر متعلق به استانهای دیگر یا مکشوفه از قاچاقچیان است. در این موزه ابزارهای دوران مختلف و اجسادی مربوط به سه هزار سال پیش و دوران مهرپرستی دیده میشود.
حجتالاسلام پورذهبی که اشراف و علاقه زیادی به تاریخ داشت با دقت بخشهای مختلف موزه را مورد بازدید قرار داد و حتی با کارشناسان در مورد آثار و تاریخ رویدادها به بحث گفت و گو پرداخت.
او با وجود کمبود وقت و مشغلهای که داشت از تمامی بخشهای موزه با دقت به توضیحات کارشناسان گوش داد و در جریان تاریخ بنای موزه و جزییات آن قرار گرفت.
نماینده ولی فقیه در کردستان به مسوولان موزه پیشنهاد کرد که سنگ قبرهای موجود و رها شده در حیاط موزه با توضیحات کارشناسی و در مکان و محفظه مناسبی در معرض بازدید کنندگان قرار گیرد.
کردستان میتواند به یک قطب گردشگری تبدیل شود
وی سپس از خانه گله داری که محل پایگاه منظر اورامان شناسی در آن قرار دارد بازدید کرده و از فعالیتهایی که در منطقه اورامان منجر به ثبت جهانی آن شده آگاه شد.
این پایگاه علاوه بر پژوهش و تلاش برای ثبت جهانی اورامان به مرمت آثار تاریخی شاخص این منطقه نیز پرداخته و این امر هنوز هم ادامه دارد. تاکنون ۲۶ پروژه مرمتی در اورامان توسط پایگاه منظر اورامان شناسی انجام شده است.
حجت الاسلام پورذهبی در این بازدید گفت: استان کردستان به لحاظ قدمت و امور تاریخی غنی است و بدون مبالغه میتواند یک قطب گردشگری شود.
وی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی هورامان اتفاق مهم و خوبی بود که با همت دلسوزان این عرصه رخ داد افزود: اگر حمایت بیشتری صورت گیرد کردستان همانطور که رهبر انقلاب فرمودند کردستان استان فرهنگ و هنر است و میتواند یک نماد فرهنگی باشد.
گلایههای سرمایهگذار هتل لاله از بانک
نماینده ولی فقیه سپس به بازدید از هتل پنج ستاره لاله سنندج که در حال ساخت است پرداخت و از نزدیک با مشکلات سرمایهگذاران این پروژه آشنا شد.
کیومرث مرادی یکی از سرمایهگذاران این هتل در این بازدید گفت: سال ۸۶ برنده مزایده شدیم، در سال ۸۹ فنداسیون این پروژه زده شده و از ۹۲ تا ۹۴ هفت طبقه را ساختیم.
وی گلایههای زیادی از بانک داشت و در این رابطه اظهار داشت: بانک تسهیلاتی را که مصوب کرده به صورت کامل به ما پرداخت نمیکند و این موجب شده هزینههای بیشتری بر ما تحمیل شود.
مرادی اضافه کرد: ۱۳۰ میلیارد تومان تاکنون برای ساخت این پروژه هزینه شده اما به ۱۵۰ میلیارد تومان دیگر برای به بهرهبرداری رسیدن پروژه نیاز است.
وی یادآور شد: ۸۰۰ میلیون تومان جریمه ۲۵ میلیارد تومان بدهی را میپردازیم اما بانک برخی از سندهای املاک ما را برای فروش و پرداخت بدهی آزاد نمیکند و اکنون هر آنچه داریم در گرو بانک است.
مرادی با اشاره به اینکه این پروژه در صورت به بهرهبرداری برای ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد میکند افزود: ستاد حمایت از تولید کشور مصوب کرده ۱۶ سند ما آزاد شود تا با فروش آن ۶ میلیارد بدهی خود را پرداخت کنیم اما برخی از کارمندان بانکی در استان ممانعت میکنند.
وی با بیان اینکه به غیر از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دیگر بخشها با ما همکاری نمیکنند افزود: چندین مشکل اداری داریم که امیدواریم با همکاری دستگاههای مسوول رفع شود.
نماینده ولی فقیه در کردستان همچنین از فاز دوم هتل شادی سنندج هم بازدید کرد که در این بازدید سرمایهگذار و مسوول این هتل گفت: این پروژه ۷۰ نفر در فاز اولیه اشتغالزایی ایجاد میکند و برای تکمیل و توسعه آن نیاز به ۳۰ میلیارد تومان وجود دارد.
عبدالحمید حمیدی جابجایی فاضلاب شهری که از میانه پروژه میگذرد را یکی از مهمترین مشکلات این پروژه بیان کرد.
گسترش گردشگری به حل مشکل بیکاری میانجامد
نماینده ولی فقیه در کردستان هم در این بازدید گفت: سرمایهگذاران هتل لاله و فاز جدید هتل شادی در این کار تخصص و تجربه دارند و دلسوزانه برای توسعه آن عمل میکنند.
وی افزود: در صورت به بهرهبرداری رسیدن این پروژهها ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر مشغول به کار خواهند شد اما به صورت غیرمستقیم تا سه هزار نفر ممکن است مشغول به کار شوند.
حجت الاسلام پورذهبی با بیان اینکه مراجع مربوطه کمک کنند زودتر این پروژهها به بهرهبرداری برسد اضافه کرد: امیدواریم این سرمایهگذاریها در شهرهای مختلف گسترش پیدا کند چراکه وجود این امکانات موجب جذب گردشگر و حضور مسافر بیشتری در استان میشود.
وی تاکید کرد: صنعت گردشگری در استان کردستان خفته است که اگر فعال شود بسیاری از مشکلات بیکاری را هم میتواند حل کند.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.
نظر شما