محمد مهدی برومندی عصر جمعه در حاشیه سفر خود به شهرستان خلخال به خبرنگار ایرنا افزود: تا سال ۱۴۰۴ راهاندازی ۴۸ هزار هکتار گلخانه در کشور برنامهریزی شده است.
او اظهارکرد: توسعه گلخانهها و کشت محصولات متنوع در این بخش علاوه بر گل و گیاه ، سبزی و صیفی جز رویکردهای اصلی بوده و در این بخش تولید محصولات متنوع باغبانی در دستور کار قرار گرفته است.
برومندی بیان کرد: هدایت و تبدیل کشت و زرع پرآب به سمت گلخانهها اولویت اول معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش عملکرد در واحد سطح و درنهایت افزایش درآمد کشاورزان و باغداران است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام حمایت دولت از کشت و فرآوری گیاهان دارویی و احداث باغ در اراضی شیبدار گفت: برای اجرای این گونه طرحهای زود بازده کشاورزی از اعتبارات ویژه ملی در جهت حمایت از مجریان طرحها استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به تراز مثبت صادرات محصولات کشاورزی اظهارکرد: به همت کشاورزان و تولیدکنندگان در سال گذشته ۶ میلیارد دلار محصولات متنوع کشاورزی صادر شده که این بخش تنها بخش اقتصادی در کشور بوده که با رشد مثبت مواجه بوده است.
برومندی همچنین با بیان اینکه ۵۰ درصد ارزش صادراتی و درآمد ارزی کشور در بخش کشاورزی متعلق به حوزه باغبانی است، گفت: ۳.۲ دهم میلیارد دلار صادرات محصولات باغبانی در سال گذشته بوده است.
او اظهارکرد: در حالی که ۱۸ درصد اراضی کشور در اختیار تولیدکنندگان محصولات باغی است، ۲۰ درصد تولید محصولات و ۵۲ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی مربوط به تولید محصولات متنوع باغی و سردرختی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، استان اردبیل را جزو سه استان پیشرو در توسعه گلخانهها اعلام کرد و گفت: بر اساس آخرین ارزیابی انجام شده این استان برغم آنکه در سالهای گذشته جزو استانهای سطح پایین در توسعه گلخانهها بوده اما در دو سه سال اخیر با توسعه جهشی توانسته رتبه سوم کشور را به دست آورد.
وی بیان کرد: شهرستان خلخال از مناطق سرآمد استان اردبیل در راهاندازی و ترویج محصولات گلخانهای است و در کمتر از چهار سال این شهرستان موفق به راهاندازی ۲۳ گلخانه تولید گل و محصولات کشاورزی شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان خلخال با ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ گردو ۶۰ درصد از مجموع باغات گردوی استان را به خود اختصاص داده است، گفت: اعتبار تخصیص یافته برای اجرای طرح ملی سرشاخه کاری گردو ، احداث باغهای جدید و همچنین راهاندازی باغ مادری تولید نهال و پیوندک گردو پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال است که با توجه به نیاز منطقه اعتبارات این حوزه سال آینده با افزایش همراه خواهد بود.
نظر شما