به گزارش ایرنا، بزرگراه گناوه - دیلم یکی از پروژههای مهم ارتباطی در شمال استان بوشهر است که در دولت گذشته باند رفت آن و بخشی عمدهای از برگشت آن تکمیل و به بهره برداری رسید، اما ۶.۵ کیلومتر مسیر برگشت واقع در محل کمربندی حوزه استحفاظی گناوه به دلیل مشکلاتی از جمله عبور آن در زمینهای مالکان و پرداخت نشدن حق تملک آنها تاکنون بلاتکلیف ماندهاست.
ایجاد جاده کمربندی درکنار هر شهر برای تسهیل در ترافیک و کاهش حوادث جادهای ضروری است و نقش بارزی در جلوگیری از ورود خودروهای سنگین به خیابانهای سطح شهر دارد و در کاهش آلودگیها و جلوگیری از بروز حوادث نیز اثرگذار است.
وجود جاده کمربندی علاوه بر اینکه در کاهش تصادفات، آلودگیهای زیست محیطی، تسهیل در عبور و مرور ، کم شدن زمان و مسافت مسافرتها و رسیدن زودتر و امنتر مسافر و بار به مقصد موثر است، بستری برای ایجاد مجتمعهای تفریحی و بین راهی و فراهم کردن زمینههای اشتغال خواهد بود.
باتوجه به اینکه هم اکنون بار ترافیکی استان بوشهر که از مسیر جاده کمربندی قدیم سیدرضا و میدان بسیج می گذرد، دارای پیامدهای منفی زیادی است که تسریع در تکمیل جاده کمربندی در بزرگراه گناوه را ضروری کردهاست.
هم اینک امکان تردد خودروها از جاده کمربندی حوزه استحفاظی گناوه در بزرگراه برازجان - گناوه به دیلم تنها بصورت رفت وجود دارد و بدلیل نبود مسیر برگشت، تردد از جاده قدیم گناوه حدفاصل خیابانهای ایران خودرو- سیدرضا و میدان بسیج صورت میگیرد.
در مسیر جاده کمربندی قدیم از میدان ورودی شهر سمت پلیس راه تا میدان امام علی (ع) در ورودی سه راهی به دیلم به علت عرض کم و وجود یک پل قدیمی روزانه صدها خودرو سبک و سنگین تردد میکنند که تاکنون تصادفات ناگواری در این نقطه به وقوع پیوسته است و ایجاب میکند که برای کاهش بار ترافیکی و جلوگیری از حوادث باند برگشت محور کمربندی متصل به بزرگراه تکمیل شود.
در این محور ۶.۵ کیلومتری اگرچه کارهایی از قبیل زیرسازی و احداث پل و ابنیه های فنی صورت گرفته است اما به علت تکمیل نشدن آن به دلیل وجود زمین های دارای مالکان خصوصی، این پروژه متوقف و متروکه شده است و ضرورت دارد برای تکمیل آن مسئولان مربوطه با همکاری افرادی که در این محدوده زمین دارند، با تعامل به سرانجا برسد.
مالکان زمینهای پروژه کمربندی گناوه: حاضر به همکاری هستیم
اگرچه مسئولان پروژه مربوطه میگویند: مالکان خصوصی زمین های واقع در مسیر اجرای این پروژه مشکلاتی برای احداث آن بوجود آوردهاند اما صاحبان اراضی، چنین نظریهای را رد و بخشی از خواستههای خود را بیان کردند.
حاضر به هرگونه همکاری و کمک برای شروع بکار این پروژه هستیم اما باید مسئولان مربوطه آن حق و حقوقی که دارند رفتار کنند و اقدام به تملک و طبق قانون و کارشناسی شده پرداخت کنند.
آنان اظهارداشتند: حدود ۱۲ سال است اداره راه و شهرسازی اقدام به زیرسازی و ساخت ابنیه این پروژه کردهاست اما هنوز تکمیل نشده و همچنان متروکه رها شده است.
مالکان این زمین ها میگوبند: درحالیکه در سال ۱۳۸۹ طی صورتجلسهای زمین سنددار خود را در مسیر جاده کمربندی به اداره کل راه و شهرسازی واگذار کردیم اما مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر مدعی شده که مالکان در گناوه مانع از شروع بکار شدند و این گونه نبوده و میدانیم که آنها پول پیمانکار را پرداخت نکردهاند.
آنها افزودند: باتوجه به اینکه پروژه ملی است و تملک اراضی بصورت ملی از طریق دولت و پیمانکار مربوطه قرارگاه خاتم الانبیا باید انجام شود، اگر قصوری در این رابطه رخ داده، مالکان چه گناهی دارند و مسئولان راه و شهرسازی کم کاری خودشان را به گردن ما میاندازند.
مالکان تاکید کردند: هیچ گونه ممانعتی در شروع بکار پروژه یادشده نخواهیم کرد و تنها اراضی در مسیر جاده کمربندی که متعلق به ما است طبق نظریه کارشناسی و قانون باید تملک و حقمان پرداخت شود.
رئیس اداره راه و شهرسازی گناوه گفت: پروژه ۶.۵ کیلومتری جاده کمربندی گناوه از زمان شروع که حدود ۱۲ سال میگذرد و ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، به علت وجود معارض دچار تاخیر شده است.
امیر مظفرنژاد افزود: با وجود اینکه مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر در فواصل زمانی متعدد اقدام به جلسه با معارضان برای حل مشکل کرده است اما تاکنون آنها همکاری نکردهاند.
وی اظهارداشت: از آنجا که پیمانکار این پروژه قرارگاه خاتم الانبیا است و ردیف بودجهای ملی برای اجرای آن پیش بینی شده است، در صورتیکه معارضان اجازه دهند، قادر خواهد بود در کوتاه ترین زمان ممکن آن را اجرا و به اتمام برساند.
رئیس اداره راه و شهرسازی گناوه گفت: پرداخت حق تملک معارضان از طریق اعتبارات استانی پس از نظریه کارشناسی که انجام خواهد شد، تامین می شود و اگر اعتراضی نسبت به محاسبه توسط کارشناسان دارند، میتوانند اعتراض کنند.
وی بیان کرد: باتوجه به اینکه در امر توسعه و آبادانی هر منطقه ای دولت در قبال آن وظایفی دارد اما همراهی مردم نیز در این مهم تاثیرگذار خواهد بود و از مالکان در مسیر جاده کمربندی انتظار همکاری جهت فعال شدن پروژه داریم.
شهرستان گناوه در ۱۱۰ کیلومتری شمال استان بوشهر دارای بیش از ۴۰۰ کیلومتر راه شامل بزرگراه، راه اصلی ، فرعی و روستایی است.
نظر شما