به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادگستری گلستان، حیدر آسیابی روز شنبه در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان، به بهره مندی از ظرفیت بسیج برای کاهش سرقت در استان اشاره کرد و افزود: در قالب تفاهم نامه سه جانبه دادگستری ، نیروی انتظامی و بسیج، گشت های شبانه رضویون در محله ها به ویژه مناطق پرخطر بیشتر می شود .
وی استفاده از نگهبان محله را یکی دیگر از راهکارهای کاهش سرقت عنوان کرد و گفت: کاهش سرقت نیاز به مشارکت همه مردم دارد و امیدواریم در این بخش فعال تر وارد عمل شوند .
آسیابی ادامه داد: محکومان سابقه دار سرقت در زندان ها هم از آیین نامه ها و شیوه نامه های اعطای تسهیلات شامل عفو ، تخفیف و مرخصی تا پایان دوران محکومیت خود مستثنی هستند.
رییس کل دادگستری گلستان درباره مشکلات عشایر استان که در این جلسه به آن پرداخته شد، گفت: قرار شد نیاز ها و مشکلات عشایر استان به تفکیک دستگاه ها مشخص و برای رفع به آنان ابلاغ شود ، دادگستری هم عملکرد این دستگاه ها را بررسی و برای مدیرانی که وظایف قانونی خود در قبال عشایر را انجام ندهند ، پرونده ترک فعل تشکیل می دهد.
جامعه چهار هزار و ۱۲۲ خانواری عشایر گلستان با جمعیت تقریبی۲۳ هزار نفر که حدود نیمی از آنرا عشایر بومی و ترکمن و بقیه را عشایر کوچنده از استانهای خراسان شمالی و رضوی و سمنان تشکیل میدهندکه با در اختیار داشتن ۷۶۷ هزار راس دام از مجموع تقریبی ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین این استان، در سطح ۳۵۰ هزار هکتار از این مراتع در سه شهرستان گنبدکاووس، مراوهتپه و کلاله سکونت دارند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز گلستان در این جلسه گفت: سارقان بیشتر محکومان زندان های استان را تشکیل می دهند که نشان می دهد دادگستری و نیروی انتظامی وظیفه خود در بخش برخورد را درست انجام می دهند .
حجت الاسلام سیدرضا سیدحسینی افزود: ساماندهی ضایعات، افزایش گشت های شبانه در مناطق پرخطر و استفاده از نگهبان محله از جمله مواردیست که ما در حوزه پیشگیری و کاهش سرقت دنبال می کنیم که نیازمند همکاری بیشتر مردم و دستگاه های اجرایی است .
وی گفت: در این استان یکی از معضلات در بخش سرقت های خرد، سرقت کابل های برق است که با پیگیری هایی که از پارسال انجام دادیم قرار شد سیم های کابل بدون سیم مس به جای کابل های مسی استفاده شودو از هفته قبل کار جایگزینی این کابل ها در استان آغاز شده است.
فرمانده انتظامی گلستان هم با اشاره به افزایش سرقت های خرد در استان گفت: نیمی از سارقان دستگیر شده از ابتدای امسال افرادی هستند که برای نخستین بار سرقت کرده اند .
سردار محمدسعید فاضل دادگر به موضوع معتادان متجاهر هم اشاره کرد و گفت: به رغم پیگیری هایی که داشته ایم، امکانات استان برای نگهداری و کمک به ترک این افراد کافی نیست و باید دستگاه های دیگر هم در این بخش پای کار بیایند .
علی نصیبی مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان هم در این جلسه گفت: برای کاهش سرقت در روستاها با همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی علاوه بر فعال شدن گشت های شبانه، تا پایان امسال ورودی و خروجی همه روستاهای استان ، دوربین نصب می شود.
۴۶.۶ درصد از جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفری گلستان روستایی بوده و این استان رتبه دوم کشوری را به لحاظ جمعیت روستایی در کشور دارد که اجرای طرح هادی روستایی یکی از راه حلهای ماندگاری و مهاجرت معکوس به شمار می رود.
نظر شما